| Jajulaa+Miško | 20522 |
|
|
17.1.2011 14:27:34
Mirkaa, tak držím palce a prajem rýchly pôrod. Inak to je sila, že také mesto ako Žilina a nedávaju epidurálku
.Ozaj a písala čo idete mať, ja sa nejak nepamätám. |
| Mirka+Marek+Viktorka+Tomáško | 35683 |
|
|
16.1.2011 22:31:38
Ahojte, hlásim sa ešte v kope, veď TP mám až 9.2.
Takže epi v ZA nerobia, v piatok som bola na monitore, a je mi od vtedy zle, vynorili sa všetky spomienky na pôrody... bojím, bojím, už viem čo ma čaká Reuska, dúfam, že tie sny nič neznamenali, ako sa máš? Aj ostatné babky napíšte, ako sa držíte. |
| Bobík* | 31283 |
|
|
5.1.2011 14:06:52
Mirka, pokiaľ ja viem, tak v Žiline ešte epidurál nerobia, nemajú anesteziológa...
|
| Reuska | 38477 |
|
|
5.1.2011 9:06:44
Ja dnes začínam 20.tt. Našťastie, už 3 týždne som "čistá"....teda nešpiním....tfuj, tfuj, tfuj....len to nezakríknuť. Dnes som mala hrozné sny o vypadávaní vlasov (a u mňa to funguje tak, že keď sa mi sníva že mi vypadli vlasy, niekto zomrie....2 dni predtým ako mi zomrel oco sa mi snívalo, že mi vypadala presne polovica vlasov).....tak som od rána ako mechom praštená.
Aj minule som mala také zlé sny.........ale inak sa teraz cítim dobre, už aj problémy so žlčníkom sa našťastie umúdrili, tak som sa cez sviatky napchávala...a pokračujem v tom doteraz. Musím s tým ale skončiť, lebo veľa priberiem a to nechcem. |
|
|
4.1.2011 21:23:49
Aj ja som sa chcela spýtať, ktorý si tt a či už prešli tie počiatočné problémy.
Mne začali žily úradovať pri druhom tehu, ale nebolo to moc hrozné a po pôrode to prešlo. Teraz je to oveľa, oveľa horšie, beriem aj Detralex, čo mi dal ženský, lebo k cievnemu je umenie sa rýchlo dostať. Ten to trošku odsúdil, že v tehotenstve Detralex, tak som ho vysadila. Cievny mi dal pančuchy, ale ich nenosím, lebo mne teda nevadilo, že sťahujú, ale som ich mala dlhé a potom sa mi na kolenách vytvorila obruč a škrtila, a to je maslím ešte horšie ako lepšie. Tak som znovu nasadila Detralex, lebo ženský povedal, že je lepšie ho brať, ako dostať potom zápal žíl a byť hospitalizovaná a pichať kadečo. V pondelok idem na kontrolu k cievnemu, tak uvidím ako ma sfúkne za to, že nenosím pančuchy. Nenatieram to ničím. Majka, ty si koľký tt? Mňa dnes chytila panika, že nemám nič do pôrodnice a pre bábo pripravené, tak som už pomaly začala prať a chystať, no ešte si musím pokúpiť veci do pôrodnice. Inak periem a žehlím na dve deti a na nás stále dokola , ale veď to poznáte. |
| MajaZA | 44949 |
|
|
4.1.2011 20:57:03
ahojte babule,
Mirka, u nas bol hlavny "problem" u manžela (výrok doktorov znel - takmer nulová šanca na normálne otehotnenie) a ja s jedným vaječníkom večne zahlteným nejakými cystami, po dvoch opráciach s pravdepodobnými zrastami tiež niesom nejake terno ![]() A to, že chceš mať už po pôrode Ti fakt verím, lebo totiž chcem mať už po ňom aj ja ![]() Mne cele toto tehotenstvo (rovnako ako to predtým) hrozne odobera energiu, je mi stale zle, už teraz ma každu chvilu picha v bruchu, som unavena, nevyspata, nič sa mi nechce, vidim, že zanedbavam Veroniku a mrzi ma to, je o to viac upišťana, no hruza :-( Reuska, Ty si v ktorom tt? no baby, musime tie pôrody nejak zvládnuť, potom sa už len budeme tešiť z (o to viac ked sa dame skoro do poriadku) |
| Reuska | 38477 |
|
|
4.1.2011 18:28:40
Ahoj, Mirka......tak už každú chvíľu to príde....chápem, že chceš aby si už mala rýchlo po tom, obzvlášť, ak to išlo tak pomaly pri predchádzajúcich pôrodoch. Tie krčáky si mala aj pred tehotenstvami, či až pri nich? Ja mám tiež na jednej nohe....a tiež to začína bolieť...hlavne ráno, keď vstanem z postele (ale zatiaľ sú to len také 2 žily veľké).....môžeš si to niečim natierať? varixinal, alebo nejakú inú masť? mám takú bylinkovú, obsahuje ale aj šalviu...tak si nie som istá, či sa to môže....ale keď je to na vonkajšie použitie, tak to asi nevadí, však?
Ja som dnes chytila nejakú paniku, keď som sa pozrela na rastúce brucho....uff, bojím sa pôrodu :D......minule som viac-menej vedela, že to bude cisársky......ale ak teraz pôjde všetko ok, tak už sa asi nevyhnem normálnemu. Ale ako mi dnes povedal manžel...radšej normálne v 40.tt ako cisárskym v 28.tt.....má pravdu..ale on rodiť nemusí, tak sa mu to hovorí ![]() |
|
|
3.1.2011 20:56:03
No čaute baby, tak tu to žije a ja že je tu už úplne mŕtvo
. Ja teda nie som na FB, tak som smútila, že som už mimo vás. Strašne veľká GRATULÁCIA Bobíkovi a Majke, veľmi sa s vami teším a prajem, čo najmenej problémov počas tehu a aj ďalej. Majka, vy kde ste mali problém, inak je to sila tieto zázraky, že? No my sa máme asi tak, že už si prajem, aby bolo po pôrode. Ale ešte aspoň týždeň treba vydržať. Zajtra končím 35 tt. Síce bruško nemám veľké, ani som moc nepribrala, necelých 10 kíl, ale s dvoma deťmi a zimou je to tehotenstvo veľmi náročné. Do toho riadne žilyská kŕčové, štedrý večer dopadol tak, že večer som už nemohla ani chodiť, noha bolela, bolesti sa stupňovali, ani zaspať, žiadna úľavovová poloha, pomaly som sa cítila ako pri pôrode, len kontrakcie boli v nohe, našťastie to už potom prešlo. Dr. sa kázal šetriť, že je to tam prekrvené, ale zatiaľ som sa neotvárala, aj keď by som bola rada, keby som sa už pomaly začala, lebo mne to išlo pri 2 pôrodoch veľmi pomaly. O týždeň mám poradňu, tak uvidíme. Bruško tvrdne často, ale to ja pri Viktorke a nič z toho, takže to neriešim. Keď pôjdem na monitor tak sa popýtam, či už robia epidurál v Žiline, lebo pri Viktorke už vôbec nerobili a pred tým iba cez deň, lebo už si nechcem zopakovať tie muky. Najradšej by som bola, keby že prídem do pôrodnice iba s malými bolesťami a dr. povie rodíme, už vidím hlavičku ... ![]() ![]() ... no ale to mne nehrozí .Vianoce prebehli celkom dobre, deti sa tešili z darčekov, muž frflal, načo toho toľko... , ale pohoda.Do nového roka prajem všetkým vám len to dobré, aby ste tehotenstvá úspešne dotiahli do konca a držali krásne zdravé detičky v náručí, aby sme to potom s tými našimi zlatíčkami v pohode bez stresov zvládali a mali stále úsmev na tvári a hlavne snažilkám veľlmi, veľmi prajem to vytúžené tehu. Babky držte sa a držte mi palce. |
| Bobík* | 31283 |
|
|
31.12.2010 22:26:52
Tanitka, ja som, že či nechcete zájsť ku tej bylinkárke čo som ja bola...
|
| Jajulaa+Miško | 20522 |
|
|
31.12.2010 13:53:39
Majka, no to je krásna správička na konci roka
![]() ![]() , z celého gratulujem a teším sa s vami.A všetkým prajem krásneho silvestra do nového roka hlavne veľa zdravíčka ![]() ![]() . |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.