| Lenka |
| • |
29.10.2007 7:34:07
Jeste jednou pripominam vsem ceskym a slovenskym maminkam a detem v Sydney, ze se zaciname od tohoto tydne pravidelne schazet v Pyrmont Community Centre kazdy patek od 10 do 12 hodin dopoledne.
Tesim se na vas lenka.kanova@centrum.cz |
| dáša |
| • |
23.10.2007 14:14:16
Díky za reakci..časáky jsem nakonec asi..doufám...objednala...angličtina není můj koníček.Cenově je to asi 100 dolarů za časáky a 60 za dopravu.Těžko jsem se na stránkách orientovala..jestli budeš mít chuť a čas..ozvi se mě prosím na mail..díky ještě jednou dáša
|
| Majka Z. |
| • |
23.10.2007 2:50:23
Ahoj Gabino,
jen rychly dotaz: proc v Pondeli a kde to vlastne je ten park? Majka |
| Gabina |
| • |
19.10.2007 17:52:04
29.10. po ranu se chystame setkat v Princess Parku v Melbourne. Nechcete se pridat? Vitany jsou vsechny Cesky :) Pro vice informaci si piste primo na muj e-mail nebo na ICQ 213627477.
|
| Lenka |
| • |
17.10.2007 14:23:33
Milé české a slovenské maminky,
s radostí vám oznamuji, že naše první setkání českých a slovenských maminek a dětí v Pyrmont Community Centre bude již 2. listopadu/novembra 2007 od 10 do 12 hodin dopoledne. Adresa centra je: Pyrmont Community Centre, Corner John&Mount Streets, Pyrmont, NSW, 2009 Aby naše první setkání bavilo děti, budou pro ně připravené různé aktivity k zabavení se. K dispozici nám bude v patře centra menší hala se žíněnkami a měkkými schůdky i zábrany pro nejmenší děti. V místnosti je velká pohovka a dostatek židlí pro maminky, ale také malé stolečky se židličkami pro děti a dokonce i klavír. Vedle přes chodbičku je mini kuchyňka, kde si můžeme připravit něco malého k jídlu či pití z vlastních zásob a samozřejmě toalety. Celá budova Pyrmont Community Centre je bezbariérová, s kočárkem dojedete přímo až na místo setkání ve druhém patře. Jestliže budeme mít do budoucna zájem, můžeme využívat ohrazený, částečně zastřešený dvůr v přízemí centra, na kterém jsou prolézačky pro děti, lavičky se stoly a bbq!! (Myslím si, že bychom tam mohly organizovat třeba narozeninové oslavy pro naše děti, nebo vánoční párty a podobně.) Milé maminky, chtěla bych vás velice poprosit, jestli byste na první schůzku mohly každá donést hračku nebo českou/slovenskou knížku, se kterou si už vaše děti třeba nehrají, abychom takto mohly založit vlastní sbírku hraček pro náš klub. Jednorázové vstupné za návštěvu a rodinu bude $2-3. Z tohoto poplatku se bude hradit pronájem prostor, jehož výše je zatím v jednání mezi Playgroup NSW a Pyrmont Community Centre. Já doufám, že by nám mohl být pronájem na půl roku odpuštěn, než se náš klub rozjede a něco si ušetříme do společného fondu. Raději bych z počátku existence klubu tyto jednorázové poplatky investovala do zakoupení výtvarných a hudebních potřeb pro děti. Prvního setkání se zůčastní paní Anna Robinson z Playgroup NSW. Ukáže nám, jak bychom mohly naši skupinu maminek a dětí vést, a také přinese Membership Form k registraci v Playgroup NSW. Maminky, které již členem Playgroup NSW jsou, ji nebudou samozřejmě znovu vyplňovat. Registrovat se nemusíte hned. Můžete se přijít dvakrát podívat, jestli se vám a vašim dětem bude s námi líbit a rozhodnout se. Poplatek za registraci jedné rodiny je takový: od listopadu 2007 do prosince 2007 $25 od listopadu 2007 do prosince 2008 $45 od ledna 2008 do prosince 2008 $32 Kontakt na paní Annu Robinson je arobinson@playgroupnsw.com.au 1800 171 882 nebo 02 9616 5215 nebo 0409 651 471 Prosím, nahlédněte na stránky www.playgroupnsw.com.au , kde zjistíte, co všechno vám a vaší rodině registrace u Playgroup NSW umožní. Pro existenci našeho Českého a slovenského klubu maminek a dětí je registrace nutná hlavně kvůli pojištění. Na závěr mi již zbývá jen popřát vám příjemný zbytek měsíce října/októbra a budu se velice těšit na první setkání s vámi a vašimi dětmi v NAŠEM KLUBU! S pozdravem Lenka Kaňová |
| plaminek (Vojta+Ondra 18.6.04) | 21999 |
|
|
15.10.2007 19:22:45
Ahoj Leni a všechny těhulky,
moc vám ta vaše bříška závidím. Užívejte si je i za mne, já bohužel tu možnost neměla, prožila jsem si své bříško ve strachu, stresu a ke konci už i silné depresi... Leni, nemohu Tě poslední dobou zastihnout na Skype, už mi moc chybíš, ozvi se jak žijete a tak. K 3D ultrazvuku - z velké části je to módní záležitost, ale svůj medicínský význam má. Posílají se na něj maminky z důvodu vyloučení vrozených vad orgánů i vývoje končetin, lebky apod.. Ukáže velmi podrobně a prostorově každičký detail. Já ho měla absolvovat právě z tohoto důvodu, ale nakonec mě rychlá odvezla do nemocnice a další je na delší vyprávění. K přípravě na porod - jako u nás, doporučují návštěvu hlavně kvůli tatínkům, aby věděli jak porod probíhá všemi fázemi, co se s vámi bude dít a jak vám můžou pomoct. Opačně se totiž může stát, že vám spíše budou na obtíž nebo mu musí sestřičky všechno vysvětlovat a nemohou se věnovat vám... Zdravíme z Čech! plamínek-sestra Lenky :-) Všem vám přeju pohodu a |
| Lenka |
| • |
12.10.2007 13:08:06
Danielo,
my budeme mit, doufame, holcicku. Teda.. ja doufam! Desi me totiz predstava dalsiho australskeho chlapka v nasi domacnosti, ktery by snidal Vegemite, cucel na rugby a cricket, behal sebevedome po busi, ci ridil auto na boso... jiste chapes:-) Ty si to jeste s Adamkem uzijes! Do kurzu jsme nakonec nesli. Partner odmita chodit 7 tydnu po sobe, tak nas prihlasil na jednodenni seminar na konci rijna. Zada me take bolivaji i zebra. Nastesti ne tak hrozne, jak to popisujes. Doporucuji jogu a plavani. Vzdycky se mi ulevi! To cviceni v nemocnici bude urcite fajn. Ja jsem byla 1x na joze pro tehotne a rozhodla se zatim stale pokracovat v normalni hatha joze. Akorat nedelam cviky na brise, jinak zvladam vsechno i shoulder stand. Holcicka se mi ale pritom bouri, asi chudak nevi, kde ma najednou nahore a dole, tak toho asi brzy necham! Drz se, ahoj Lenka |
| DanielaW | 68578 |
|
|
12.10.2007 7:56:48
Ahoj Leni,
tak to jsi me potesila, ze nejsem jedina s mini briskem, a rozesmala s temi ctiteli:-) JInak kurz pro rodice budeme absolvovat taky, 7 navstev. Mohli jsme si vybrat jeden cely den, nebo sedm veceru. Prosti tyden budu chodit i na cviceni pro tehotne, ktere nabizi moje porodnice. Docela se tesim, doufam, ze mi ukazi nejake triky. JInak mam dost silne bolesti zad, krize. rano trva deset minut nez se rozhybu, narovnam, "lezu" po zdi, abych mohla vubec chodit. JInak je to ale fajn, jeste si nejak plne naseho Adamka neuvedomuju, i kdyz kope jako pravy cesky fotbalista. Coz mi pripomina, vite, uz co to bude? Krasny vikend, Daniela |
| Lenka |
| • |
10.10.2007 1:50:32
Ahoj Danielo,
zdravím tě do Canberry. Mi také břicho nejde moc vidět, ale já vím, že mi roste, sice po troškách, ale přece. O víkendu jsem obsluhovala v baru na jedné australské svatbě a v uniformě nešlo vůbec vidět, že jsem v jiném stavu. Chlápci mě zvali na drink a flirtovali se mnou, což, si nemyslím, by dělali, kdyby věděli, že jsem v 6. měsíci těhotenství! Byla to pro mě docela legrace:-). V pátek bychom měli začít chodit na Childbirth and parenting preparation, trvá to 7 týdnů a mi se tam teda vůbec nechce.. Co potřebuji vědět, jsem si načetla v chytrých knížkách a na internetu. Pokud ale mám v úmyslu rodit v Centru přirozeného porodu s mým přítelem, tak nám asi nic jiného nezbývá. Porodní asistentka mi řekla, že ty kurzy jsou hlavně právě pro ty partnery, aby věděli, co se děje a byli alespoň trošku k užitku a ne na obtíž. Tak to budu muset vydržet! O 3D ultrazvuku neuvažuju vůbec. Přijde mi to zbytečné, prostě ho ke štěstí nepotřebuju. Měla jsem radost z toho normálního, že jsem viděla, že je miminko v pořádku. Na to, jak vypadá, se budu těšit do porodu. Četla jsem, že z lékařského hlediska ten 3D ultrazvuk k ničemu více než ten normální není, že je to spíše zajímavé a líbí se rodičům. Tak nevím, rozhodni se, jak myslíš. K čemu by ti ten 3D ultrazvuk vlastně byl? Měj se hezky a zdravím i další maminky a maminky čekatelky u protinožců Lenka |
| DanielaW | 68578 |
|
|
9.10.2007 11:01:35
Ahoj vsechny nastavajici maminky!!
Jak se vam dari posledni dny? Rostou briska? Mam za sebou early pregnancy class, ktera je sice do 20.tt, ale stihla jsem ji az ted, ve 24. tt. Trochu me zarazilo, jaka maji ostatni maminky velka tehotenska briska, ja nejak nic, byli prekvapeny, kdyz jsem zminila moje "stari". Doufam, ze se to pak ke konci tehotenstvi nevysvihne do horskych vysin. Nakupujete, pripravujete? My to zatim nechavame k prosinci, tak doufam, ze nic nepromeskame. Mejte se krasne, Daniela P.S. Uvazujete nekdo o 3/4 D ultrazvuku? |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.