| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Středním východě

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 1680  [Dalších 1560 >>]
Jana a Dania
  • 
16.12.2007 9:21:08
Rada vam zodpovim vase dotazy,jsem momentalne v Praze tak jestli jste z Prahy klidne se muzeme setkat,ziju v saudske arabii a odjizdim uz zacatkem ledna....
Moje telefonni cislo 603949873
S pozdravem Jana
prosící
  • 
15.12.2007 10:51:46
Dobrý den Jani, dovolila jsem si poslat Vám mail. Prosím mrkněte na něj,. Díky
D+E 74791
14.12.2007 20:02:52
Ahoj, jen se chci zeptat, je tu nekdo z Izraele?
Pravdepodobne se tam budeme stehovat, rada bych se seznamila s nekym z Cech, kdo tam zije...
Muzete mi napsat treba i na mail. Dekuju
Pafca11 74243
2.12.2007 22:40:37
Dobrý den či večer, moc Vás všechny zdravím!
Jsem studentkou posledního ročníku porodní asistence, momentálně pracuji na své bakalářské práci, která se zabývá TĚHOTENSTVÍM A PORODEM VE SVĚTĚ.
Je pro mne velmi obtížné shánět informace o zemích z tohoto odvětví, jelikož v podstatě neexistují žádné dostupné informace v periodikách. (Také proto jsem si tuto práci vybrala, netušila sem však jak moc obtížné to bude).
Nejen proto bych však jako jednen ze svých zdrojů ráda využila zdroj lidský a tedy příběhy lidí žijících v zahraničí. Byla bych vám velmi vděčná za spolupráci s vámi. Kdybyste mi třeba jen stručně napsaly o svém těhotenství a porodu a související zdravotnické péči v zemi ve které žijete, v lepším případě mne kontaktovaly.
Samozřejmě se vám nijak nehci vtírat do velmi osobních místy až intimních záležitostí, takže pochopím, když na dotazy ohledně porodu vůbec neodpovíte. Ale ve své práci bych se ráda zaměřila nejen na porod samotný, ale také na okolnosti, které se jej bezprostředně týkají, jako jsou délka mateřské dovolené, výše porodného v dané zemi, práva těhotné ženy a matky, apod. Tedy v podstatě na záležitosti zcela banální, bohužel jak pro koho. ..
Proto bych vám byla za vaši spolupráci neskonale vděčná.
S pozdravem a poděkováním Pavlína
pafca11@seznam.cz
Majka
  • 
1.12.2007 18:28:58
Ahoj,

mam 9-leteho kluka a mopmentalne zijeme uz rok v Kahire. Manzel nyni dostal velmi vyhodnou pracovni nabidku do Jemenu a ja bych rada nasla nekoho, kdo by mi mohl podat nejake informace o tamnim zivote, abych si mohla udelat nejakou predstavu o tom, co tam muzeme ocekavat a zda vubec tu pracovni nabidku prijmout. Za jakoukoliv informaci predem dekuji. Majka
Sahumka
  • 
18.11.2007 6:50:43
Ahoj Fidofko, my žijeme v Sharjah, a dcerka chodi do školy pro předškoláky. Školné jsme platili sami a vyšlo nás celkem asi na 3500 derhamů na 1/2 roku. V ceně jsou učebnice, školní uniforma atd. Škola má 90% vyuky v angličtině, zbytek arabsky. Dcerka anglicky neumí a arabsky trochu,takže s tím taky trochu bojujeme. Ale je fakt, že děti se spolu domluví mnohem snáz.
Ať už se rozhodnete jakkoli, přeji ti hodně štěstí.
jana-2chlapecci
  • 
15.11.2007 13:39:02
ahojte vsichni, ja ziji taky SAE. Nekdo se ptal na skolstvi, tak to hodne zalezi, ve kterych Emiratech budes. Dubai a Abu Dhabi je samoizrejme nejdrazsi, tam se to pohybuje pro 6-7lete dite kolem 4000Euro na rok, coz je docela dost, pri mistnich vydelcich. neco jineho je, kdyz te najme firma uz z Cech,popr.z jine zeme, ti zajisti visa, ubytko, doparvu, ale nekdy i skolstvi ditete. Ja to tak mam, ale vim, ze nektere firmy toto neumoznuji. Ja ziji v Ajmanu, ale manzel prechazi do firmy v Ras Al Khaimah, kde taky pracuji, takze za par dni budeme tam. Ras AL Khaimah je levnejsi na vsechno. A me se libi asi nejvice. deti z ciziny chodi do Mezinarodnich skol, ty moje do English speaking school. I ten 6lety, ale i ten 3lety, zacli po dvou mesicich mluvit celkem slusne anglicky, zrejme to maji v krvi, manzel je rek a tak oba mluvi jak recky tak cesky, ale slysela jsem, ze tam nektere deti maji problemy prave z duvodu toho, ze se nedomluvi. Jana
Petra, Cina 61123
15.11.2007 4:21:06
Fidofko! Ja sice neziji v tebou zminovane zemi, ale v Cine, ale mam zkusenost s expatovstvim. Tve deti zprvu budou zmatene, ale behem nekolika mesicu se to zlepsi. Pokud budou chodit do mezinarodni skoly, kde bude hlavnim jazykem anglictina, pujde to rychleji. Horsi je, kdyz se najednou uci vice jazyku jako moje deti a v konecne fazi nemluvi poradne zadnym. O skolne bych se nestarala, to by mel platit zamestnavatel. Skolne byva tak vysoke, ze by tvuj manzel vydelaval jen na nej [ anglicka skola pro 1 dite v Cine stoji 350-500 tis. na rok]. Myslim, ze v SAE to bude jeste vice. V pripade, ze bys mela zajem o nejake informace o expatovani a jeho podminkach, napis mi na mail.
Nelie 25076
15.11.2007 3:46:33
Fidorko - ja jsem pracovala v Americke mezinarodni skole v Cape Town, meli jsme deti z celeho sveta a hodne jich prislo bez znalosti anglictiny - cim mensi deti, tim rychleji ji pochytily, skola mela asistenty, co s anglictinou pomahali, ja bych se toho jineho jazyka u deti nebala - nasla jsem odkaz na americkou skolu v Saudi Arabia: http://www.aisr.org/

Jo a skolne vetsinou platili zamestnavatele, maloktery rodic si to financoval sam...
Fidofka 72656
14.11.2007 19:57:35
Ahoj Martino. Moc se omlouvám, ale kontakty ohledně práce dát nemůžu. Ani my nevíme, jestli tam určitě pojedeme. Můj muž není podnikatel, sám je najímán. Ale díky za povzbuzení. Ale bude to asi hrůza. Ví někdo, kolik v SAE stojí školné? Díky Jana
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 1680  [Dalších 1560 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.