| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Úzkosti a strachy

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 5293  [Dalších 5153 >>]
máta 14884
4.5.2010 1:57:13
Milé dámy,
jak jste již jistě pochopily, srazík nebude :-(, neb jsem zanedbala organizaci. Omlouvám se, prostě jsem to nestíhala a protože se mi zdálo, že je celkem malý zájem, nechala jsem to být. Doufám, že se příště najde někdo schopnější.

Mějte se všechny co nejlíp,
máta
Berush 5363
28.4.2010 10:19:31
To by také neměl být problém. Prvotní doklady si budete vystavovat samy - tj. faktury a příjmové-výdajové pokladní doklady, možná budete schopny zapsat i přijaté faktury. V účetním programu jde přednastavit zaúčtování k jenotlivým typům účetních pohybů. Troufám si tvrdit,že u vás to bude několik málo stále se opakujících. Takže by bylo asi nejlepší mít zalicencovaný program, který vám účetní se kterou budete spolupracovat nastaví, zaučí vás a pak už bude kontrolovat správnost zaúčtování a účtovat složitější účetní případy. Znamenalo by to, že by k vám asi musela jednou za čas docházet, i když i tohle jde pořešit vzáleným přístupem přes internet. Pak byste mohly průběžně sledovat to, co potřebujete.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
28.4.2010 7:46:32
Holky moc vam vsem dekuju. Nejspis si ucetni poridime. Podle smluvnich zavazku, ktere budeme podepisovat (Franchiza)stejne musime rychle s obratem nahoru, takze by to bylo jen otazka casu.
S tim ucetnim programem jsem to asi napsala spatne...potrebujeme neco na denni sledovani cashflow. Budeme mit velek vykyvy v prijemch a vydajich. Tabulka v excelu mi prijde malo...

JESTE JEDNOU MOC MOC MOC DEKUJU
Teraza Horáková 54297
23.4.2010 20:43:18
a jinak - Berush má naprostou pravdu. Nejsem přímo účetní, tady jsou diskuze, kde najdeš spoustu rad, ale podle toho, co je psáno v textu často nedolovíš důsledky ze všech stran.

Určitě najdete třeba šikovnou důchodkyni, mamču na MD, co pracuje, které budete moci v případě problému zavolat.
Teraza Horáková 54297
23.4.2010 20:41:41
Každý začátek je těžký. Vést si sami přesto neradím.
Většina účetních lape informace za letu, což běžně nestihnete. Malé firmy nestojí tolik, některé účetní jedou podle počtu dokladů, či se dohodnete na přijatelném paušálu pro obě strany.

Myslím, že za ten klid to docela stojí.
Berush 5363
23.4.2010 20:35:47
Ahoj Sáro,

já se živím účtařinou cca 15 let. Jako právnická osoba - s.r.o. - musíte vést tzv. podvojné účetnictví /dnes už jenom účetnictví/. Plátce DPH se stanete buď dobrovolně nebo na základě dosaženého obratu, což je 1 mil. za 12 měsíců po sobě jdoucích.
Pokud ani jedna účetnictví a daňovou problematiku /což fakt není jedno a totéž :-)/ neovládáte, tak si opravdu najděte spolehlivou účetní, přiznám se, že takové to "co na tom je, to zvládnem" v tomhle nemám moc ráda. Doporučovala bych předávat zatím doklady čtvrtletně, později se ukáže, podle potřeby a podle potřeb toho, co od výs bude vyžadovat finanční úřad. Z účetních programů bych mohla doporučit Pohoda a MRP.
Pokud budeš chtít nějaké rady, tak se mi ozvi na mail, ráda zodpovím.
Všchny zdraví
Berush a spol
Brendyy 40502
23.4.2010 20:28:59
Ahojda Sáro,nejsem sice přímo účetní,ale doufám,že Ti odpovím správně.Jestli se nepletu,tak když máte s.r.o.,tak musíte vést podvojné účto.DPH se odvíjí dle obratu(přesné částky si nepamatuju) a to nejspíš teď řešit nebudete,leda by jste se chtěly přihlásit sami od sebe jako plátci.Jinak účetnictví sice doporučuju zpracovávat každý měsíc,ale u menších firem rozhodně stačí např. 2x za rok nebo možná i jednou.Program bohužel neporadím,jak jsem už několikátý rok doma,tak jsem totálně zbla~o~,ach jo.Jinak pokud chceš,tak se Ti na tu vaši situaci můžu poptat příští týden kumošky.
Doufám,že jinak se máte fajn,dětičky prospívají a nezlobí.Moje zlatíčka rostou jak šílený,já mám při narození děti normální,ale pak....holčina má v pěti letech 122cm a 24,5kg a klučina v deseti měs. 79cm a 11,83kg~;)Trošku masakr na záda.

Holčiny nějak nám to tu těžce odumírá...

Pááá Br.
22.4.2010 17:20:33
AHojte, jestli si to dobre pamatuju byli tu dve tri ucetni....potrebovala bych holky pomoct, poradit...prosiiiim

S kolegyni zakladame SRO, zadni primy zamestnanci, jen lidi na zivnostnak. V tomhle se vubec nevyznam. Uplne se desim uradu. A samozrejme hned zkraje si nebudeme asi moct dovolit ucetni. Takze se ptam: potrebujeme ucetni, aby nam mesicne uctovala? nebo staci jen jednou rocne sebrat doklady a udelat danove priznani? Pokud neni vylozene ucetni nutna, muzeme si vest ucetnictvi samy? ...nemate tip na nejaky maly uzivatelsky prijemny software?

DIky moc St.
17.4.2010 10:01:20
Tak asi nebude, kdyz se nikdo neozyva a ma to byt uz za 14 dni.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 5293  [Dalších 5153 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.