| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Paličkování

(?)
[<<Předchozích 1920] Názory 19211930 z 10482  [Dalších 8552 >>]
bella11 58258
15.1.2008 9:20:15
Ahoj Mileno ,
vláčkovou hvězdičku máš moc hezkou. Prosím, můžeš mi poslat podvinek? Ráda bych ji vyzkoušela.
Děkuji.
:-)
Milena (2 holky) 11450
15.1.2008 8:11:06
Já jsem zatím naštěstí zdravá, ale mám zase obě holky nemocné. Zuzanka se ve školce máchala pod okapem ještě se dvěma dalšíma holčičkama, tak jsou všechny 3 nemocné. A i když jsem se snažila držek Katku zvlášť, tak to po 3 dnech chytla taky. Tak mám doma 2 marody. Se Zuzankou jsem včera byla u Dr., vyseděly jsme frontu, poslechově byla čistá, tak jsem zaplatila 30 kč a šly jsme domů. Dr. říkala, že to bude chřipka a vysoké horečky můžou trvat 5 dní, kdyby něco, máme zase přijít.

Dano-Divizno, hlava je moc hezká. Sice mám raději z profilu, aby byl vidět nosík, ale tahle je taková zvláštní, nový pohled na věc :-).

Aleno-Mualo, i Tvé krajky jsou krásné. Snoopy se mi líbil moc, bezva návrh. A k chybám, taky se mi sem tam nějaká povede a jak říká můj manžel, je to ruční práce, ne strojová výroba :-). I když já se snažím vždy k chybě propárat, když o ní vím.

Irskou krajku se učit nebudu. Vypadá sice dobře, ale už bych musela mít další pár rukou, abych stíhala.

O víkendu jsem zkoušela vláčkovou hvězdičku. Je to úplně základní vláčka, bez jakýchkoli ozdob, jen na vyzkoušení, jak na to. Až se holky uzdraví, tak zkusím i s vloženou nití a nějakou parádou :-)

evask 62042
14.1.2008 22:38:24
Ahoj holky, já ještě jsem Krajku nedostala, Jak je na tom Evava? Evask
divizna63 52122
14.1.2008 21:36:38
taky hlásím, že žiju, i když už moc ne... :-( V práci samé zmatky a stres, sedím tam o víkendech, a domů chodím večer. No prostě děs. Doma pak upadám do komatu, sotva se najím.
Krajka mi přišla dnes, ale nestihla jsem ji ani moc skouknout, užiju si ji snad někdy o víkendu. V neděli fakt do práce nejdu.
Knížku od pí. Malátové taky chválím, jsou tam opravdu dobré rady a návody. Já jsem začínala s 10 paličkama, takovýma malinkýma, pak jsem si je postupně přikupovala - dělá je tady u nás jeden pán opravdu levně. Na naučení mi to stačilo. Pak jsem se domluvila s Jitkou Czlowickou, že mi ve Vamberku půjčí na vyzkoušení pláštíkové, Hanka Bubu mě je naučila navíjet, no a dnes už dělám jenom s nimi.
V neděli mi holka konečně nafotila novou hlavičku, tak jsem obrázek šoupla na své stránky www.Divecka.napady.net - tak kdo chcete - nakoukněte!
Jdu rychle nakouknout na ten nový odkaz na picasu, a pak honem chrupkat. Tak se holky mějte pěkně, pa pa Dana Divizna
Santy 46567
14.1.2008 21:14:20
Evava: dóóóóóóst. Mně to deprimuje.;f
evava1 36794
14.1.2008 21:03:05
http://zosia32.fotosik.pl/zdjecia/44.html
a včil mluvte!!!!!
Santy 46567
14.1.2008 17:59:37
Ahojky děvčata!
Tak po delší době už jsem zase v mezích normy, tak se ozývám.Všem postiženým narozeninami a svátky přeju jen to, co chtějí sami a ještě kousek navíc. Hlavně hodně času na paličky.Já jsem dnes definitivně ukončila své působení v práci, tak jak to půjde , dodělám resty doma a hodlám se paličkám hodně věnovat.
U lékařůjsem dopadla vcelku dobře.
Vítám i nové dušičky tady.Chtěla jsem určitě na něco reagovat. Už vím. Knihu paní Malátové, první díl mají určitě na adrese www.krajka.com.
Mišíka sehnat je unikum, ale knihy paní Malátové jsou opravdu pěkné a přehledné.Je ještě mnoho knih a skript na paličkování v cizině.
Já o sobě nemůžu říct, že bych si nevystačila s tím, co mám. Spíše mi nestačí čas. A mám pocit, že i to plátno, než budu mít dokonalé, chvíli to potrvá.
Bubu, poctivě hlasuju.
Docela jsem se pustila do věcí, které už jsem dělala, jako motýla od paní Malátové, mám připravenou i pannu od paní Proškové. Původní jsem rozdala a myslím si, že mi neuškodí trénovat techniky.Už jsem dlouho nefotila, tak až mě to přepadne, tak zase něco nafotím. Vyblbla jsem se na dírkové půdici ze silného materiálu.
Všechny moc zdravím a přeju zdravé děti a celé rodiny, já jsem si to vybrala i za příbuzné.
A samozřejmě jsem zapomněla chválit a jen chválit Vaše výtvory. Už se těším, aý se zase někde sejdeme.
Hana
na dírkové půdici ze silného lnu.
evacko 39341
14.1.2008 17:51:22
Kontaktovala jsem paní Proškovou s tím, že podvinky uveřejněné v časopisech Krajka a Paličkování, nevyjdou ve stejné velikosti a není jednoznačná ani orientace, což může být problémem při výsledné kompletaci. Zde cituji z její odpovědi:

"Správně je to : výška 40,5 cm tj. zvětšení na 144% dle kresby v Paličkování.
Ale zase se tak moc nestalo. Jen pro vysvětlení – já jich několik potřebuji větších a to se budou hodit ty 2x zvětšené a potřebuji jich i několik menších a to zase budou ty, které se vůbec nezvětší. Dále si představuji, že některé dáme jakoby „lícem“ nahoru a jiné „rubem“ nahoru. Takže orientaci jsem tam neuvedla schválně s tím, že ono se to samo vytříbí. Doufám jen že jich budeme mít dost. Pak budeme ještě potřebovat různé přechody a doplnění a to chceme dotvořit přímo v kurzu, který je za tímto účelem vyhlášený.
Bude to určitě do jisté míry všechno překvapení i pro nás, vím však, že si se vším nakonec poradíme a také vím že je v Čechách mnoho šikovných krajkářek a že to nakonec bude hodně krajek z kterých sestavíme řeku, hory, krajinu a další věci, které máme na mysli. Jen jsme nechtěli nikoho moc omezovat ve fantazii, ta omezení, která tam jsou, ta snad postačí."

Takže standartní velikost je 40,5 cm. Je k dispozici v učebnách VSUŘ na A3. Z Paličkování je třeba zvětšit z A4 na A3. Možno také stáhnout z webu Krajky www.krajka.com ( dál menu Soutěže nebo OIDFA ), kde jsou i podrobné pokyny, a zvětšit na A3. Z časopisu Krajka nelze tuto velikost získat ani zvětšením na A3, ani 1:2. Ale i tyto vedlejší formáty budou použitelné.

Dále nezapomeňte, že při použití efektních plastických materiálů, tyto vyniknout právě na rubu, čili rub bude lícem, a tomu je třeba přizpůsobit začišťování.

Já jdu do toho, plánuju jednoho puzlíka do bežova a druhého do modrošeda.
Kdo se přidá ? Mirka, tuším, už o tom něco špitala.

Mualo, hezky se kouká na tvoje nová díla, pěkné náměty.
bella11 58258
14.1.2008 15:21:41
Něco jsem dala do alba - konečně, nějak dlouho mi to trvalo. Až tak hezky se mi to nepovedlo, jako když paličkujete vy. Uznávám, mám tam chyby.:-)
bubasaurka 48577
14.1.2008 13:47:04
Teda Evo, to je teda krása. Tak to bych také chtěla jednou umět. To je snad ještě větší piplačka než paličkování.....
[<<Předchozích 1920] Názory 19211930 z 10482  [Dalších 8552 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.