Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pipi |
| • |
21.1.2010 21:39:05
Dobrý den,
žijeme momentálně v Amsterdamu a zoufale hledáme slečnu na hlídání, ideálně studentku, prostě mladou a flexibilní holku. Jestli někdo o někom víte, PROSIM pište na mail. Díky moc!! |
| Jana H. |
| • |
15.1.2010 12:57:36
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli tu není nějaká maminka žijící v Moskvě. Máme nabídku na 2 roky a já si vůbec nedokážu představit jak tam přežít s dvěmi malými dětmi. Děkuji. Jana
|
| NL | 68692 |
|
8.1.2010 13:09:46
Rendo, tak jsem si zase ještě něco pozjišťovala a prý je to takto. V tuto chvíli nezaopatřená osoba nejsem, trvá mi původní pracovní poměr. Takže co se týče zdravotního pojištění, atd. je vše ok. V případě, že mi skončí pracovní poměr, tak co bude s mým zdravotním pojištěním zatím ještě nevím, zjišťuji. Nicméně co se týče případného dalšího dítěte na kterém pracujeme, tak je to prý tak, že nárok na rodičovský příspěvek mám, jen ne na mateřskou (to jsem věděla), protože tam by mi to neměli z čeho počítat. Rodičovský příspěvek bych měla automaticky do 4 let. Tuto informaci o rodičovském příspěvku mám přímo od paní ze sociálky. Prý je důležité, že jsme oba občané ČR a máme tu i trvalé bydliště a v jiném státě EU dávky nečerpáme. Posílala jsem si ještě dotaz do poradny, tak uvidím co se ještě případně dozvím. Jo orientovat se v tom někdy je dost složité. A jinak co se týče pojištění zdravotního, tak doufám, že to nějak půjde, abych mohla zůstat pojištěná v Čechách, vždyť já na SK vůbec nebydlím a chci, aby mi v Čechách zůstali všichni ti doktoři co tam mám. Ráda bych tam i rodila.
|
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
7.1.2010 20:50:17
Kristyno...urcite jde o odvadeni dani, tudiz o praci v nemecku....neznam vyjimky...manzel je nemec a ani pro nej zadna vyjimka neexistuje
![]() |
| NL | 68692 |
|
6.1.2010 18:39:22
No tak kamarádky Maďarky bohužel nemám. Já mluvím anglicky a oni tu spíš německy, tož to je problém. I když teda sousedi jsou fakt super a pomáhají jak to jde. Slovník to jistí
![]() |
| Kristina Y&M | 34526 |
|
|
6.1.2010 18:31:33
Ja jsem tu nakou dobu, mam tu bajecne kamosky primo Madarky, dorozumivame se anglicky, Nemecky.
Kluci se spolu kamaradi, chodi spolu do skolky a zije se nam tady krasne ![]() Hlavne to teplo ![]() |
| NL | 68692 |
|
6.1.2010 13:56:10
Rendo to chození k doktorovi by ani problém nebyl, stejně jsme tam každý měsíc minimálně jednou, nemám to zas až tak daleko. Včera večer jsem si to ještě pozjiťovávala a pravděpodobně to vše teď mám dobře nastavené. Otázka je co bude pak. Ráda bych zůstala v českém systému. Takže pravděpodobně buď když otěhotním bych musela zůstat na neschopence a pak by to fungovalo jako doposud anebo a to nevím by byla možnost obnovit si živnostenský list (který mám pozastavený), začít podnikání před anebo po skončení rodičáku, který mám teď a tím zůstat i nadále českým pojištěncem, který by měl i výhody sociálního systému.
|
| Renda |
| • |
6.1.2010 13:37:26
Gabrielo, jsem na tom podobně jako ty.Žijeme ve Francii,manžel tu pracuje a já jsem na rodičáku. Ten mi končí v březnu. Tady je to teda tak, že na manželovu pojistku jsme jako nezaopatřené osoby automaticky pojištěni já i děti, tudíž v ČR jsme ze zdrpoj odhlášení. Máme taky status pendlera, takže i v ČR na nás pohlíží jako na české pojištěnce, ale jestli vás za pendlery uznají závísí na dané zahraniční pojišťovně. Nesmíš být pojištěná ve dvou zemích EU zároveň, na to pozor. Ale to nevím, jestli na Slovensku také takto funguje,rodinné pojištění, to se musíte zeptat tam. Na jaře, až mi skončí rodičák, tak se musím nahlásit na sociálku jako osoba počující o dítě, stát pak za mě platí zdravotní pojištění, což se mě netýká. Pokud ty nebudeš na Slovensku pojištěná, tak za tebe ho platit bude. Jestli zrovna bydlíš v Maďarsku,není podstatné, hlavní je, že nejsi nikde jinde pojištěná. Sociál podle mě stát po skončení rodičáku neplatí, ale to si nejsem jistá. Takže pokud budeš chtít pobírat mateřskou a rodičák i na další dítě, budeš si muset sociální pojištění dál platit sama. Mateřská bude ve výši rodičáku. Na mateřskou už asi do skončení stávajícího rodičáku nastoupit nestihneš. Stačilo by otěhotnět a jít na nemocenskou, ale to pak musíš každý měsíc na sociálce dokládat a chodit v ČR k doktrovi a to asi v tvém případě nepůjde.
|
| Kristina Y&M | 34526 |
|
|
6.1.2010 11:42:53
My prave dokud mel pracovni smlouvu manzel v Nemecku, tak slo Kinergeld na nej, ted uz v Nemecku dane nedvadi, praci tam mam ja a Kindergeld jde preze me.
Ono asi nake vyjimky budou, ale zaklad je urcite, aby zadatel odvadel v Nemecku danne, byl tam v socialnim systemu ![]() |
| NL | 68692 |
|
6.1.2010 11:40:03
Já mám tady ve vedlejší vesnici taky známou a dokonce i to je Češka, ale teď tu poslední dobou moc nepobývá. No a druhá Češka, která bydlela na SK hned za hranicemi teď taky dezertovala minimálně na půl roku do Čech kvůli třetímu porodu, ale možná se vrátí a pokud ano, tak přímo do Maďarska.
A v Bratislavě mám přímo jednu kamarádku, ale bohužel se moc často nestýkáme, takže nám tu je občas smutno. I když já si tu celkem s Nelinkou vystačím. Za domem máme Wellness hotel, chodíme se koupat, dokonce se tu začali dělat i kurzy plavání pro Slováky a tak tu sem s námi i chodí pár dalších dětí ze Slovenska. Jezdíme často po okolí, je tu fajn. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.