| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 9:46:43
Niki, na tohle opravdu nemám náladu! Jde o to, že kdyby jezdili bruslaři vlevo, kolaři vpravo a ještě se mezi sebou míjeli s těmi kteří jedou v protisměru, tak by bylo zřejmé, že jsou všechny místní cyklostezky špatně řešené a možná by někomu došlo, že je potřeba s tím něco dělat
Debata o ..... přeji hezký den ![]() |
| Líza | 17721 |
|
|
14.7.2011 9:46:34
No, pokud vím, ten zákon se měl měnit, nebo dokonce změnil, a chodec už dávno není, nicméně trochu zdravého rozumu by to chtělo, bruslař není chodec a je úplně ok, že je na cyklostezce, jen to chce ohleduplnost z obou stran - od cyklistů, aby si byli vědomi, že holt bruslař potřebuje víc místa do šířky, a od bruslařů, aby nezabírali všechen prostor... jednoduchý.
|
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 9:45:15
Terezo, ale to je ono. My nemáme kam odjet, protože cyklostezky tu jsou všechno jen ne bezpečné vzhledem k tomu, že nezvládají pobrat všechny, kteří tam chtějí... Prostě blbě je to všechno od základu: dávání řidičáků každému- žádné testování schopností řídit auto...; blbě stavěné cyklostezky s malou kapacitou; bezohlednost např. ono telefonování za jízdy... Takže prostě jezdíme, kde nám to připadá schůdné. Svítíme do daleka reflexností, praporky... ale zakázat dětem sport, jen proto, že u nás není kde jezdit, protože chodníky jsou malé, rozmlácené, často v rekonstrukcích...
Asi tohle ale nevyřešíme. Omlouvám se za téma a přeji hezký den. Jdu se věnovat dítku ![]() ![]() ![]() |
| *Niki* | 19980 |
|
|
14.7.2011 9:43:06
Chodci nesmějí na cyklostezky? Tak to jsem nevěděla.
Já tam tedy nechodím, nějak nevím, co bych tam dělala bez kola, ale že nesmím by mě nenapadlo. |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 9:40:48
Lízo, bruslař se nemá plést pod koly cyklistů - má jet po levé straně cyklostezky, protože je v zákonech specifikovaný jako chodec. Jenže tohle nikdo neví. A kdyby věděl, docházelo by ke kolizím s chodci a možná by Ti pitomci nahoře pochopili, že skutečně chodci nemají co na cyklostezkách dělat.
![]() |
| Termix | 105545 |
|
|
14.7.2011 9:39:19
Já se opravdu na našich silnicích s dětmi bojím a prostě jsme s nimi na kole po silnici ještě nikdy nejeli. Děti jezdí kolem baráku, kousek máme lesopark, kde jsou stezky a jezdí tam spousta cyklistů, takže jezdíme tam, a nebo prostě fakt kola na auto a jedeme opravdu někam kde jsou cyklostezky.
Tady v Praze máme cyklostezky značené po běžných silnicích, aspoň v našem okolí, já vím, že asi špatně používám slovo cyklostezka, nejsem právník. Ale já bych si přála, aby stejně jako jinde ve světě, byly ty stezky pro cyklisty úplně oddělené. Na kolech jsme se s dětmi byli ve Švýcarsku, v Německu, v Maďarsku, jde to, tak proč ne u nás? |
| *Niki* | 19980 |
|
|
14.7.2011 9:39:09
Zerat, zaprvé, kde pořád bereš to sezení u PC? Kde jsi se to v mém textu dočetla? To ty jsi proti vozíkům na silnici, přitom tam klidně pouštíš tříleté dítě.
Zadruhé, já nemám žádné miminko. Vozík mám rok, dcera byla tudíž dvouletá, když jsem ji začala vozit. Miminka tam mají pokud vím vložnou sedačku. V autě v sedačce taky nemají helmu. Já netvrdím, že vozík je nějak extra bezpečný, pokud potkáš magora. Ale být moje dcera na kole sama a potkat magora, má dle mě ještě menší šanci. |
| Líza | 17721 |
|
|
14.7.2011 9:38:42
Zerat, asi nerozumím tvé otázce, kolik bruslařů ví, že jsou chodci. Ostatně, celkově nerozumím řevnivosti mezi cyklisti a bruslaři (asi to bude tím, že na stejných místech občas jezdím na kole a jindy na bruslích)...
|
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 9:36:19
I miminka?
|
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 9:36:06
Niki, takže děti posadíme k PC a zakážeme jim jakýkoliv kolo sport - odrážedla, kola, koloběžky? Nechápu! Jezdíme tak bezpečně jak jen umíme, ale ono není vůbec bezpečno ani na té cyklostezce! Kolik bruslařů např. ví, že jsou chodci??? Kdyby lidi znali aspoň pravidla, tak věřím, že můžou i malé děti bezpečně na cyklostezku, chodníky... V našem městě je bez rizika opravdu jen zůstat doma
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.