| bubasaurka | 48577 |
|
|
12.1.2008 19:38:05
Jitko, na tom odkaze to není irská krajka, ale flanderská. To je veliký rozdíl :-)) irská se skládá z malých částí,které se pak spojují k sobě - jsou to převážně lístečky a kytičky, ale tohle je krajka pásková, vycházející právě z paličkování :-)) :-))A tahle krajka je dost jednoduchá - takhle dělám ten polštářek - obrázek jsem jsem dávala :-))
|
| czlowiczka a 2 človíčkové | 33396 |
|
|
12.1.2008 17:22:08
Nasli jste tam tu irskou krajku? uzasne, absolutne nepochopitelne....silene se mi to libi (ale ucit se to nebudu to to spis zkusim dostat do palickovane :o)))) )
|
|
|
12.1.2008 17:09:26
Anahu a co hvezdicky....ty jsou ve vzorniku za vlozenym parem.
Mualo to je objev :o)))) No ja si dneska naskenovala nove predlohy, tak jsem si s tim ted chvili hrala..... |
| bella11 | 58258 |
|
12.1.2008 16:54:35
Ahoj,
našla jsem něco ( asi ) nového http://picasaweb.google.com/AnnaSZ24/502 |
| Anahu | 75765 |
|
|
12.1.2008 9:58:07
Evavo1 děkuji za odpověď.Kouknu na ty stránky a kliknu si díky moc.Já mám KRAJKU už nejmíň 14 dní.Je to fakt divné že ti ještě nepřišla.Ještě jedou díky.Anna
|
| evava1 | 36794 |
|
|
12.1.2008 9:17:24
anahu - ono paličkování, i když vypadá složitě, tak je pláténko, polohod, řetízek a pecička. Všechno ostatní jsou jen kombinace a odvozeniny. Každý ale má svůj styl - utahování,hustota, některá krajka je hrubší, některá jemnější podle materiálu. V moderní krajce máš víc volnosti, klasické dečky děláš přesně podle vzoru a výborně se u toho naučíš "řemeslo". Vlítni na picasaweb -http://picasaweb.google.com/m.carmen1960 -to je jedna z adres, až to všechno proklikáš, proklikej odkazy na boku, ty mají taky odkazy na boku. Zaregistruj se tam a můžu tě se všema holkama tady ujistit, že 14 dní na paličky nešáhneš a budeš klikat a klikat. Tam se toho dá čerpat strašně moc.
Máte už všichni Krajku? Já už jsem pěkně nakrklá, každý den se ženu ke schránce a ono nic. Že by mi ji někdo ukradl, tomu nevěřím, bydlím ve středu vesnice, tam by si to nikdo nedovolil - a proč taky, paličkuju tady jenom já. Už se chystám psát Aničce Halíkové, jestli jsem jí nezapadla něekam do spodního šuplíku. |
| Anahu | 75765 |
|
|
12.1.2008 8:51:42
Ahoj
czlowiczce děkuji za radu a podporu.Vložený pár dělám taky na ten jsem zapoměla. Chtěla bych si zkusit ty těžší věci.I když jsem viděla že se moc ve vzorech nevyužívají.Ale zkusím něco spáchat. Všichni chválíte knihu od Lenky Malátové tak jsem si jí objednala,už se na ní těším a jsem zvědavá.Spíš to potřebuju na momentální radu když mě něco zaskočí.Přeji hezký den všem.Anna |
| brouzdava | 52365 |
|
|
11.1.2008 21:22:34
Ahoj Rapiti, už jsem to tu myslím psala, já jsem se zkoušela naučit podle psaného textu paličkovat několikrát (pravda většinou podle časopisů). Nakonec mě to naučila kolegyně, která mí během jedněch prázdnin ukázala základy (plátno, polohod, řetízek, lístky, kroucené páry). Prostě z psaného mi to hlava nebrala. Takže doporučuji nějaký kurs, který bys měla poblíž(pokud něco takového u vás je). Pravda je, že mi dcera půjčila v knihovně Paličkování od paní Malátové a to se mi moc líbí. Koupím si ho domů. Jenom jsem hledala na netu a zjistila jsem, že první díl je nejspíš vyprodaný. Ve dvojce je spousta fíglů, které jsem neznala - jenom třeba obyčejné přidávání a ubírání párů (vždycky se mi zdálo, že je to v krajce moc vidět - dělala jsem to prostě blbě).
A jinak na paličkování s námi chodí paní, která říkala, že do vyšívání s ní chodí paní, která jezdí na kursy přímo k paní Malátové do Brna, a ta prý říkala, že už třetí díl je, ale to se mi nezdá, protože na internetu nic není, a že jsem hledala ten první díl dlouho. |
|
|
11.1.2008 18:45:59
Anahu a cim chces zacit? Co vlozeny par?
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.