Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| malostranska | 101622 |
|
|
17.3.2010 19:42:54
Tezko...dle me zkusenosti to chce aspon 2 roky, ne-li vice. Pokud doma mluvite cesky, (manzel cech) o to problematictejsi to bude. Moji kamaradi (cesi) zde ziji 5 let, jejich syn se narodil pred 4 lety..takze tu vyrostl...ale kontakt se svycarama moc nemaj, takze ta rec je spis pasivni, doma se bavi cesky, takze kluk jde ted do skolky a jazyk neovlada skoro vubec., i kdyz se tu narodil...jakmile deti chodi pravidelne do nejekho zarizeni, tak se rozmluvi rychle...ale podle me ty dva roky potrebuji urcite.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
17.3.2010 18:48:31
Dandy, v Británni chodí do školy od pěti let. Jde to i pro dítě, co předtím neumělo ani slovo. Umí tam s tím počítat.
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
17.3.2010 18:47:21
No po 5 mesicich nebude pri nastupu do skoly mluvit bezvadne a vsemu rozumet, ale rekla bych, ze behem te prvni tridy to dotahne na uroven spoluzaku a v druhe tride uz se nebude potykat s problemy.
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
17.3.2010 18:47:08
No po 5 mesicich nebude pri nastupu do skoly mluvit bezvadne a vsemu rozumet, ale rekla bych, ze behem te prvni tridy to dotahne na uroven spoluzaku a v druhe tride uz se nebude potykat s problemy.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
17.3.2010 18:46:43
Ambiance, mám následující zkušenost: od mých cca 6 let mě učil francouzsky můj tatínek, vždy když přijel na prázdniny domů (učil tam), takže v podsattě žádná intenzivní výuka, za tu dobu jsme stihli probrat tak jednu a půl tenoučké učebnice. Když jsem byla ve druhé třídě, necelých 8 let, jeli jsme na dva měsíce za ním, chodila jsem tam měsíc do školy (ředitelkou byla tatínkova známá) a normálně jste tam s těmi dětmi psala dikráty, písemečky, počítala (nedávno jsem našla staré sešity). Měla jsem jistě nějaké úlevy, ale v podstatě jsem tam dle mého názory fungovala celkem normálně, přestože jsem nijak extra nemluvila.
Moje česká pětiletá neteř chodí teď půl roku do britské školy (mají školu od pěti let), při příchodu nemluvila ani slovo, teď už se prý docela rozmlouvá, a každopádně to nijak nebrání tomu, aby tam denně v pohodě chodila. Učitelka na ni byla připravená, měla pro ni komunikační obrázkové lístečky pro takové zásadní věci jako potřebuju čurat, je mi smutno apod. Neteř tam má i kamarády a kamarádky. |
| LENKA+K+K | 1778 |
|
|
17.3.2010 18:01:21
Ambience - já myslím, že to zvládne. Naše starší dcera nastoupila druhý den po našem přestěhování do UK do 1. třídy (během školního roku) a uměla cca 10 anglických slovíček. Zvládla na jedničku, během půl roku už se bez problémů domluvila a školu zvládala dobře. Ve 2. třídě už byla jedna z nejlepších dětí ve "spellingu" ...
![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
17.3.2010 17:55:57
Slunce, to je strašně individuální. Je těžké se učit natolik odlišný jazyk nota bene v Čechách. Taky záleží na učiteli.
Děti se v kolektivu chytají neuvěřitelně rychle. Sama jsem se ve 30 letech naučila za 3 měsíce jazyk, když jsem byla v prostředí, kde se jím hovořilo a trávila jsem celé dny individuální výukou. Naopak od otce svých dětí (je to náhodou jeho rodný jazyk) bych se ho v Čechách nenaučila ani po 5 letech. |
| Debbie | 42968 |
|
|
17.3.2010 17:52:30
Deti jsou opravdu takove "houbicky" a nasaji uplne vsechno. I to co my zrovna nechceme
Nicmene, nejlepsi je pro dite byt v kolektivu deti a pochyti jazyk naprosto prirozene. Kamaradi nasich deti se od nich naucily ceske vyrazy. Jednou mi volala maminka od kamaradky dcery, ze jeji dcera se preje k Vanocum "konicka" a ze nevedi, co to je Tak jsem ji to prelozila...![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
17.3.2010 17:50:26
Mimochem ze zkušenosti:
Syn kamarádky (cizinky) chodil do české MŠ asi 3–5 měsíců, naučil se krásně česky a ve škole neměl jediný problém. Matka je uzavřená, málomluvná, česky neumí vůbec. Ona i syn se vůbec nestýkali s Čechy, takže vše, co se naučil, uměl ze školky. Děti známých z USA žily dva roky v Paříži, jedno dítě šlo po cca půl roce v MŠ do školy, druhé asi po roce a půl. Opět neměly žádný problém. Rodiče mluvili dobře francouzsky ( i když s přízvukem), děti stejně jako rodilí mluvčí. |
| ambiance | 105986 |
|
|
17.3.2010 17:49:22
tak to máš asi velmi nadané dítě na jazyky!! to se mu bude hodit!
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.