| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 6858  [Dalších 5928 >>]
Jaatri 53628
18.4.2016 20:11:12
Si představ, Mraková, že u nás v PPP dávaj zákaz předčasnýho vstupu aniž by dítko viděli. Stejně jako nedávají doporučení k domácímu vzdělávání - prostě v to nevěří, tak to nedávají. Je to politika ředitelky místní PPP.
Takže to o vhodnosti dítka vůbec nic nevypovídá.
A stejně jako si najdeš důvod pro odklad prakticky u každýho dítěte, tak najdeš důvod nedat předčasný nástup - když jsi proti tomu.
Kdo chce hledá důvody...
Jinak u syna ve třídě jsou tři předčasný děti, dvě odkladový a zbytek je tak nějak normálně.
mrakova 143160
18.4.2016 19:58:17
Aby tu zakladatelka za rok neběžela do poradny znovu pro papíry, tentokrát žádající úlevy.
nel, dcera 10/06
  • 
18.4.2016 19:56:42
Mě poradna problémy nedělala, ale taky jsem tam šla s upozroněním, že předčasné nástupy nedoporučují, ale že ji otestují. Po vyšetření žádný problém s vydáním doporučení nebyl. Dcera je nejmladší ve třídě, nikdy nebyla nejmenší. Patří k nejlepším ve třídě. Je pravda, že jsem vybrala montessori, ale ne kvůli jejímu věku. Věkově smíšené třídy budou mít až od příštího roku.
Protože jsem tehdy nevěděla, jestli se do monte dostane, tak jsme byly i na dalších zápisech, včetně na "velmi výběrové" škole, kdy téměř nemají spádové ulice a děti si pečlivě vybírají. Taky byla přijata a to neuměla číst a patlala R.
Z mého pohledu byla nejvíc hrr do nového učení, než zjistila, že ji přijali do monte, od té doby to nadšení nějak ubývá :)
mrakova 143160
18.4.2016 19:55:44
A je je, tak tu máme opět matku presvedcenou o tom, že dcerunka je připravena na školu a ono ejhle, v PPP to vidí jinak. Matinku to ale nepřesvědčí a hledá jinou PPP a dítě do školy nacpe. Vezmi v úvahu, že tam budou i sedmileté děti narozené v dubnu. Navíc do PPP je vhodné jít co nejpozději, třeba až v květnu, protože u dětí je každý měsíc znát.
Moncaka 56657
18.4.2016 19:53:38
Já si zrovna dnes vyzvedla doporučení od PPP k předčasnému nástupu do školy. Dokonce mi paní psycholožka říkala, že by to bylo na škodu, aby dcera ještě rok chodila do školky. Starší dcera do školy dříve nastoupila a neměla žádný problém. Mám 2 kamarádky, co řešily předčasný nástup také, u jiné PPP, a neměly s doporučením také žádný problém.
Pollyenka 97098
18.4.2016 19:52:11
Mám srpnového syna, šel do školy v čerstvých šesti letech. Školu krásné zvládá, ale ve třídě jsou děti až o rok a půl starší. Ve srovnání s nimi působí syn,že je pomalý. Dle paní učitelky je chytrý kluk,který školu dává v pohodě, ale nemůže to dávat stejně jako o tolik starší děti. (A ještě holčičky). Jsem ráda, že do školy šel. Ve školce by se nudil a bylo by to peklo pro něj i pro paní učitelky.
Delete 8214
18.4.2016 19:47:22
Umami,

nemyslím si, že mám nehorázné ambice. Po prvním dítěti narozeném v září jsem dala o rok dřív do školy i dítě narozené koncem října.

Ve třídě mám holku zářijovou a listopadovou, obě mohly jít klidně o rok dřív, u té jedné (listopadové) došlo k přezrání a první třída byla peklo pro mě, pro ni, i pro rodiče. Protože mám ve třídě ještě další tři podzimní holky, tak mám srovnání, tyhle dvě jsou skutečně o rok úplně jinde. A vůbec nejde o učení jako takové.
Delete 8214
18.4.2016 19:42:25
Šuplíku,

mně tehdy řekli, že jí ani nevyšetří, nebo tedy vyšetří, ale pokud není geniální (není), tak doporučení prostě nenapíšou, protože jsou z principu proti.
Epepe 89236
18.4.2016 19:42:21
Mezi dítětem narozeným 31.8. a 2.9. rozdíl dle mě není, jak vyplývá z mého příspěvku.

Na dnešní typ státní školy dítě v 5,5 letech zralé nebývá. Můžeme se přít, čím to je, kam školství směřuje, ale tohle jw holý fakt a PPP to vědí.

Pokud je to nějaká jiná škola, tak by měla intervenovat, jak jsem psala.

Delete 8214
18.4.2016 19:40:38
Liško,

vidíš to, myslela jsem si, že holka bude ve třídě nejmladší a dopadlo to tak, že v Montessorce to bylo jedno, protože rozdíl mezi nejmladším a nejstarším dítětem byl 5 let, tak tam nějaký ten měsíc nehrál roli. O dva roky později v běžné třídě potkala spolužačku o 4 dny mladší. No a teď na gymplu opět, myslím, že o 2 týdny mladší.

I tak je většina jejích kamarádek z vyšších ročníků nebo když ze stejného, tak minimálně o rok starší. Kdyby chodila tam, kam podle data narození patří, měla by ke spřízněným duším o mnoho dál. Vidím to i u dvojčat, ačkoliv jsou jen o 1,5 roku mladší, tak v reálu je rozdíl minimálně dvojnásobný.

Jo a do školy šla nečtoucí, nepočítající, není mimořádně nadaná....jen prostě byla akorát zralá a školně nastartovaná.
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 6858  [Dalších 5928 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.