| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní urologické problémy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 560] Názory 561570 z 7476  [Dalších 6906 >>]
Hanka 75 76332
27.2.2015 11:35:01
my jsme také čekali na přírodu. Někdy se to uvolní někdy ale ne.
Takže v cca 6 letech jsme přistoupili na v lokální anestezii (namazali znecitlivující mastičkou) na uvolnění. Jsem za to ráda, protože věřím své pediatričce i urologovi (kteří na nás nijak netlačili), že později je to pro kluky psychicky náročnější, puberta je nejhorší. Takže jsme nechtěli riskovat, že se to samo neuvolní a budeme muset řešit v pozdějším věku.
Teď to kuci zvládli skvěle, doma se nestyděli, celkem spolupracovali, vše bez traumat.
Hanka 75 76332
27.2.2015 11:31:44
Neboj se, nepřilepí. My jsme byli jeden den na uvolnění a přetahovali jsme teprve další den odpoledne a to ještě ne celou část, protože ho to hrozně bolelo a zvládl jen asi polovinu. Zbytek až další den.
Mazali jsme neslaným domácím sádlem, mohu vřele doporučit.
Chlapeček se ho nanášel sám, sádlo je skvělé. Zčásti se roztéká, takže zateklo možná i níž (kde jsme první den nepřetáhli), navíc se kůže nemusel ani dotýkat (což už ho bolelo). Prostě si nabral na prst sádlo přiložil, ono se roztékalo.
Sádlo nám doporučil i doktor.
Strašně ho pálilo čůrání, takže pozor. Trošku přetáhnout, vyčůrat, osušit všechny kapky (jen dotykem měkkého toal. papíru) ještě pak při přetažení často je kapička, také utřít. Jinak i malá kapka pílí jako čert.
Držím palce.
lila
  • 
27.2.2015 11:00:37
no tam se toho rve při porodu, nejen kůže.......a chlap má být přece chlap, proto jsou z nich dnes takové srágory mamánkovské
Pole levandulové 23006
27.2.2015 10:46:57
czeperko, kdyby tvuj syn, kteremu nikdo tu predkozku nestrhaval, ale sama se mu castecne uvolnila, takze vznikl vak,kde se hromadil mazek, zazival zanet kazdou chvili, tak bys to asi taky resila a nenechala to na "prirode". Ono mazat ho antibiotickou masti kazdy mesic, navic s jeho otokem a bolesti, to je daleko horsi stav, nez kratkodoba narkoza v radu par minut a pak par dni mazani a pece. Uz je to sest let, co na tom byl a od te doby zanet ani jednou. Ne vzdy je vsechno tak jednoznacne.
Pole levandulové 23006
27.2.2015 10:42:59
Syn kdysi absolvoval totez, dostali jsme na urologii modrou masticku Dermazulen, kterym se to potrelo a pokyn nekolikrat za den pretahnout, aby se to neprilepilo zpatky. Byly mu 4 roky, jakmile jsme zanedbali jeden den t pretahovani, uz melo tendenci se mu to zas prichytavat, takze i kdyz to nebylo jiste pro nej prijemne, nechal si to pak delat, aby znovu nemusel do narkozy.
Czeperka 16441
27.2.2015 9:49:48
Katko, sdílím stejný názor. Přijde mi, že v ČR vládne předkožková hysterie. Synovi je 9, zhruba před dvěma měsíci se mu předkožka uvolnila nenásilně sama. Ale musela jsem ustát nátlak pediatra, urologa, kteří od třetího synova roku tlačili na násilné uvolnění.
Prostě jsem věřila přírodě a jsem fakt ráda, že jsem to ustála a chudáka netrápila.
Marcela a 3 65688
27.2.2015 9:39:43
No kdyby ti rvali kus kůže na pipině, tak asi taky nejásáš...
lila
  • 
27.2.2015 9:28:59
ježiš to sou štrachy kvůli pipinovi, kdyby dívky a ženský měly tak vyvádět při gyn. prohlídce, která je taky nechutná, nebo při porodu, už je planeta vylidněná.....
Katka
  • 
27.2.2015 7:40:03
Zijeme v zahranici (zapadni Evropa) a kdyz byl synovi rok, ptala jsem se doktora, co s predkozkou. Rekl, ze se s tim nic delat nema, ze kdyz mu s tim ted zacneme neco delat, tak ho muzeme poranit a jeste to pak muze srustat. ZE SE TO V PUBERTE VLIVEM HORMONU UVOLNI SAMO. Moc jsem mu neverila a ptala jsem se tady znamych, vsichni rikali, ze s tim nic nedelaji. Smirila jsem se s tim, ze kdyz to synovi sroste, tak pujde holt na operaci. Ted je mu 11 let a doktor mel pravdu, asi pred mesicem se mu to uplne samo uvolnilo.
Limai 91448
27.2.2015 0:45:00
Jé,chudák malá.Co na to neporadím,ale vždycky když slyším,jak chlapečkům přetahovali předkožku,běhá po mě mráz a jsem ráda,že synovi se uvolnila sama.Ale my máme takovou osvícenou paní doktorku,ta tohle naštěstí neřeší.Ale v případě nečistot to asi byla nutnost ji uvolnit.
[<<Předchozích 560] Názory 561570 z 7476  [Dalších 6906 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.