| Jana Mosely, 1 son |
| • |
Pro Smarti6.5.2008 7:02:41
Ahoj smarti, zkousela jsem ti napsat na tu adresu, cos mi napsala, ale nejak to nefunguje. Muzes ji napsat znova? Moje adresa je: janem@seznam.cz
Jinak my jsme na ostrove Maui, konkretne v Maalaea harbour pres cestu od akvaria. Byla jsi tam? Pracuji ve Wailea a muj manzel v Kaanapali. Ozvi se, Jana |
| dasa m | 75664 |
Re: ZENY V MANAGEMENTU VE SVETE /muzi taky....4.5.2008 4:00:52
precetla jsem si tvoji zadost ....jestli chcces tak muzeme udelat rozhovor pres skype..nebo jen mailem..v USA jsem 6 let...jsem ve strednim managementu USA firmy na cokoladu...ozvi se pokud jeste stale potrebujes pomoct s tou bakalarskou praci..zatim pa
|
| Debbie | 42968 |
|
|
Re: Re:podekovani, viza1.5.2008 4:08:48
V CA take dvojnasobek, co tady bylo napsano. Ano, cely 1 prumerny plat za mesic by padnul na 2 deti. Tak ze prace ma smysl, pokud se jedna o karieru.
|
| Olča + Adélka + Ondra | 32390 |
|
|
Re: Re:podekovani, viza1.5.2008 4:05:32
Belo,
taky nejsem typicka zena v domacnosti. Opravdu mne nenaplnuje uklizeni, vareni... A pracovat bych tady mohla hned - v "civilu" jsem biolog. A musim rict, ze se tady s Adelkou nenudim. Naopak jsem mne i dost naplnuje moje rozhodnuti zustat doma a uzivat si sveho ditete. Kdyz vidim, jak jsou zeny kolem mne nucene vratit se do prace a nemaji jinou moznost. Kurzu pro deti i matky je tu vic nez dost. A ted nevim, kdo tady psal ceny za day care, ale u nas jsou zhruba dvojnasobne - jsme v DC. Takze na dve male deti urcite padne jeden plat. Ted zacali do zasilkoveho obchodu v New Yorku dodavat parenici a korbaciky. www.slovczechvar.com |
| Debbie | 42968 |
|
|
Re: Re:podekovani, viza30.4.2008 17:38:16
Bela,
Tak to ja rozhodne take nejsem "typicka zena v domacnosti". Chodim do fitness, studuji Spanelstinu atd. Moje deti uz jsou ale vetsi (4 a 6 let) a tak je vice casu na moje osobni zajmy. Kdyz byly mensi, tak jsem chodila na play-groups pres Momsclub. Coz budu i ve vasi nove oblasti. V USA je opravdu spousta ruznych aktivit. Rozhodne nudit se nemusis. |
| Bela |
| • |
Re: Re:podekovani, viza30.4.2008 10:55:22
Holky,
moc vam dekuju za vase nazory a rady, jste moc mile a ochotne. Proc se pidim po prac. vizu, jsou hlavne obavy z nudy, nejsem typicka "zena v domacnosti", kterou uspokoji uklizeny byt a napecino.....ale vy tvrdite, ze existuje spousta spolku atd., tak uvidime. Zezacatku se urcite nudit nebudu....Rozepisu se trochu vice, az budu mit po porodu, je toho jeste tolik, co me zajima, ted momentalne mam myslenky trochu jinde ;-) Smarti, napisu i mail, mejte se zatim krasne, Bela |
| DreaS | 65678 |
|
|
Re: Re:podekovani, viza30.4.2008 1:35:04
Ahoj Belo,jak napsala Debbie,do prace bych se take moc nehrnula-musis zapomenout na cesky system skolek zadarmo,druzin pro deti take zadarmo.Za vse se tady plati.Pokud budes chtit babysitter-pocitej cca 200-250 usd za tyden-zavisi,kde a jakou uroven chuva bude mit.Ve Statech nemuzes dat male dite do statni skolky,dokud nezavrsi 5 let.Jinak existuji ruzne Pre-K,ale na ty se musis kvalifikovat-tzn.dolozit prijmy,stupen znalosti jejich anglictiny.Deti tam chodi ale pouze n 3 hodiny denne.Jsou urcene chudsim rodinam nebo rodinam cizincu,kteri neovladaji anglictinu.dale jsou zde skolky zrizovane ruznymi kosteli-tzv.mothers day out-ale jsou tak 2 krat tydne a stoji 120 usd mesicne-na cca 5 hodin.Zbytek skolek se plati a jsou to nemale castky-napr.Montessori-600 usd mesicne.Dale pocitej,ze skoly konci okolo 1500 hod odpoledne a pak funguji ruzne krouzky,ale tam musis deti vozit a i ty krouzky neco stoji.Po skole napr.funguje YMCA,ale tam se take plati.Co je ale dulezite je,ze si musis uvedomit,ze deti jsou casto nemocne,nejspis nebudete mit ve Statech rodinu-myslim fungujici dedecky a babicky a zamestnavatele malokdy toleruji,kdyz matky zustavaji doma s nemocnymi detmi.Amerika je velmi malo socialni stat a lide tady nejsou zvykli byt moc nemocni,protoze casto hrozi vyhazov.Asi bys pro zamestnavatele musela byt velmi cenna,aby nejake absence toleroval.Dalsi dulezita vec-co s detmi o letnich prazdninach?Jsou tady 3 mesice,funguji ruzne letni skoly,tabory,ale zase neco stoji.Dovolena ve Statech neni jako u nas 4(popr.5 tydnu!!!),vetsinou na zacatku kariery u nejakeho zamestnavatele 1-2 tydny.samozrejme jsou vyjimky-napr.u velkych firem zamestnavajici cizince,kteri maji ruzne vyhody navic.Promin,jestli jsem Ti vzala nejake iluze,ale treba ja bych do prace sla strasne rada,ale vim,ze minimalne dalsich 5-10 let musim byt doma,pokud nechci nechavat deti s nejakou cizi chuvou.Ale jsem zato rada,aspon nemam pocit,ze mi neco utika.Doma se urcite nenudim a ze zacatku budes mit pekny hukot si na vse zvyknout,stejne tak deti.Ale urcite se nevzdavejte,stoji za to to zkusit,Amerika je zeme mnoha moznosti a urcite si pak budete vic vazit veci,kterych si u nas v Cechach lide nevazi-zdravotni pece zadarmo,skolstvi zadarmo,dlouhe dovolene atd.Ahoj Andrea,Angie a aLEX
|
| Debbie | 42968 |
|
|
Re: Re:podekovani, viza29.4.2008 21:55:01
Belo,
Urcite to bude pozitivni a zajimava zkusenost. V jakem oboru bude manzel pracovat? S tou praci pro tebe. Ono take zalezi, zda se ti to vubec z finan. duvody vyplati. Day care/preschools jsou totiz v USA velmi nakladne. Pokud chces, pracovat full-time, tak budes muset davat deti na full-time. Coz treba v Kalifornii ma smysl, pokud mas vyraznejsi karieru. Jednoduzsi je to, kdyz uz deti chodi do skoly, pak existuje tzv. before and after school care. Zaroven si myslim, ze pokud nemusis, tak bude pro tebe zajimavejsi byt s malyma detma v domacnosti. V USA je spousta aktivit, spolku atd, kterych se muzes ucastnit. Ja se rozhodne do prace nehrnu, kdyz nemusim ![]() Zdravi z Kalifornie + dcera a syn |
| Smarti | 76486 |
|
|
Re: Re:podekovani, viza29.4.2008 18:21:48
Mila Belo,
tak pokud zrovna rodis, tak ti drzim palce. Vse zalezi na tom, jake vizum manzel dostane. Jestlize dostane J1 ty dostanes J2 a muzes zadat o prac. povoleni okamzite bez problemu. Ale predpokladam, ze spise dostane H1 a ty H4, coz ti neumoznuje pracovat. Jedina cesta pro tebe bude najit si zamestnavatele a zazadat si o vlastni H1 vizum. Ale s tim bych pockala, zvlast kdyz budes mit male baby. Take zalezi v jakem oboru bys rada pracovala a jake mas vzdelani. Zelenou kartu neni jednoduche vyridit, ale neni to nemozne. Zase zalezi v jakem oboru tvuj manzel pracuje a jake ma vzdelani. Klidne mi napis email na martina[at]v-sv.com s vice podrobnostmi (jeho vzdelani, pocet let praxe, v jakem oboru pracuje) a ja se ti mrknu v jake kategorii by mohl zadat, ev. ti poslu nejake odkazy a informace. Opatruj se |
| Bela |
| • |
Re: Re:podekovani, viza29.4.2008 10:51:14
Mila Smarti,
doufam, ze si na me pamatujes, zadala jsem te na teto strance o radu, bylo to nekdy v pulce brezna. Psala jsem,ze ma manzel nabidku prace v USA (konkretne v Portlandu, Oregon)a ze jeho budouci zamestnavatel odmitl vyridit i prac. vizum pro me a dale jsem se ptala tebe a i ostatnich holek, co ziji v USA, zda byste do toho znova sly....do USA ;-) Moc vam vsem dekuji za vase nazory, rozhodli jsme se, ze do toho pujdem (za pul roku), i kdyz se dvema malyma detma.... ale touha vyzkouset neco noveho je vetsi nez obavy z komplikaci. Smarti, ty jsi mi psala, ze si muzu zazadat o prac. vizum i tam....jak to funguje? Je to velky problem? Mohla bys mi, prosim, i poradit, jakym zpusobem se zada o green card a jestli ma vubec smysl to zkouset? Uz predem ti moc dekuji za odpoved....(pokud hned neodepisu, tak zrovna rodim Pa, pa, Bela |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.