| Ajlina |
| • |
1.3.2012 11:04:07
vzhledem k tomu, že je to takový vir jako způsobuje neštovice a pravý neštovice se přenášely i strupama, které se zachytly na oblečení ...
|
| Limai | 91448 |
|
|
1.3.2012 11:03:31
![]() ![]() ![]() |
| Insula | 28056 |
|
|
1.3.2012 11:02:58
Tak opar je virového původu a můžeš ho chytit i při běžném styku. Jestli ho zlikviduje pračka nevím, ale žehlička určitě.
![]() |
| Žžena | 83005 |
|
1.3.2012 11:02:38
Hrnečku,
opary sice infekční jsou, ale to, že ten virus dostaneš, ještě neznamená, že se Ti opary budou dělat. Ten virus si prostě sedí v těle a klidně i desítky let nebo celej život nemusíš vědět, že ho máš... někdo oproti tomu má třeba slabší imunitu a opar se mu dělá každou chvíli. |
| .ganesha. | 83982 |
|
|
1.3.2012 11:01:51
Zlikviduje ho ta teplota (když už ne prášek), ne?
|
| Žžena | 83005 |
|
1.3.2012 11:00:44
Pokud je to člověk, se kterým žiju v jedný domácnosti, sedáme ve stejných křeslech, líháme ve stejný posteli, koupem se ve stejný vaně, tak je pravděpodobný, že už jsme stejnýma věcma promoření stejně všichni. Takže bych se toho nebála a prala to normálně se všema.
|
| Dreza | 19564 |
|
|
1.3.2012 10:58:13
Já trpím na opary hodně, můj muž taky, ale nikdy jsme to od sebe nechytli. Přenos viru v pračce si nějak nedovedu představit
![]() |
| H. T. | 125829 |
|
|
1.3.2012 10:56:40
Dohadovaly jsme se teď s kamarádkou, jestli je vhodné prát prádlo člověka s oparem společně s ostatním prádlem, jestli se to jako nerozšíří touto cestou na ostatní. No a dospěly jsme k tomu, že nevíme. Kamarádka tvrdí, že by to nemělo škodit, prací prášek to prý zlikviduje. Já si myslím, že prací prášek prádlo nedesinfikuje... No ale nevím, jak moc jsou opary infekční, nikdy jsem žádný neměla. Třeba se to fakt přenáší jen polibkem
Nevíte, jak to je? |
| manulinka | 44899 |
|
|
22.2.2012 16:15:10
Hlavní příčinou oparu je samozřejmě Herpesvirus.
, který už ve Vás zůstává navždy, bohužel. Lze snížit právě posilováním imunity, slyšela jsem, že jsou skvělé i Echinaceové kapky nebo wobenzym, ale obé dlouhodobě, já beru na opary i na pleť b-komplex popř. pangamin. Ale vnější projevy už pak jen koriguji náplastí, nejlépe, než se opar vyrazí...na to je Compeed super, okamžitě přelepit a vůbec se neudělá. Jinak také mívám z přetížení, po dlouhém sportování apod. Nikomu bych nepřála, občas se mi vysypal i přes celou bradu...![]() ![]() ![]() |
| manulinka | 44899 |
|
|
13.2.2012 12:37:46
Používáte někdo náplasti na opary? Já po všech peripetiích s různými krémy a olejíčky vyzkoušela náplast a musím říct, že jsem příjemně překvapená. Ranka je krytá. Dnes jsem ji nalepila i synovi, tak uvidíme, jak se s tím popasuje :) Pro mě velké plus, že si přes náplast nemůže do oparu sáhnout a zanést další nežádoucí infekci
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.