| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 6858  [Dalších 6218 >>]
Sam01 129844
21.9.2018 9:36:02
Cairo,
takové věci považuji za základní dovednosti takže je učím sama a nenapadlo by mě chtít po školce,aby to moje děti učila.
Můj syn měl špatnou motoriku,tak jsem nakoupila céčka a spojoval,modeloval,navlíkal korálky,chodil na keramiku atd. V mém zájmu bylo,aby ty ruce měl uvolněné a dobře pohyblivé.
Len 108740
21.9.2018 9:35:26
Je to blby, ale pravou a levou neumim ani s prichazejici ctyricitkou~t~

Moje deti se uz v predskolni priprave od tech tri let (skola od ctyr) pomalu ucily cist, dcera to umela jeste pred nastupem do pripravky, syn stejne az v sedmi letech. Ve skolce maji take rodile mluvci~t~ bez pedagogickeho vzdelani, ucitelky ve skolce VS nemivaji.
Federika 14090
21.9.2018 9:32:10
Cairo,
tohle všechno jsem učila děti já a od školky jsem to neočekávala.
Zavázat tkaničku mi teda bylo srdečně fuk, to jsem nikdy za důležitý nepovažovala a dokonce si myslím,že ve většině škol to už dneska ani při zápise (jako dřív) nevyžadujou:-)
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
21.9.2018 9:29:33
Předškolní příprava na malém městě:
denně venku (max při intenzivním děšti nešli)
pohybové a míčové hry
uvolnění ruky
barvy!!!
zavázat tkaničku
jíst příborem
orientovat se: pravá a levá
utříř si zadek!
to byste se divily, kolik dětí takové běžné úkony v první třídě nezvládá!
Sam01 129844
21.9.2018 9:26:48
Kat,
tak normální rodiče svoje děti přirozeně rozvíjejí. Myslím,že k tomu není u malého dítěte potřeba dril. Naučit děti barvy,tvary,prostorové vnímání atd jde opravdu hrou.
Některé dítě je přirozeně zvědavé a tak se naučí i počítat,znát písmena a číst.
Moje děti měly doma kuchyňku od Fisherprice. Z jedné strany byla kuchyňka a z druhé obchod. Stačilo zahrát si s nimi na obchod a už mi vážili lentilky a jiné věci. Takové hry je naučily počítat hned. Bavilo je to a mě to nijak nezatěžovalo. A lentilky jako bonus. :-)

Že je někdo veš líná a dítěti se nevěnuje vůbec je věc jiná. Tam se obávám,že každá hodina ve školce byť by tam nebyla předškolní výchova je prospěšná. Dítě vidí i jiné prostředí atd.
magrata1 95172
21.9.2018 9:16:37
Moje milá, to byl vtip. Myslím, že jste si mohla můj názor (ne tento vtípek) přečíst, odpověděla jsem vám na dotaz dosti obsáhle. A nevím o tom, že bych chtěla prudit.
Klabe+3 kluci (08,10,15) 83527
21.9.2018 9:16:37
Mám to stejně, mně osobně přijde i ta angličtina ve třetí třídě zbytečně pro řadu dětí zatěžujících (dávám přednost tomu, aby zvládli dobře češtinu a zrovna ta třetí třída v češtině úplně jednoduchá není). Já se naučila poměrně slušně anglicky na gymplu za 4 roky a vůbec nic mi neuteklo. Ale jasný, doba je jiná, naši kluci se sami o angličtinu začali v posledním roce zajímat, protože hry na PC mají zásadně v anglických mutacích (aneb když mají potřebu něco hrát, tak holt musí v AJ, ať z toho mají nějaký užitek).

Ale teda respektuju, že se s cizím jazykem začíná nyní navážno ve třetí třídě, takže jim platím navíc konverzaci, aby se nebáli anglicky mluvit, protože mi přijde, že poslech, čtení a porozumění na naší škole super, ale mluvení docela tragédie. Ale v 1. a 2. třídě jsem je nechávala žít (měli Aj 1 týdně 1 hodinu) a brala to jako sranda hodinu navíc.
K_at 121378
21.9.2018 9:14:28
Ze je dite pripravene z domova. To co tobe, mne, Bource a jinym prijde Normalni....
Federika 14090
21.9.2018 9:14:26
Záleží na tom, co ti konkrétně ta školka slibovala.
Moje děti měly v tu dobu téměř klasický vyučování, s pauzama, ale prostě už lavice, tašky, penály, bez klasických hraček.Učily se podle anglického systému, měly normálně matematiku, angličtiny, nějaký ty vědy a navíc jednou týdně češtinu. Moje dcera na tenhle systém v pěti letech ještě neměla, tak šla až v šesti. A do klasické první české třídy až v sedmi.
Tohle je ale anglický systém, v českých školkách se to takhle určitě nepraktikuje
Já si tohle vybrala dobrovolně, moje děti byly spokojený a co se angličtiny týče, čerpaly a čerpají z toho dodnes .
Jinak klasická předškolní příprava v našich školkách nespočívá jen v nějaké výuce jednou týdně, patří do toho spousta věcí.
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 6858  [Dalších 6218 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.