Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| K_at | 121378 |
|
21.9.2018 9:05:35
Sam, ver mi, neni to samozrejmost.
|
| Supermanka | 151752 |
|
21.9.2018 9:02:22
Klabe, já taky nejsem příznivcem učení angličtiny dřív než ve 3.třídě.
Já jsem se anglicky naučila velice dobře za 4 roky na střední škole a byl to druhý jazyk (ruština byl první :) ). Jde hlavně o to pokračovat pak po škole, tp je podle mě důležitější než začít co nejdřív. Mně tenkrát rodiče zaplatili kurz, protože věděli, že jinak bych se na to vykašlala a jak se jazyk nepoužívá, cca do roka je pryč. Já na sobě poznám i dva měsíce... Dcera se začala učit v té 3.třídě a taky nic nezmeškala, v pohodě "dohnala" všechny studenty mající lektorky už od školky. Hned jak vyjde ze školy a pokud angličtinu nebude používat při práci, zaplatím jí taky aspoň jednou týdně kurz, ví o tom a souhlasí ![]() |
| Sam01 | 129844 |
|
|
21.9.2018 8:58:43
Já se fakt musím smát. Co by asi bylo potřeba ,tak zásadního dítě učit před nástupem do první třídy? Navíc co,tak zásadního by to bylo,že by to nezvládl naučit vlastní rodič?![]() Buď je dítě zvídavé a stejně se úplně nenásilně naučí barvy,čísla,písmena,číst a psát nebo ho to nebaví a naučí se to ve škole. Myslím,že tu první třídu snad zvládnou všechny děti. Řekla bych,že důležitější je to, jestli je dítě schopné chvilku soustředěně posedět v klidu a vnímat,než to,jestli všechno umí předem. Náš školní systém stejně neumí pracvat s tím,že část třídy už v podstatě látku první třídy zvládne předem. Stejně ty děti musejí čekat na ty,co neumějí nic. Nevím, jakou zkušenost mají ostatní holky,ale já mám pocit,že moje děti se všechny ty věci jako čísla, písmenka naučily samostatně. Prostě se zeptali, někdo,kdo měl čas jim odpověděl a najednou jsme zjistili,že to umí. Nikdo je cíleně nedriloval x hodin. Takže klídek v první třídě opravdu není nic, co by nezvládla naučit doma každá matka. |
| Klabe+3 kluci (08,10,15) | 83527 |
|
|
21.9.2018 8:53:55
U nás ještě fungují edukativní skupinky, což je jednou týdně 45 min po školce (10 lekcí), chodí tam předškoláci s rodiči, sedí se v lavicích (střídá se to s pobytem na koberci) a dělají se právě úkoly předškolní přípravy. U nás to vedou paní učitelky prvního stupně (nejčastěji ty, které budou mít příští rok prvňáky). Je to velký bonus, že rodič přímo vidí, jak na tom jeho dítě je ve srovnání se stejně starými dětmi, jak reaguje na paní učitelku, jak se dokáže udržet pozornost. Negativní bylo, že jsem musela chodit z práce dřív, což u řady rodičů není možné. Mně osobně by stačilo 5 lekcí.
![]() |
| janinajurka | 146890 |
|
21.9.2018 8:53:20
Moje milá, vy dobře víte, že jsem nemyslela ani kuchaře ani školníka. Ale prudíte, protože jste anonym. Možná vy neřešíte, komu svěřit své děti. Já ano
|
| janinajurka | 146890 |
|
21.9.2018 8:45:15
Třeba taková výuka, která je srovnatelná třeba se státní školkou. Taková, že děti ze soukromých škol budou mít stejnou přípravu jako ve státních školkách.
|
| janinajurka | 146890 |
|
21.9.2018 8:44:25
Třeba taková kvalitní výuka, která je srovnatelná třeba se státní školkou.
|
| K_at | 121378 |
|
21.9.2018 8:44:09
Ropucho, neni pravdou, ze skolu zvladaji vsechny deti. Prusvih spis vidim v tom,ze ucitelka vidici deti 1* tydne nema sanci poznat, ze nejakej problem je.
|
| Klabe+3 kluci (08,10,15) | 83527 |
|
|
21.9.2018 8:43:01
Naprostý souhlas.
Jediné, co já od školky v přípravě na školu požaduji, je dětem dostatečně uvolnit ruku a zautomatizovat držení tužky. Oba starší synové nejsou malovací, a i když jsem jim doma podbízela pastelky, barvy, křídy, tak se jim do toho moc nikdy nechtělo, navíc nejstarší tvrdošíjně držel tužku blbě. O zbytku požadovaných věcí k zápisu si myslím, že zvládne normální rodina doma, a to během běžných činností a rodinných aktivit. Angličtinu ve školce, navíc s rodilým mluvčím bych brala jako příjemný bonus, že děti naposlouchají intonaci a nějaká slovíčka. Ale já teda nejsem příznivec učení se angličtiny ve školce ani v 1. a 2. třídě (jakože nějakého systematického učení se), takže s tímto názorem jsem možná v menšině. Co vím od starších synů, tak měli něco jako přípravu na školu každý den (nejstarší syn měl ještě speciální třídu předškoláků, tak tam to vyplynulo samo o sobě; mladší syn už byl ve smíšené třídě), ale do toho se počítaly i právě ty uvolňovací cviky, malování postaviček a tak, vždy cca 15-30 min (což dělaly u mladšího všechny děti, které chtěly, jen na ty předškoláky paní učitelky víc dohlížely). Jak to bude u nejmladšího, to je ještě nevím, ale vzhledem k tomu, že už leccos spočítá, vytleská slabiky, pozná písmena, tak to asi ani moc řešit nebudu, jen to uvolnění ručičky. |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
21.9.2018 8:40:15
janinajurka, většinou to nemá žádný vliv.....AJ ve školce....když mi to před 15letya říkala známá co měla už dvě dospělé děti, myslela jsem si to co ty....
Tak, aby Tě nepřekvapilo to, že to třeba vliv mít nebude mít. Nyní už si to nemyslím. A nebo to jsou abnormální tuponi. mě AJ naučila pořádně až lektorka, která umí pracovat s lidma s DYS.... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.