Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
22.10.2016 18:17:47
Klidne si ho nech doma. Kazdy normalni clovek v pohode zvladne pripravit svoje dite na skolu, nic mu chybet nebude. Pismena a cisla se ma ucit az ve skole, to ted nemusis resit. Zapis bude az v dubnu, mas spoustu casu si vse promyslet.
|
| Nella+2 | 28691 |
|
|
22.10.2016 16:15:06
Díky za všechny příspěvky. Já tak trochu počítám s tím že má nějaký dys... Počítat umí ale zapamatovat si jak vypadá 3 prostě ne. Podepsat se - jen první písmeno jména, tím končí. Vyprávět - vymýšlí a vypráví příběhy který bych nevymyslela já. Kreslit nechce. Prostě ne a ne a ne a nebude, nemá to rád. Takový ty sešity pro předškoláky občas děláme, pak prohlásí že mu to nejde, že ty obláčky nejsou tak hezký jako ty předtištěný a on už nic kreslit nebude. Jemná motorika - skládá lego, navlíká pidikorálky, skládá různý mozaiky, puzzle....ale napsat tiskací písmeno je boj. Co mu nejde je časová orientace - včera, zítra, před týdnem, dopoledne, odpoledne apod....to furt motá dohromady.
|
| Nella+2 | 28691 |
|
|
22.10.2016 16:11:19
Díky za všechny příspěvky. Já tak trochu počítám s tím že má nějaký dys... Počítat umí ale zapamatovat si jak vypadá 3 prostě ne. Podepsat se - jen první písmeno jména, tím končí. Vyprávět - vymýšlí a vypráví příběhy který bych nevymyslela já. Kreslit nechce. Prostě ne a ne a ne a nebude, nemá to rád. Takový ty sešity pro předškoláky občas děláme, pak prohlásí že mu to nejde, že ty obláčky nejsou tak hezký jako ty předtištěný a on už nic kreslit nebude. Jemná motorika - skládá lego, navlíká pidikorálky, skládá různý mozaiky, puzzle....ale napsat tiskací písmeno je boj. Co mu nejde je časová orientace - včera, zítra, před týdnem, dopoledne, odpoledne apod....to furt motá dohromady.
|
| withep | 93862 |
|
|
22.10.2016 13:41:36
Jejda, proč by mu mělo uškodit JENOM hraní...?
Při hře se toho naučí nejvíc a nejefektivněji, hra je pro dítě práce, ne flákání . Samozřejmě existují různé hry, při kterých se naučí různé věci, tak to je případně možné trochu usměrnit, aby byl rozvoj všestranný. A i když je náchylný k nemocem, snažila bych se mu alespoň občas zajistit společnost dalších dětí (menší skupina nebo děti venku - tam se nemoci tak moc nešíří). |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.10.2016 13:27:40
"naučila se za dva měsíce 1. výborně žalovat, 2. když mluví tak jedině křičí, 3. dovolovat se, jestli může na záchod. Tj. když minulý týden řekla, že už tam nechce, nechala jsem ji s klidným srdcem doma. To není kritika učitelek, kdybych měla doma 25 dětí místo čtyř, dopadlo by to stejně."
Velmi výstižné. |
| kreditka | 85904 |
|
|
22.10.2016 13:06:02
Dle soudružky valachové nemůžeš nechat dítě doma kvůli naší milé menšině, která na děti kašle budeš buzerována ty
|
| Modřinka | 37246 |
|
|
22.10.2016 12:57:28
Pokud se mu doma normálně věnuješ, něco trochu vyrábíte, nakreslíte, pomáhá ti, něco mu přečtěš, přijde mezi děti, tak mu nic chybět nebude. Moji synové do školky skoro nechodili, protože se jim tam nelíbilo a byli neustále nemocní, ve škole jsou naprosto ok. Dcera tam chodit chtěla, kvůli kamarádkám, tak jsem ji tam vozila, naučila se za dva měsíce 1. výborně žalovat, 2. když mluví tak jedině křičí, 3. dovolovat se, jestli může na záchod. Tj. když minulý týden řekla, že už tam nechce, nechala jsem ji s klidným srdcem doma. To není kritika učitelek, kdybych měla doma 25 dětí místo čtyř, dopadlo by to stejně.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.10.2016 12:49:03
Tethalko, to zní dost šíleně (ač chápu, co se tím záměrem sleduje), jsem ráda, že už se to mých dětí netýká.
Pětileté dítě bych nechsla doma úplně s klidem. Myslím, že matky jsou z "předškolní přípravy" zcela zbytečně zblblé. Pokud rodina normálně běžně žije, s dítětem normálně běžně komunikuje a dítě zná i jiné aktivity, než sledování monitoru, bude na školu připravené až až. |
| nekázanka | 7331 |
|
|
22.10.2016 12:40:36
Asi úplně neodpovídám na dotaz, ale... od školního roku 2017/18 bude povinný předškolní ročník, více zde: http://cosiv.cz/cs/2016/08/11/zmeny-v-predskolnim-vzdelavani-povinny-rok-predskolniho-vzdelavani-i-vzdelavani-dvouletych-deti/.
Vzdělávání bude bezúplatné, je ale možné nechat si dítě doma v "domácí školce". Tuto skutečnost je ale třeba oznámit (stačí oznámení, nikoli žádost) spádové MŠ v době zápisu. Dítě pak bude muset dvakrát za rok na "přezkoušení" do spádové MŠ, a když se při "přezkoušení" zjistí, že dítě předškolně neprospívá (stále není jasná podoba a obsah toho "přezkoušení"), má MŠ možnost nařídit, aby dítě od dalšího de začalo chodit do školky. Proti tomu pak již nebude odvolání. Upozorňuji, že dávám, jak jsem na různých konferencích a při debatách s úředníky MŠMT a inspektory koupila, nemám s tímhle rozhodnutím nic společného ani nemám tipy, co s tím. Jen upozorňuji na zákonnou povinnost, o které asi rodiče zatím moc nevědí. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
22.10.2016 11:31:19
jestli ho necháš doma a on si bude jenom hrát, pak mu to uškodí
jestli ho necháš doma a budeš se mu věnovat, pak mu to rozhodně prospěje jinak by mě zajímalo, co znamená, ž je chytrý až moc, jestli je to předškolák a hodně toho zná, ale nejdou mu písmenka a čísla, zvážila bych ppp, kde by se dalo už i takto brzo přijít poruchy učení a pracovat s tím už i teď můj syn ve školce v 5 letech byl jediný, kdo si nedokázal sám podepsat obrázek ani prvním písmenkem, odmítal písmena, v necelých 6 se pak už sice sám naučil čís, ale má dyslexii, dys všechno možný a bylo to poznat už v té školce, právě to odmítání je taková nápověda teda ne že by musel znát čísla a písmena, ale právě většina dětí už zná kolem 5 let aspoň to svoje první písmeno a aspoň některý čísla |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.