| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklopřívěsy a trasy vhodné pro vozíky

Pořídili jsme si Croozera a teď hledáme trasy vhodné pro vozíky. Můžou to být trasy takzvané "kochací" (Zase jste se kochal pane doktore?) a nebo trasy adrenalinové a v pořádném terénu. Přivítám trasy nenáročné, ty ostatní doporučím jiným. :o)

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 2002  [Dalších 1772 >>]
Muumi 41406
17.5.2012 10:49:17
Aha, christiania cykel, tak to už jsem doma. To je samozřejmě taková velká kráva na děti/nákup/psa, to asi není moc na naše české ježdění. Tohle mě teda vůbec nenapadlo. V dánském kontextu bych to pokládala za zcela bezpečné, u nás je jakýkoliv pohyb na kole bohužel o hubu.
Ondra, 3 děti
  • 
17.5.2012 10:46:53
Hm, chápu, že někdo na kole prostě děti nevozí, ale když už vozí, tak naprosto nerozumím upřednostňování sedaček před vozíkem (z hlediska bezpečnosti). Pravděpodobnost, že se vybouráš na kole sama, je MNOHEM vyšší, než že tě někdo zezadu sejme. Řidiči naopak vozíky velmi respektují, víc, než samotného cyklistu.

Zato dítě v sedačce se může ošklivě poranit dokonce i v případě, že nejedeš, ale kolo jen vedeš. Kvůli vysokému těžišti je to mnohem hůř ovladatelné a kolo se ti může položit. Nepřej si vidět ruku dítěte, které se v té chvíli instinktivně chytilo bočního madla... :-(

Ale k tvému dotazu: sám jsem s předním vozíkem nejel, ale v cizině je to poměrně častá a oblíbená varianta, i když většinou se nejedná o vozík, ale zvláštní konstrukci samotného kola ("christiania"). Myslím, že při opatrném používání je to ok. Na větší cestování bych ale preferoval běžný vozík vzadu, protože i v případě, že já např. dostanu na mokru smyk a čelně vletím do stromu (což se může stát i v nízké rychlosti na cyklostezce, to nemusíš být žádný hazardér), tak děti zůstanou ve vozíku v pohodě a kromě nějakého leknutí se jim nestane nic.
Muumi 41406
17.5.2012 10:46:16
Tak normální rodič snad nejezdí po silnici, ale po cyklostezkách. Samozřejmě, že je někde potřeba silnici přejít, kousek po ní jet, ale holt život je o život.
Minís 113116
17.5.2012 10:41:45
Je to hodně nebezpečné, s něčím takovým na silnici vůbec vyjet, ať už vzadu nebo vpředu.
Muumi 41406
17.5.2012 10:37:56
Neviděla jsem, ale proč se bojíš usnutí dětí v sedačkách? Naše v tom normálně spaly - vadí ti ta hlava padající vpřed? Já jsem někde dokonce četla, že takhle v předklonu páteř líp snáší otřesy a že ty polohovatelné sedačky, kde děti leží, jsou vlastně horší.
Kukurice25+Nik09+Seb12+Dom14. 123501
17.5.2012 10:34:38
Ten vozik za kolo je desny. Bojim se, ze kdyz pojedu rychleji, tak mi v zatacce odjede.~:-D
L+2 ks 119069
17.5.2012 10:30:25
Dívaly(i) jste se někdo na včerejší Den D? Pánové tam předváděli cyklovozík (něco jako Croozer)před kolo. Přijde mi to jako dobrý nápad. My máme croozer za kolo půjčený a já s ním jezdím fakt nerada. Za prvé je dost těžký, za druhé mi vadí, že na děti dozadu nevidím a za třetí mám strach, že nás někdo zezadu sejme. Proto radši vozíme v cyklosedačkách, kde ale hrozí nebezpečí usnutí dítěte, proto musíme volit jen kratší trasy nebo vyjet po vyspání, což se vždycky nepovede.
Znáte nebo dokonce máte to někdo? Je to těžké uřídit a ušlápnout, do kopce hlavně?
Konvalinka 129799
4.5.2012 16:16:46
Už by měl být s pokutami amen. Poslanecká sněmovna dnes schválila novelu silničního zákona, který s dětskými vozíky na silnicích počítá:
http://www.nakole.cz/clanky/912-privesne-voziky-cekaji-uz-jen-na-podpis-prezidenta.html
~R^
AAA
  • 
24.4.2012 18:07:04
Já jezdím a inlajnech ve Chvalovicích - na oba dva směry - dá se ke sklepům směrem na hranice - dál jsem nikdy nedojela...
Romulina 96814
24.4.2012 13:45:09
Neporadíte prosím někdo cyklotrasy vhodné pro vozík v okolí Znojma? Pokud možno s minimálním provozem aut. Vozík je odpružený, takže na povrchu až tak moc nezáleží. Díky.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 2002  [Dalších 1772 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.