Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Radus+V+J | 34821 |
|
|
10.7.2013 10:18:10
Nevím, asi je to těma hormonama a vytáčí mě to o to víc, ale...........čekáme druhého chlapečka. Už kartářka mi před 10 lety řekla, že budu mít dva syny, tak jsem s tím tak nějak prostě počítala a ani mě to nepřekvapilo. Ba co víc, potěšilo, protože v rodině jsme samé baby a když vidím ségry ukňourané holky, říkám si, díky bohu. Navíc malý chtěl bráchu....parťáka na fotbal
Pokaždé, když se mě někdo zeptá, co to bude, odpovím, že kluk, tak vidím ty lítostivé pohledy, většina to ještě okomentuje: jéé, to je škoda......Jaká škoda?? Copak je někde psáno, že každý musí mít páreček? A že ho navíc chce? Dělají to ženské, chlapi to nijak nekomentují. No nejde mi to do hlavy. Stejně tak jako matky, mám tu teď 2 sousedky, jejichž děti se stavěli od 6 měsíce na nožičky a teď všude říkají, utekla nám roku, díky bohu. Proč? To jako, děti, které utekly roku, jsou chystřejší, krásnější, lepší lidé? (teď bych sem nejraději vložila vytlemeného smajlíka a toho s tím válečkem zároveň). Další věc, která mě napadla...ženy, kterým vezmou spodek jsou dotčené, že už nebudou ženské....to jako děloha dělá ženy? V obličeji můžou vypadat jako chlapi, ale mají dělohu, tak jsou ženy? Tady třeba chápu, je to jejich psychika a bůh ví, jak bych se zachovala já ve starším věku, ale když už "to" nepotřebujou a navíc je to ohrožuje na zdraví.......nechápu. Co vás například zvedá ze židle? |
| Cimbur | 64764 |
|
|
13.2.2013 16:28:53
nojo, abychom to pochopiliMoc jsem si ostuda na toto tema v hlave neuchovala. |
| TS Garp | 132511 |
|
|
13.2.2013 16:00:24
Ne pohybuji se mezi lidmi co se asi pohybují uprostřed "Gaussovy křivky" na magorárnu si chodím sem.
Co to ta křivka teda je? - Dobrá módní výmva |
| Girili | 117849 |
|
|
13.2.2013 15:33:13
Ne. V mem okoli se nikdo Gaussovou krivkou neohani. Ani nevim, jak by mel. Jsem stejne blby/chytry jako 95% ni vetsina? Nebo jak se to projevuje?
![]() |
| mm |
| • |
13.2.2013 15:22:58
Tož já biostatistik jsem a používám ji (jako termín) jen když něco vysvětluju doktorům ;) Jinak je to hustota normálního rozdělení.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
13.2.2013 14:00:43
Tak hluboce jsem do terminologie nikdy nebyla zasvěcena.
![]() V biostatistice se ale pojem Gaussova křivka taky používá zcela běžně. Takový okatý příklad neučebnicové křivky je rozložení inteligence - tam je křivka deformovaná a objem pod ní vyšší na straně nízkých hodnot. Prostě mentálně retardovaných osob je více, než těch vyjímečně inteligentních, tady je celkem jasné proč. |
| mm |
| • |
13.2.2013 13:36:08
Jako třeba že mají už z biologické podstaty problému třeba lognormální, alternativní, binomické rozdělení? ;)
Jinak termín Gaussova křivka používají nejvíc asi sociologové, v jiné aplikaci statistiky jsem se s ním moc nepotkala. Odtud pak asi taky tento termín infiltruje obecnou řeč a vede ke spojení s lidskými charakteristikami. |
| Cimbur | 64764 |
|
|
13.2.2013 13:32:09
Možná ti chybí nějaké znakové sady, Šešule. Je to napsáno stručně a srozumitelně, bez balastu.
|
| Markéta s párkem |
| • |
13.2.2013 13:29:24
"Vždyť už mu je osmdesát." - reakce na můj smutek, když mi umíral něcojakoděda, který mi byl blízký.
"Když nic nevydělám, tak přece nemůžu platit alimenty." "Přece do sebe nebudu rvát jedovatý hnusy." prohlásil partner, když měl horečku a kašel a já nabízela paralen s mucosolvanem. Já v té době brala třetím rokem hormonální antikoncepci. |
| kambala pláááckááá | 118391 |
|
|
13.2.2013 13:28:44
tak pozor v učebnici psychologie mé plzeňské Alma Mater to byla Gausovo křivka
![]() a já se s ní oháněla po volbách. když jsou 2/3 populace průměrné a podprůměrné, pak vždycky přehlasují tu nadpůrměrně inteligentní část, no... a u PT se jí oháním, protože on se svým IQ 156 si furt stěžuje, jak jsou kolem něj blbí lidé (bodejť by ne, když chytřejší než on je asi 0,01 procent populace) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.