Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| tinassa | 32286 |
|
|
5.10.2009 13:33:08
Taky si myslíš, že to nevadí, že jsem se znovu vdala?
|
| jana38 | 53772 |
|
5.10.2009 13:20:21
Pokud mají děti německé občanství, budou brát Kindergeld do 18ti let (nebo do ukončení studia), ať už budou žít kdekoliv na světě.
|
| tinassa | 32286 |
|
|
5.10.2009 13:17:12
Ahoj holky, potřebuji poradit. Po dlouhých tahanicích a vyřizování jsem nakonec vyřídila, že mé dvě děti dostávají přídavky na děti z Německa. Vyřizovala jsem je z ČR, tehdy jsem byla v rozvodovém řízení s mým ex manželem. Teď jsem dostala formulář z Německa, že se přídavky budou každoročně prověřovat, který jsem potvrdila a poslala nazpět.
Můj ex-manžel mi napsal, že pokud mi přídavky neuznají budu je muset zaplatit zpět a to 1,5 roku(nevím jak přišel na rok a půl, jsem 15měsíců rozvedená). Během té doby jsem se totiž rozvedla a znova provdala. Nevím v podstatě proběhl jenom tento sňatek. Myslíte si, že by to mohlo mít negativní vliv na uznání přidavků? Děsím se toho, z čeho bych ty peníze platila nazpět, když jsem momentálně nezaměstnaná?! Poradí mi někdo, je někdo nebo byl v podobné situaci? V podstatě byly přídavky z Německa podmíněny tím, že jsem v ČR žádné přídavky nepobírala, což tak bylo a je! Děti mají německé občanství a jejich otec je němec. Prosím o pomoc, díky za každý tip T. ![]() |
| Sofie, 3 děti |
| • |
1.10.2009 15:27:04
Bon jour, není někdo z vás v basse Normandie? Sice se francouzsky učíme, ale zatím nic moc....
|
| Esster + 3 | 19128 |
|
|
18.9.2009 23:56:57
Ahoj Jirino,to je skoda, my jsme v Zurichu. Take bychom tady uvitali nejake kamarady. Ozve se nam nekdo? Jsme tady 4 mesice a mame 4,5leta dvojcata - holcicku a kluka.
Lausanne je nadherne mesto. Preji Ti, at se Vam brzo nekdo ozve! |
| Jirina, Jakoubek |
| • |
18.9.2009 15:04:31
Ahoj, najde se nejaka maminka s ratolesti v Lausanne nebo ve francouzky mluvici casti. Jakoubkovi jsou 2 roky a zatim tady nemame moc znamych. Budeme se tesit na odpoved. Pekny den ahoj J
|
| Jana |
| • |
16.9.2009 8:21:56
me na vseobecne zdravotni pojistovne a ve vojenske rekli, ze dvoji pojisteni byt nesmi, ale at si ho klidne udelame, ze to tak delaji vsichni. Neudelali jsme to, v Cechach k doktorovi nechodime, ale tady ve Svycarsku maji opravdu vsechny holky co znam dvoji pojisteni, my jsme jedini kdo ho nema.
|
| Fuchsinka NL |
| • |
15.9.2009 21:55:15
Diky vsem za odpovedi,zejmena za kontakt na CMU (dosud jsem o tomto uradu nevedela).
Je to zvlastni,ale manzel nema zadny pracovni pomer v CR a v NL ma smlouvu na dobu neurcitou,presto ma od sve ceske zdravotni pojistovny vystaveny doklad, ve kterem se uvadi"....pan XZ ma dle Narizeni Rady EHS 1408/71 narok na vsechny vecne davky zdravotni pece v plnem rozsahu podle platnych pravnich predpisu CR, jako by byl nasim pojistencem.....naklady poskytnute zdravotni pece uctujete podle metodiky samostatnou fakturou se samostatnymi davkami ( to je informace pro osetrujiciho lekare) Tento doklad ( je to standardni formular pojistovny) byl vydan ihned po nastoupeni manzela do zamestnani v NL (dokonce mel zpetnou platnost na nekolik tydnu).Jak uz jsem uvedla drive, na zaklade tohoto dokumentu muze cerpat zdravotni peci v CR bez omezeni (resp. jako by si platil v CR pojisteni). Nase NL pojistovna automaticky vyplnila formular E 106, ten manzel prinesl na ceskou pojistovnu a ta mu vydala zmineny dokument pro ceske lekare. Pak jeste nase NL pojistovna vyplnila formular E 108 ( par mesicu pote)a ten zaslala na ceskou pojistovnu. To je momentalne vse, co o tom vim.Zda se zmineny postup da aplikovat i na me a na deti, mi neni jasne. |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
15.9.2009 20:46:10
Tak je to tahle stranka:
http://www.cmu.cz/propojistence/eu/82 |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
15.9.2009 20:33:58
Mirko,
to je mozne, ze nevydala, ono to je v posouzeni zahranicni pojistovny a neni dano pevne jak to posuzuji.. ![]() A mozna ze uz to je ted taky prisnejsi... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.