Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| TaJ | 81121 |
|
|
11.4.2018 11:17:16
Fren, tak každé dítě je jiné a jsou děti, které fakt nemají rády někde se předvádět na veřejnosti, i když spoustu věcí zvládají a umí (a teď fakt nemám na mysli zrovna to svoje)...ale to je jedno...a organizační důvody? Tak asi několik let dopředu rodiče nevědí, kdy přesně bude termín zápisu...třeba jsou z nějakých důvodů někde pryč, nebo dítě je někde pryč...těch důvodů může být spousta... pokud to zákon umožňuje, tak nechápu, z jakého důvodu je to pro školu problém...
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
11.4.2018 11:17:14
my jsme ji na to taky připravovali předem, že nejde dělat zkoušky, ale stejně se toho trochu bojím... jinak ona si to naopak moc užila, šli jsme až druhý den, ke konci, takže už nebylo moc dětí, paní učitelky byly rozsazené u stolečků a dítě tam vlastně vedlo jen rozhovor a pracovalo s jednou paní učitelkou, měly relativní soukromí, paní učitelka byla moc milá, mrňavka dostala na závěr i dárečky, takže fajn... teď ještě jestli nás vezmou, no... hlásíme se tedy s odkladem do přípravky, takže kdyby ne, zůstane v mš
|
| Fern | 155759 |
|
11.4.2018 11:15:50
"že některým dětem všechno to co se kolem zápisu děje, prostě nevyhovuje a některé pak klidně můžou mít pocit selhání, že jak to, že je do školy nevzali, když přece udělaly všechno "
- ale Tino , tohle nejsou obavy dětí, tohle jsou neopodstatněné výmluvy a obavy jejich matek,které vychovávají skleníkové květinky a ne lidské bytosti pro tuto společnost.Stačí jen si to přiznat,ale chápu,že to je těžké,pro mnohé až nemožné.![]() |
| Fern | 155759 |
|
11.4.2018 11:11:55
mě to zase přijde jako takový první významný mezník pro rodiče a možná trochu i pro to dítko - ukázat před někým cizím co umí,i rodiče nakonec takto uvidí co je v něm,jak je schopno se prezentovat.
Myslím,že není dobré záměrně dítko izolovat a schovávat s výmluvou na to,že nemá rád hluk,ruch a že by šel nejradši o samotě za p.učitelkou či jakto píšeš. Protože čím později se dítě s realitou života setká,tím hůř pro něj a já tedy jako matka vždy měla zájem,aby mé děti tím životem procházeli víceméně v pohodě a aby je nerozhodila každá "blbost" a když jo,tak aby byli schopni si stím poradit,vyrovnat se s tím. A organizační problém? Už od narození dítěte vím,ž půjde za pár let k zápisu.... |
| TaJ | 81121 |
|
|
11.4.2018 11:09:52
Rose, přesně, já myslím, že některým dětem všechno to co se kolem zápisu děje, prostě nevyhovuje a některé pak klidně můžou mít pocit selhání, že jak to, že je do školy nevzali, když přece udělaly všechno... já jsem teda synovi dopředu řekla, že i kdyby něco nedokázal, tak do školy ho stejně jednou vzít musí, akorát jsem mu vysvětlila, že tohle není spádová škola, tak že se může stát, že jich tam bude moc a budeme muset jít jinam... ale ten cirkus kolem si nijak neužíval, nic mu to nedalo...
|
| TaJ | 81121 |
|
|
11.4.2018 11:05:34
Jinak my jsme sice kdysi se synem u zápisu v klasické škole byli, ale v nespádové, kam ho nakonec stejně nevzali, my dávali odklad a nakonec ho zase rušili, když jsme našli "naší" školu...ale myslím, že znovu už bych tam taky šla klidně bez něj, ten cirkus kolem ho spíš stresoval, všude hromada dětí, rodičů, hluk, všichni čekali, jak bude natěšený, nadšený, pyšný, že jde do školy...jenže on tyhle opičárničky kolem prostě nemusí, vyhovovalo by mu víc, kdyby přišel k zápisu k nějaké učitelce jenom sám, na určitý čas a zase šel... takže si dokážu představit různé důvody, proč dělat zápis bez dítěte...co vím z okolí, tak není takový rozhodně sám...
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
11.4.2018 11:04:01
hmm... na to nás upozorňovala ředitelka "naší" zš hned, že přítomnost dítěte rozhodně není nezbytná, spíš je žádoucí pro proces jako takový, aby si to předškoláček užil... ono totiž to, co dítě u zápisu předvede nebo naopak nepředvede, může být maximálně použito pro případné doporučení, co s dítětem třeba trénovat nebo na co se dál zaměřit... maximálně může padnout doporučení zvážit odklad... ovšem k přijetí nebo nepřijetí dítěte to nijak nepřispívá...
a důvod, proč dítě k zápisu nevzít může být různý - zdraví, organizační možnosti, nechuť ho stresovat... my se třeba hlásíme na nespádovou zš a doufáme, pokud to nedopadne, bude pro nás o to těžší vysvětlovat dceři, že za to nijak nemůže a že byla u zápisu moc šikovná a není to tak, že by "neudělala přijímačky" |
| TaJ | 81121 |
|
|
11.4.2018 11:01:10
Fren, tak to je asi celkem jedno, ne? Dítě může být dlouhodobě nemocné, nebo co já vím...mně by zase spíš zajímalo, jaký důvod uvedla škola, proč ho nechce zapsat bez jeho přítomnosti, když to zákon umožňuje...
|
| Fern | 155759 |
|
11.4.2018 10:55:30
jako laik se dovolím zeptat:"Proč k zápisu své dítě nechceš vzít"? Má snad 2 hlavy,nebo vypadá jak opička,či kde je problém...
|
| Epepe | 89236 |
|
|
11.4.2018 10:50:17
Dnes tam půjdu znovu, vyzbrojená školským zákonem rovnou za ředitelkou.
Jen jsem chtěla upozornit, že rodič má na tento postup právo, kdybyste někdo váhali. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.