Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Luckazak,Honzík01,Luci07 | 58494 |
|
|
23.6.2009 13:13:42
Ahoj všem.
Nebydlíte některá poblíž Düsseldorfu?Začátkem srpna se stěhujeme do Krefeldu,což je blizoučko.Přítelova firma ho posílá zatím na rok.Mám syna 8let a dcerku 2roky.Německy neumím,tak snad začátky zvládnu s lámanou angličtinou. Snad se někdo ozve,ráda bych měla poblíž někoho z Česka. Mějte se hezky,ať už jste kdekoli Lucka. |
| Lassie66 | 79675 |
|
|
18.6.2009 14:54:36
http://en.wikipedia.org/wiki/Australia
The word Australia in Australian English is pronounced [əˈstɹæɪljə, -liə].[22] Since early in the 20th century the country is sometimes referred to locally and internationally as Oz.N5 Aussie (less frequently spelt Ozzie, better representing the pronunciation) is common colloquially as an adjective, and as a noun referring to an Australian.N6 Jiným slovy - Australan slangově je Aussie(čte se ozzie, z toho oz). Jestli to má ještě nějaké jiné vysvětlení, nevím. |
| maximin | 12576 |
|
|
18.6.2009 14:28:54
Holky, blbej dotaz, jak vznikla zkratka Oz?? Uz jsem tu nasla, ze je to Australie, ale proc zrovna Oz??? Jsem se pri cteni puvodne lekla, kdo ze se to chtel stehovat za "carodejem ze zeme Oz", chi. Dik za vysvetleni
|
| zuni | 81393 |
|
|
18.6.2009 14:06:49
Jojo, kniha je teď už dost opotřebená, protože já se s knihama vůbec nemažu
. Jsi dobrá že tak perfektně vydržela ![]() ![]() |
| zuni | 81393 |
|
|
18.6.2009 14:05:58
Lassie, ty jsi drsňák.
(Takhle tam odjet že jsi tu nenašla práci, dobrý )Ne, mě Londýn moc nebere, ani nevím proč. Asi, že tam je každej. Předtím jsem byla u Doveru a moc se mi tam líbilo. Menší městečka mi nijak nevadí. Teď bych celkem ráda do Canterbury, tam jsem byla asi 3x, tak jako že aspoň malinko vím... Nějak se mi nechce moc na sever, ale uvidíme ![]() |
| Lassie66 | 79675 |
|
|
18.6.2009 13:37:29
To jsem ty věty divně poskládala:
"Dohromady jsem tam byla půl roku a vyplatilo se. Za rok po návratu se nám narodila prvorozená." ![]() Já jen chtěla napsat, že za bezdětna se to dá krásně, pak už je to složitější. Za svůj pobyt jsem tam přečetla tu knihu, co jsem ti poslala. Uteklo to rychle. |
| Lassie66 | 79675 |
|
|
18.6.2009 13:33:44
Suzann, našla jsem si práci na Gumtree.com. Je tam práce dost, můžeš si vybrat i obor. Nebyla jsem zde schopná narazit na práci, kde bych si mohla vydělat a z platu ušetřit. Pravda je, že jsem jela naslepo, ale riskovat se někdy musí. Sice jsem s tím člověkem komunikovala dlouho po netu a telefonu, ale prakticky jsem nevěděla, jaké to bude. Byl to práce tipu live-in(ošetřovatelka v domácnosti), celkem dřina, ale rekonstruovali jsme dům a potřebovali peníze. Na stavbě bych se stejně moc nerealizovala, tak jsem zdrhla a střádala. Dohromady jsem tam byla půl roku a vyplatilo se. Za rok po návratu se nám narodila prvorozená.
Nemusíš hledat jen Londýn, je tam Skotsko, sever Anglie, jih - celá UK. Tak držím palce. |
| šatranka | 70691 |
|
|
18.6.2009 13:00:13
Libi, s jazykem bych si takové starosti nedělala, zvlášť pokud tu budete mít aspoň nějaké známé nebo rodinu, kde budeš moct hned mluvit. Na místě se člověk učí rychleji, nic jiného mu nezbývá. A hlavně když se chce...
Draho tu je, to je fakt. Ale třeba v Anglii mi to přijde dražší. Asi jak co. A taky záleží, na jaký standard je člověk zvyklý. |
| Libi,Jasminka,Mia | 16018 |
|
|
18.6.2009 11:57:59
Zovjanko,
ja s manzou obcas zbleptnu neco french,ale ve Fr.bych byla nucena mluvit a kdyz jsme tam ted na par dnu byli,tak jsem se musela snazit-nikdo se mnou english mluvit nechtel.ani svagr,i kdyz anglicky umi.vzdycky jen rekl: "il faut parler en francais"..nevim jestli jsem to napsala spravne,nicmene jazyky mi docela sly,ale moje kura mozkova uz jaksi "odumira" ![]() ![]() a co me na Fr."odrazuje" je ta drahota tam,docela silene..asi jako vsude |
| zuni | 81393 |
|
|
18.6.2009 11:27:25
Yes, I try
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.