| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklopřívěsy a trasy vhodné pro vozíky

Pořídili jsme si Croozera a teď hledáme trasy vhodné pro vozíky. Můžou to být trasy takzvané "kochací" (Zase jste se kochal pane doktore?) a nebo trasy adrenalinové a v pořádném terénu. Přivítám trasy nenáročné, ty ostatní doporučím jiným. :o)

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 2002  [Dalších 1682 >>]
mia
  • 
14.7.2011 12:21:46
Vozík používáme druhý rok a o ničem takovém jsem nevěděla, jsem naštvaná, že to teď média tolik vytáhla, protože to vypadá, že jsou policajsti schopní to teď opravdu začít hlídat a pokutovat!
Jistě, že se neprojíždíme jen tak pro nic za nic po silnici, ale nejkratší cestou jedeme někam na cyklostezku nebo lesa. Ale jinak to nejde! Jezdím s osmiletým a tříleté naložím do vozíku odrážedlo, takže když to jde, někde na stezce, tak jede sama. Umí jezdit i na šlapacím kole, ale těžko se s nimi vydám někam jen tak, jen s kolem...

Já myslím, že snad každý je sám dost odpovědný a zváží, kudy se s vozíkem vydá.

Tohle je opravdu úžasná podpora sportu dětí.

Horama 97202
14.7.2011 12:17:21
Ano, byla jsem si toho vědoma. A ač o té zákonné úpravě vím, ignoruji ji, a to zejména na cyklostezkách - což je mimochodem u mě VELICE vzácný úkaz. (Na běžných, avšak nefrekventovaných silnicích, se s vozíkem objevíme jen po dobu nezbytně nutnou pro přejezd zase někam do lesů a na polňačky.) Ta úprava je hodně stará. V době, kdy vznikla, vozíky tohoto typu vůbec neexistovaly a v zásadě šlo o to, aby se lidé nevozili ve dvoukolácích jak v Obecné škole. Jenže poté, co se ty vozíky začaly dělat a rozšířily se, v našem státě ten zákon nikdo neaktualizoval. To mě nijak zvlášť neirituje. Co mě ale vytáčí, je současná argumentace, že vozíky jsou nebezpečné, proto je nemůžeme povolit. Ty vozíky jsou srovnatelně bezpečné/nebezpečné s dětskými sedačkami na kolo, které v zákoně povoleny jsou - a to je důvod, proč jejich zákaz považuji za svévoli, nikoli za legitimní ochranu občana státem. Já osobně jsem toho názoru, že jsou dokonce bezpečnější než sedačky, ale uznávám, že je to věcí názoru. Navíc jejich použitím nijak neohrožuju ostatní účastníky provozu.
V nejhorším případě, kdy po tom policie začne v Čechách vážně šlapat, přestaneme trávit cyklistické dovolené v jižních Čechách a na Moravě a začneme jezdit do Rakouska. Tam je náš cyklovozík zcela legální alternativou dětské sedačky - ve které moje dcera, narozdíl od vozíku, naprosto odmítá pobývat.
Rosie 32224
14.7.2011 11:43:56
Tak to jsme ze stejné lokality. Osobně tu cyklostezku u Vltavy nemám ráda, je to tam jak na Václaváku. Jet tam o víkendu s malými dětmi mi přijde jako hazard: bruslaři, rodiny s kočárky, cyklisté se zapřaženými psy, není tam prostě k hnutí. Hlavně ten kopeček v zatáčce od útulku doprava vedoucí těsně vedle vody je strašně nepřehledný, několikrát jsem tam byla svědkem nehody. Na takový provoz mi to přijde dost úzké. ~a~
KoproFka 76193
14.7.2011 11:19:45
No, já to mám asi podobně, jako ty - za cyklostezku považuju něco, co je oddělené od silnice třeba trávou.
Ideální je pro mě třeba Stromovka - kterou máme pod kopcem. Jak ale píšu, tak dostat se tam s kolem a dítětem je prostě výlet na celý den - i když je to v podstatě kousek....
To, jak je cyklostezka, event. cyklotrasa v Praze pojímána a značena - tzn. i normální silnice - to se mě vůbec netýká~a~ - naštěstí mám taky vlastní mozek, který alespoň občas používám~t~...
zerat 18305
14.7.2011 11:18:37
Jestli můžeš napiš mi na mail ~;) A díky moc za typy na výlety ~x~
zerat 18305
14.7.2011 11:16:17
Šárko, zítra by to možná nebylo marné, i když teď čekám, jak se vymáčkne kamarádka, jestli bude chtít něco podniknout se mnou a mojí 3,5 letou dcerkou nebo nebude chtít... a trošku masíruju i manžela, aby s námi něco někde podnikl. Ale hlavně taky, abysme vás neomezovaly v rozletu - jsem teď k dispozici jen já a malá na tyči ~;)
MarkétaP + 4 dcerky 13148
14.7.2011 11:09:30
Na záda, dík za tip ~R^~t~
KoproFka 76193
14.7.2011 11:08:22
My jsme teda z Prahy 8. Jezdím po této lokalitě (Čimice, Bohnice, Kobylisy) občas na kole se synkem - máme takovou trasu po vedlejších ulicích kde nikdo moc nechodí, po lesoparku, kolem dětských hrišť - Ale zásadně jezdíme OBA po chodníku! Nikdy mě tedy žádný policista nezastavil - a to nás několikrát viděli i 1x míjeli.
Myslím, že naprosto pochopili, že na silnici by mě v tomto složení nedostali ani náhodou - věřím si, že jsem to schopna i uargumentovat!
Jezdíme takhle od jeho cca od 4,5 roku - ale fakt je, že na něj je v tomhle spoleh a poslouchá mě jak hodinky + kolo ovládá výborně. Kdyby to bylo jinak, určitě bych si netroufla.

Na cyklotrasu to máme sice celkem blízko, tak 2 km - dolů do Tróji, ale je to ze šílenýho kopce, který by se pak zase musel vyjet a to by myslím po nějakém ježdění mládě zvládlo jen obtížně. Dá se tedy jedna zastávka i vyjet tramvají - ale to je šílenost - vezmou vás jen do tramvají, která není nízkopodlažní (je jedno, že je v nízkopodlažce místo, prostě smůla, řidič mě vykázal) a tahat tam velký kolo, malý kolo + dítko, to je tedy pocuc - ven to samý - navíc výstupní zastávka je rovnou na silnici, takže i dost vysoko od posledního schodu....chjo... Jednou jsem takhle jela ještě se sedačkou na kole a fakt to bylo náročný, člověk neví, co má držet a nakládat dřív, jestli monstrózní kolo, nebo mrňouse...
njn.... zlatej kočárek!

hbf 94684
14.7.2011 11:00:35
To je sice rádoby chytré, ale vlečené vozidlo musí být označeno výstražným trojúhelníkem.
sarkam dve deti
  • 
14.7.2011 10:50:36
Zerat, cyklostezka zamosti purkarec jsme s detma 5 a 10 let jeli, da se to. Ale byl brezen, a ani jeden cyklista. Ted bych nejela. Co muzu doporucit-tento tyden projeto a naprosta pohoda je dojet autem za vesnici Bor u Suchdola, kde je odbocka na synochov. Vede tam modra tur znacka. Je to asfalt, v lese, auto jsme tam potkali, ale v pohode, da se treba odbocit u druhe aleje v pravo a dojet se vykoupat do Cepu 2, cca 11 km.

Nebo za Jilovice, proste zalezt do lesa kde je asfaltova cesta a jet kam vas pedaly povezou.

Nebo k hospode u Cervenych Blat, tam nechat auto, a jet smer Obelisk atd...

Nebo k vyrobne Dobre vody, vede tam ZLUTA, roviny, zadny auta. parada.

Jestli chces, muzem jet nekdy spolu. Konkretne mam volno tento patek, ale to uz s nama nebude 5 lety, jen ta 10 leta a muj bratranec na navsteve a ja.
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 2002  [Dalších 1682 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.