Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Berush | 5363 |
|
|
5.4.2008 19:08:50
Kač,
večer na ICQ a jinak doporučuju http://www.helcom.cz/download/rodicovska_dovolena/brozura_vyuzivani_rodicovske_dovolene.pdf je to tam velice dobře popsané (strana 39).Můžeš zústat doma do 4 let věku dítěte bez náhrady mzdy, pokud si o to požádáš zaměstnavatele a on ti vyhoví a stát ti platí pojistné. |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
4.4.2008 23:29:34
Beruš tohle sjem našla na jedné diskusi a docela mě to zaujalo.
Chápu to tak že jde si po dvou letech zažádat u zaměstnavatele o prodloužemí na tři roky že chci být doma (ač mám rodičák na dva). Tím pádem být doma "zadarmo" ale zdravotní a sociální za mě bude platit i nadále stát. kopíruju co jsem našla.. CO myslíš? Mě by to docela bodlo. Kač. -------- Ještě mám dotaz na někoho kdo se vyzná v problematice - nejradši na Sylvii, ale kdokoliv kdo ví může poradit - budu moc ráda. Když bych po těch dvou letech nemohla nebo nechtěla hned nastoupit do práce, co to obnáší? Musím si sama platit zdr. a soc. pojištění? Jaký bych měla status? A co v práci - musím to nějak oznámit, nebo žádat o posunutí doby nástupu do práce? Předpokládám, že v zaměstnání budeš mít požádáno o rodičovskou dovolenou do dvou let. Pokud se ještě nebudeš chtít vrátit, tak požádáš o prodloužení, nárok máš do max. tří let, to ti musí zaměstnavatel vyhovět. Sociální pojištění není povinné a platit ho nemusíš. Doba péče o dítě do 4 let se započítává jako odpracovaná pro budoucí nárok na důchod, ale je tam nějaké omezení, tuším předtím musíš mít alespoň rok odpracovaný - tomuhle moc nerozumím, jak to s tím zápočtem je. Každopádně platit ho nemusíš, povinné není. Zdravotní pojištění platit nemusíš, protože dokud v zaměstnání čerpáš rodičovskou dovolenou (tedy dokud máš v práci omluvenou absenci z důvodu péče o dítě do tří let), tak za tebe platí zdravotní pojištění stát (a na pojišťovně to hlásí tvůj zaměstnavatel, takže ty se o to vůbec nemusíš starat). |
| Esthelle | 26317 |
|
3.4.2008 19:42:47
Kačenko,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
2.4.2008 13:28:03
Mám radost tak to honem píšu mám dole 6,1kg a tím pádem mám 72kg
)))))tak mám dneska pěknej den ![]() No koukám ta tvoje tchýmě je specifickej druh! Já nevím co napsat já jsem prd diplomat.... já bych jí po jednom pokusu poslala k šípku a žila bych bez ní.... ale ze mě si teda příklad neber není to ideální. Holky no až pojedou naši na dovolenou tak bych mohla půjčit jejich chatu, sice to není tak pěkné jako u Dášule ale volné by to bylo jen tuším prvních 14 dní v červenci (což nevím jestli by se všem hodilo) a hlavně není to tam moc pro děti hlavně malinký (schody, čelnitý terén....) ale na nějakej babskej slet ty to šlo je to cca 20 km od Prahy směrem na Boleslav, takže dostupné téměř pro všechny.... Tak to nabízím jako náhradu... Jdu psát seznam odpledne letím dokoupit police, věšáky a tunu serepetiček ať už to tu konečně doděláme... Kač. |
| Dašule + (Ondřej 5/05) | 14796 |
|
|
1.4.2008 22:50:07
Ahoj holky,
moc vás všechny po dlouhé době zdravím.Četla jsem vás, ale nechtělo se mi zatím vůbec psát, protože jsem nechtěla šířit blbou náladu, ale jednou z té chmurné nory musím vylézt. Mám teď docela dost blbý období..když začnu nepohodou s manželem a s neskutečnou tchýní konče, nebudete se mi divit. Pořád jsem čekala, jak se situace vyvine, ale je to ještě horší, takže 100% na chalupu nemůžeme.My tam nemůžeme ani s manželem, natož já sama ten smajlík je ironie...Prostě tchýně už se mnou přes měsíc nemluví a já nevím vlastně proč.Prostě asi že jí 3 x týdně nevolám, že se o ní dostatečně nezajímám, já nevím.K narozeninám mi napsala " Všechno nejlepší" a podepsala se příjmením:-( Pak nechala pověsit vel. balíček pro Ondru u nás na dveře, a když jsem jí teda zavolala v dobrém, jestli mu to nechce dát sama, že by jí rád viděl, tak vám ani nebudu psát, jak na mě vyjela a jak ten hovor probíhal, hrůza.Řekla mi " DObrý den" a už to začalo ![]() Pak jí hned volal manžel, co to jako mělo znamenat a už ho měla vypnutý, takže pro mě to byla tečka. S manželem se teď pořád dohadujeme, protože já si myslím, že by měl zakročit a vyjasnit situaci a on to nechává být.Do toho mi řekla, že si Ondru uvidí, kdy ona bude chtít ha ha, na to jsem zvědavá, když s námi nemluví a já už žádný krok naudělám..no prostě paráda, ale je toho víc, než můžu napsat semJinak k tvojí otázce, Kač. Co mi hodně chybí, je rozhodovat o čase. Že všechno musí být dlouho dopředu naplánované, zajištěné hlídání, apod., žádná spontálnost, udělat věci teď hned. Co se sexu týče, ráno ho nemívám nikdy, takže to mě tak netrápí ![]() a co bych vám napsala dál.. Ondra začal chodit do soukromé školky na tři dopoledne v týdnu a je tam nesmírně šťastný.Já jsem taky spokojená, páč můžu na chvíli vydechnout a mít nějaký čas pro sebe. POmalu koukám po nějaké práci, jelikož mě to v září asi nemine. To je slušný román po dlouhé době.. Mějte se moc fajn,D. |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
1.4.2008 21:24:28
Tak to mě teda netěší že tu vypadám jak nadržená puberťačka co všechno stíhá :-(
Nestíhám a jak...... Když mě fakt chyí bejt trošku víc s manželem, před dětma jsme byli (díky práci) v podstatě 24 hodin denně spolu a teď si s bídou vyměňujeme provozní informce..... Nějaká komunikace o jinejch věcech než je polička do kuchyně a maso na svíčkovou, pískovišti, punčocháčích...... Jo jinak Ondra leze a vpřed i vzad rychlostí blesku a zub stále nemá, začíná se stavět. Majda začala stávkovat s jídlem ona která sežrala a co přišla tak se nimrá v jídle některý dny nesní za celej den skoro nic, ale očividně jí nic nechybíjen prostě nejí..... no zásobičky má ale.... Jdu makat, mám teď jednoho velkýho zákazníka a začínám se z toho trošku pos...at. Kač. |
| Esthelle | 26317 |
|
31.3.2008 23:02:25
jj, jak psala Sára, to je asi tak to jediný,co mi opravdu chybí, resp. na co si pořád nemůžu tak nějak zvyknout...že prostě nejsem pánem svého času a nemůžu dělat co chci tehdy kdy to chci
jinak na sex po ránu někdy i dojde ![]() ![]() |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
31.3.2008 22:18:07
Ja jeste nevim co mi vzali(a), jeste je to brzy, ale prozatim muzu jen napsat:
1) cas 2) cas 3) cas (hlavne pro sebe) ![]() |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
30.3.2008 22:15:17
Omlouvám se za trojitý přípěvek... nechápu proc.
Protože diskuse mírně žije vyhlašuji aknetu: Co vám vzaly děti anebo co 3 věci co vám chybí od dob co máte děti. já hlasuji takto: 1. Sex po ránu 2. Dovolená po hradech a zámcích jen s manželem 3. Nezávislost aneb závislos na druhých protože prostě občas je potřeba miláčy potřea pohlídat Kač. |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
30.3.2008 21:51:33
Sáro,
díky za pochvalu ![]() Potažené jsou mléčnou hmotou (falešným marcipánem). Našla jsme super web www.aldoska.estranky.cz a tam jsou komplet návody a recepty... super web ![]() Kač. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.