| katka |
| • |
8.4.2012 18:29:47
Pokud jsi lekarka tak by to s praci nemel byt problem. Nektere obce ve Svedsku dokonce poradaji kurzy svedstiny pro polske lekare. Lekaru je tu nedostatek. Ale i tak pocitej s tim ze budes muset podstoupit jazykove zkousky nez dostanes svedskou legitimaci.Ty porada Socialstyrelse.
Pokud jsi zdravotni sestra tak to bude s praci horsi i kdyby jsi mela jiz z CR univerzitni vzdelani. Socialstyrelse jine nez Skandinavske vzdelani neuznava a i tak by jsi si musela urcite dodelat par semestru aby ti uznali legitimaci. |
| Babulka+2 | 18563 |
|
|
8.4.2012 18:28:25
S tou praci je to pravda, ja tu uz dlouho hledam, a to svedsky umim dobre. Bezne se na jedno misto u nas ve meste hlasi kolem 200 lidi, nekdy i vic.
Jeste si umim predstavit, ze sestricka sezene praci jako osobni asistentka nebo v te sluzbe, co jezdi domu ke starym lidem a pomaha jim, ale bez svedstiny tezko. |
| katka |
| • |
8.4.2012 18:20:37
Napis mi na mail Kostolnakarlsson@gmail.com
|
| Luppa | 125896 |
|
|
8.4.2012 18:14:26
Naprosto souhlasím se Svedkou. Ostatně asi ví o čem píše, když tam žije.
Já pracuji pro Švédskou firmu v ČR, což obnáší, půl Švédsko, půl Praha a to jen proto, že Švédi mají kvóty aby ve všech oborech bylo pokud možno rovnocené zastoupení mužů i žen, tak nejlépe vybrat si čistě mužský obor a tam zaútočit to by mohlo klapnout ![]() |
| Svedka |
| • |
8.4.2012 18:09:03
Ja ziju ve Svedsku temer 44 let.
Pokud chces do Svedska za praci, nedelej si zadne moc velke nadeje. Bez velmi dobre znalosti svedstiny ani nahodou. Uz delsi dobu je hodne tezke najit praci i pro rodile Svedy. Studenti po mature temer nemozne. Stejne s vysokoskolskym vzdelanim, v jakemkoli oboru. |
| Theodora.1 | 124914 |
|
8.4.2012 18:06:41
Jeden čas jsem četla blog jedné lékařky, která žije a pracuje ve Švédsku, jmenuje se Lenka Katila. Měla zajímavé články, jak o jídle
, tak o přírodě, životě ve skandinávii i o práci v systému švédského zdravotnictví. Blog měla tento http://www.lenkakatila.bloguje.cz, ale už mi to nejde spustit, obávám se, že to z nějakého důvodu ukončila. Škoda. |
| Pheob | 34975 |
|
|
8.4.2012 17:37:23
Jak se Vám žije ve Švédsku nebo Norsku? Učili jste se jazyk předem nebo až na místě? Do budoucna (za 3 roky) uvažuji o odchodu do této oblasti za prací. Případně není tu někdo, kdo by zde pracoval ve zdravotnictví a případně by mohl porovnat s prací v ČR?
|
| Leňouch | 128050 |
|
29.2.2012 15:28:53
Ahoj Jitko. Mám na tebe dotázek. S manželem vážně uvažujeme o tom, že bychom se odstěhovali z Česka do Rakouska, máme tři děti, nikoho tam neznáme, tak se trochu obávám, abychom to zvládli. Můžeš hodit typa pro začátečníky? Díky Lenka
![]() |
| ita |
| • |
4.2.2012 19:24:07
teda ty nevis o cem mluvis, nacku je v RAkousku plno, a ty ses tam kde? a tvoje okoli to asi nejsou rakusaci ale pristehovalci ne? manzela mas polaka ne? vymyslis si nesmysly bez raci pocitat at ti zbyde na nakup
|
| Jarča, Honzik 9/04, Michi 9/08 | 58511 |
|
|
24.1.2012 12:45:23
V pohode, rada pomuzu. Adresu mam pod nickem.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.