| fisperanda | 60761 |
|
|
14.6.2011 18:01:27
Compeed náplasti jsou zvláštní. Já je teda kupuju, protože mívám opary furt a náplasti mi jako jediný zabírají na bolest. Opar sice nebolí, ale jak se to musí strhnout, to je teda něco. navíc to pod tou náplastí většinou mokvá. Ale zase na druhé straně si na to furt nešahám. Když se udělá strup, už není potřeba přelepovat.
|
| Gabriella, 2 děti | 82552 |
|
14.6.2011 17:58:58
Pravda, flákala jsem zobání těhu-vitamínů. Za blbost se platí. Už mám k večeři naplánovanou drožďovou pomazánku.
|
|
14.6.2011 17:57:16
Přes půl pusy - tak to Ti nepřeju. Já tam mám právě takový pidi-nic, nalitý puchýřek cca 2x3 mm (taky proto mě hned nenapadlo myslet na opar) a nerada bych si z toho nevhodnou péčí vypěstovala krvavej flekanec.
|
| Ajlina |
| • |
14.6.2011 17:53:15
nedostatek vitamínu B doplnit, zvláště u těhule!
|
| Fous&fousek | 111395 |
|
|
14.6.2011 17:40:37
Já na opar používám Propolis a beru pangamin, nejlepší je s Pupalkou, ta urchluje hojení. Dělat se s tím nedá nic, jen čekat, až se to zahojí. Mně se vždycky udělá stroupek, pak si ho strhnu třeba při čištění zubů a mám tak krvavý strup ještě pár dnů. Opar je pěkný svinstvo.
Jo, a propolis a pangamin jsou vhodně i v těhotenství, to jsem právě na to přišla. Tím propolisem si to mažu co nejčastěji, hlavně na začátku, když je to ještě takový ten puchýřek. Zrovna jednoho hajzla mám, je přes půl pusy. |
| agnes+2 | 66870 |
|
|
14.6.2011 17:40:13
mě spolehlivě zabírá ocet, ale musí se dát hned jak cítíš, že opar přijde. Zastaví se proces a opar neni. Můžeš ho dát ale i ted
|
| Insula | 28056 |
|
|
14.6.2011 17:37:42
Myslím, že to děláš správně. Chvíli to trvá, než to zabere. A taky jak komu.
|
|
14.6.2011 17:34:30
Včera večer jsem na horním rtu našla drobnou bouličku, tak jsem ji vymáčkla, byla tam špetka bezbarvé tekutiny a šla jsem bezstarostně spát. Ani ve snu by mě nenapadlo, že může jít o opar, v životě jsem opar neměla. Ráno to asi svědilo, neb jsem si to v polospánku podrbala, trochu to zabolelo a cítila jsem na prstě vlhkost. Tak se mi teprvě rozsvítilo, že by třeba mohlo jít o opar, naklusala jsem do lékárny, tam mi to označili za počínající opar a prodali mi náplasti - v balení jsou denní a noční přelepky Compeed. (Ještě lékárnice překontrolovala, že náplasti se v těhotenství smí.)
V poledne po obědě jsem jednu denní nalepila, ale netuším, jestli dělám dobře nebo špatně. Nápasti se lepí kdy? Až když je to spolehlivě zaschlé a netvoří se nová tekutina, aby to pod náplastí nemokvalo? Nebo jsem to měla nalepit hned? Lepit to až na zaschlý flíček je pozdě, to už se tam stejně začne dělat stroupek a náplast je na houby, ne? Co s tím oparem mám vlastně dělat? Mám pocit, že se mi teď pod tou náplastí znovu dělá trochu tekutiny, ale ložisko se snad nezvětšuje, jen to trochu bolí... a já bych na sobotu potřebovala vypadat jako člověk, když už mám břicho jako slon tak ještě mít i pusu ![]() |
| Helča | 119427 |
|
|
11.6.2011 21:15:54
ahojky:) Mne na opar zabírá konopná kosmetika. Vždy když pocítím pnutí na rtu tak vím jistě, že do dne se mi z toho vytvoří nehorázný opar. Takže ještě než se to stane namažu to konopnou kosmetikou a do tří dnů je to pryč.A hlavně se to vůbec neprojeví jen stále to pnutí. Takže nikdo nevidí a neví, že mám opar( nebo spíše potenciální opar). Pokud tak neučiním tak se to rozjede a když to začnu mazat tak to trvá trochu déle. Tak do těch 5 dnů. Ale už to všichni vidí.
|
| danielka.novotna | 119304 |
|
|
7.6.2011 10:29:25
Ahoj, tak já na opary trpím od malička a mám je tak jednou za 2 měsíce. V poslední době jsem si zvykla na náplasti. Člověk vypadá hezky, nebolí to, nepraská, hojí se. A když jí nalepím jak začíná tak mám opar za 2 dny pryč.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.