| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Evropě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 890] Názory 891900 z 6544  [Dalších 5644 >>]
Tereza
  • 
16.2.2009 10:10:06
Ahoj maminky,

chtěla jsem se zeptat, jeslti některá z vás pobírá mateřskou v ČR, i když žije v zahraničí?

Podle českého úřadu bych na ní měla nárok, jelikož jsem v ČR nepřetržitě nadále hlášená /dcera ne/. Dostala jsem asi 5 formulářů na vyplnění, ale musím říct, že jsem z toho celkem jelen;-) Mohla by mi některá z vás poradit...musím obstarat nějaké překlady do češtiny, jako že tady v Německu po roce nebudu brát už žádnou mateřskou nebo kolik jsem před mateřskou vydělávala nebo manžel...?

Předem díky moc za vaši zkušenost:-)

Tereza
Evi(cz)ka 61185
10.2.2009 21:45:54
Marti, tak tady "nas" mas krok po kroku :-)

Swissmom.ch >> Foren-Übersicht » Andere wichtige Themen » Plauderecke » Das Café swissmom >> Tschechisch (CZ) Girls - ceske holky sem 3. Teil

Take mi to ze zacatku neslo pres odkaz, obcas se totiz posuneme na dalsi stranku, kdyz se toho moc nedeje ~g~

martina
  • 
10.2.2009 21:20:49
diky, tu dikuzi znam, ale nenasla jsem to, prislo mi to komplikovane, ale zkusim to zase. jeste je jedna s mapou Svycar , kde jsou cesky a slovensky holky rozmisteny...ted ale nevim adresu..dodam casem:-)))preji hezky zbytek tehotenstvi a bezproblemovy porod!!!
Evi(cz)ka 61185
9.2.2009 20:14:43
Ahoj Marti, Esster ~;)

Spielgruppe v Zürichu jeste neznam, ale urcite na to casem mrknu. Diky za tip :-)

Ja jsem v CH sedmym rokem, ziju v Luzernu s ceskym manzilkem. Poznala jsem tu par skvelych ceskych mamin, pravidelne se stykame a s jednou jsem ted nastejno tehotna ~g~ CNavstevujeme diskuzi na swissmom, kdybyste se "k nam" chtely podivat, mrknete na http://www.swissmomforum.ch/forum/viewtopic.php?f=200&t=71476

Mejte se krasne, paa ~x~

Demeter+2 55286
6.2.2009 13:30:08
je tu nejaka maminka zijici v Irsku??
CzKamila,Eliska10/02,Alfie9/07 13531
5.2.2009 16:58:26
Davam sem par odkazu pro rodice v UK:

http://www.kidsartclub.org.uk/index.htm

http://www.czechcentres.cz/london/stranka.asp?ID=2786&menu=8448

seznameni:
http://skaczrodiciauk.multiply.com/

Iva
  • 
2.2.2009 15:38:59
ja bydlim ve vidni to by snad nevadilo?
mam skoro stejne stareho synka jako ty dcerku:)
jestli mas zajem ozvy se
zdravim:-)))
martina
  • 
1.2.2009 2:43:00
Ester, mam nocni sluzbu, a zrovna jsem si na chvili sedla...
musim ti rict, ze ten clanek na hlavni strane, jsem samozrejme taky cetla.Chapu opravdu tve obavy, ale ten clanek je tezce subjektivni!Ja to teda tak vubec nevidim. S mnoha vetami v clanku nesouhlasim.Je to ale pohled jedne osoby na danou situaci a ja bych se tim teda rozhodne nenechala rozhodit ani clankem ani svym okolim. Ja si myslim, ze deti se se zmenou skolky a prostredi vyrovnavaji daleko lepe,nez se muze na prvni pohled zdat. Ja muzu ze sve zkusenosti rict, ze kdyz se vyskytl nejaky problem tykajici se deti, tak jsem spis z toho mela trauma ja, deti byly v pohode.Pokud je rodina intaktni a dobre funguje, tak si myslim je zbytecne si delat starosti, stejne s tim nic nenadelas a az tu budete, tak to res. Ja jsem ceska, ale zpet do CR bych uz nesla... zacatky tady pro me tady byly tezky, ale spis kvuli zkouskam v praci a tak, ale svycari me "privitali" velice mile a je tu spousta veci,o kterych bych si mohla v CR nechat jen zdat...o tom ale po mailu. Taky si myslim, ze pokud uz clovek tu moznost ma, poznat na nejakou dobu jinou zemi, tak by toho mel vyuzit. Pro deti jsou to tady ve Svycarech hned dva jazyky../ ve skolce se mluvi s detmi vysokou nemcinou/ a jinak vsude svycarskym dialektem...zkratka a dobre ze zahranicniho pobytu muzes jen profitovat!
kazdy tu moznost fakt nema, tak si s tim nedelej moc starosti a tes se na to!No a pokud budes mit k dispozici auto, tak klidne muzes dojet, jsme od sebe pak asi 50 min cety, coz je za rohem!
Esster + 3 19128
31.1.2009 23:19:54
Martino,děkuji, tyto informace jsou pro mě moc užitečné! Určitě se ozvu ještě i na mail (kontakt na můj mail najdeš pod nickem). Kromě těch praktických věcí se teď hodně zabývám otázkou "jak si tam zvykneme" Vím budeme muset.... Zvládli jsme toho už dost (od svých 19let bydlím 500km od rodiny, můj manžel totéž). Bojím se ale, jak to bude působit na děti, ztráta kamarádů a pokud se třeba budeme po čase stěhovat zpět do Čech, tak to samé...~d~ Děti si teď hodně zvykly v české školce, kde jsou od září, moc hezky doma mluví o učitelkách a dětech, což je fajn, ale jak je připravit na to, že bude změna... Moc mi nepřidal článek na titulní straně Rodiny "Nechci mít z dítěte cizince" ~g~~g~ Ach jo. Ale zase moje životní zkušenost je taková, že co za něco stojí hold něco stojí.... Setkávám se ve svém okolí s reakcemi lidí, že oni by tedy nikam nešli, je jim tu dobře atd. je pravda, že to jsou převážně lidé, kteří do své dospělosti i se svými dětmi žijí buď přímo u rodičů, nebo v jejich těsné blízkosti a rodiče jim doteď výrazně pomáhají, takže vedou dosti pohodlný, a ne zcela samostatný, život.Tak jsem se zase rozepsala.... Přeji hezkou neděli!
martina
  • 
29.1.2009 12:59:07
ahoj, ne, to je v pohode. Nas kluk chodi do skolky statni, pac tady v okoli zadna jina neni. Ale fakt si nemuzu stezovat, je tam moc spokojenej a to je pro me dulezity.V Zürichu mas samozrejme vetsi vyber skolek, napr. Montessori, ta je skvela...teda ten program Montessori...ale podle me zalezi na tom, jaky lidi tam delaji..pokud jsou to s prominutim blbci, muzes dat dite kam chces...ale zpravidla je to O.K., protoze ty skolky stoji palky....Jak uz jsem napsala, tak tady u nas zadana soukroma neni, ale jak jsem zjistovala, tak nejnizsi cena v katonu SZ v takove male prdelce/ Siebnen/ to stoji okolo 500svyc.franku a to jeste jen 3 dny v tydnu. V Zürichu bych pocitala za soukromou aspon tak 1000-1500 za dite! A kdyz mas dvojcata...jinak naklady na zdr. pojisteni si tu planime sami, takze podle druhu pojisteni se plati zhruba 700 Fr mesicne pro rodinu.Zivotni naklady se velice lisi a zalezi na tom, jak zijete.Jestli clovek nakupuje v ALDI, tak spis usetri, pokud penize nehrajou az takovou roli, tak se to muze vysplhat treba na trojnasobek.... Statni skolky jsou hrazeny statem. Urcite jich budete mit v okoli vic, tak staci se tam s detma zajit podivat a nechat to na sebe pusobit... na vse ze zeptat...kdyz bych chtela na ten mail, tak me muzes napsat na : contactmail@bluewin.ch
[<<Předchozích 890] Názory 891900 z 6544  [Dalších 5644 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.