| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Evropě

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 6544  [Dalších 6394 >>]
dansko
  • 
15.9.2012 20:41:21
zdravotni pojisteni si platit nemusis, jak dostanes CPR soucasne ti prideli i doktora. Kdyz jdes k doktorovi neplatis, nevim jak co specialniho, ale my byli na ockovani s malou a na pohotovosti, kdyz spadla a rozsekla si celo. Jinak si ale lidi obecne stezovali na doktory, dlouhe cekaci lhuty na spec. vysetreni apod. Radsi jeli do CR. Blby to bylo se skolkou, hele nevim, jak ted ale pred 2 roky byly narvane. DIte jak ma CPR zaregistrujes na centralnim registru a das ho na cekaci listinu ted nevim kolik je max, treba 3 skolek. A cekas! Oni ti dle zakona musi dat misto, takze mi po nejake dobe nabidli mista ve skolkach kde byla plisen, proste mista, co nikdo nechce. Ja tam stala pred tou babou a rikam ji, ale muj syn neumi dansky on musi do skolky, a baba nic. Pak jsem se postupne dozvedela, ze tehotny zeny davaj deti na cekaci listiny do jesli, skolky a kdyz chteji dobrou skolu tak i do skoly. Ja to nakonec vzdala. A syn nechodil nikam. V nekterych dobrych skolkach chteji i nevratny zapisny 10 000!!! a stejne ti dite nevezmou. To byla docela nocni mura s tema skolkama. Clovek to nezna, a nez se zorientuje je pozde. Ono vcas bylo uz pred rokem :-(
MarMat (+2) 113943
15.9.2012 20:32:56
ten jazyk je fakt děsivej ~8~ asi si koupím učebnici
MarMat (+2) 113943
15.9.2012 20:31:06
děkuju moc ~m~
MarMat (+2) 113943
15.9.2012 20:30:47
prej podívej se tady dyť to mluví marťansky! ~t~~t~~t~~t~~t~~t~
Kreaty 128225
15.9.2012 20:30:35
z toho co vyprávěla si pamtuju akorát dvě věci, že jeho zdravotníé pojištění se navztahuje na rodinný příslušníky jako třeba v Německu nebo v Rakousku a že musí chodit na Dánštinu povinně, ostatní předám a pak sem vložím, dnes to nebude
dansko
  • 
15.9.2012 20:27:52
http://www.dba.dk/boliger/lejebolig/ tady se mrkni na pronajmy. my meli taky 34 tis. hrubyho, a delalo to asi 24 tis. cistyho ale zalezi na dani, my meli uplne nejnizsi vzhledem ke kategorii vedecky pracovnik na dobu 1 rok. Za byt 2 pokojovej dost malej jsme platili 6000 + elektrinu a plyn, ale to neslo pres 7 tisic celkove. Pamatuju si, ze 3 pokojac bychom neutahli z toho platu. Presne jak popisujes, je to silene kolecko, kdy jeden papir zavisi na druhym. My dostali povoleni k pobytu rychle jen proto, ze sef meho muze tam volal a urgoval. Ja jako manzelka a deti dostali automaticky. Ja si i zaridila konto v bance, jen diky CPR, nepotrebovala jsem zadnou smlouvu apod.
Kreaty 128225
15.9.2012 20:26:40
no on tam od pondělí do pátku pracuje a bydlí a na víkend jede za rodinou do Čech~t~
MarMat (+2) 113943
15.9.2012 20:17:43
no já umím anglicky suprově, zvládnu němčinu, přinejhorším i ruštinu.

Přítel umí perfektně AJ a NJ

tak snad to bude aspoň trochu podobné, jazyky se učím strašně ráda!! A vždycky mě to bavilo, spíš mám strach o syna ~:(
MarMat (+2) 113943
15.9.2012 20:16:23
Průměrný nájem (chápu, že je to všude, jde mi fakt jen o průměr) v bytě tak 3+1 (jsme čtyři - resp. budeme)?

Jestli je dostatečný plat 30.000DKK vzhledem k tomu co všechno se platí?

Jak dlouho se asi tak čeká na vyřízení povolení k pobytu (našla jsem že mají neomezenou dobu, tak vlastní zkušenost) - souvisí s tím pracovní povolení.

Jestli stále platí, že za CPR kartu dostanu roční jazykový kurz zdarma.

Jestli je problém získat Nemconto:

-k nemcontu potřebuji pracovní povolení a to získám na základě povolení k pobytu a to získám na základě právě pracovní smlouvy, jestli s tím nedělají problémy?
-nemconto založím v jakékoliv bance?

a v neposlední řadě:
pokud tam jede za prací snoubenec (v té době manžel) a práci má dopředu zajištěnou i s příspěvkem na bydlení bude problém že tam vezme mne, tč na rodičovské dovolené? Dají mi vůbec povolení k pobytu?

~;((~;((
dansko
  • 
15.9.2012 20:14:26
jen se priprav, ze danstina je fakt silenej jazyk. Trva vecnost nez se naucis vyslovnost, a stejne ti nebude obcas rozumet :-). Nastesti muzes mluvit anglicky se vsemi, jen se pak dost blbe hledaj informace, kdyz jsou jen v danstine. I pro deti je ten jazyk dost tezkej. Ale nakonec to vsichni dali, ze.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 6544  [Dalších 6394 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.