| Vítr z hor | 100046 | 
| 
 | 
 3.12.2023 14:12:09 
Ukázalo se, že kvůli jakési cestě potřebujeme velmi rychle tuberkulinový test. Normálně stačí očkování, ale v našem případě jaksi není. Takže máme opravdu málo času. 
No a v dnešní době nekonečných objednacích lhůt, nezvedání telefonů a neodpovídání na maily jsem ztratila už týden, než mi došlo, že asi musím naběhnout a objednat osobně. Jenže kam? Budu řešit jako samoplátce. Nemáte tušení, jak a kde to funguje, ideálně v Praze? Dá se někam přijít bez objednání, nebo tam musím dvakrát (jednou objednat, podruhé s dětmi?). Nemůžu čekat týden na odpověď na mail… Nebo je nějaké místo, kde zvedají telefony?  | 
| babi_ | 48341 | 
| 
 | 
 13.10.2023 18:10:19 
Nechci snižovat angreštovy zásluhy na vysvětlení, ale tohle se dá dočíst na netu, na wiki a jinde... neodvážila jsem se to popisovat obdobným způsobem, když ČK psala, že je to nesrozumitelné, a jednodušeji to neumím. Možná stačí, že totéž napíše někdo důvěryhodný  
![]()  | 
| Černá kronika | 103775 | 
| 
 | 
 13.10.2023 18:01:42 
Moc děkuju. 
![]()  | 
| K_at | 121378 | 
| 
 13.10.2023 15:26:23 
Angrešte děkuji. Já jsem si to taky neuměla propojit s tou praxí. Takhle už je to srozumitelné.  
 | 
| angrešt | 114837 | 
| 
 13.10.2023 15:21:43 
Doufám, že Ti tu k tomu napíše někdo, komu je tenhle obor bližší. Tak jen rámcově - behaviorismus je primárně filosofický, posléze psychologický směr, který se (ve své původní vyhraněné podobě, novější podoby už jsou modifikované) na člověka dívá zvenčí, nikoli zevnitř, a přisuzuje všechno chování člověka vnějším vlivům. V krajní rovině je behaviorismus totožný s environmentálním determinismem. Tedy tvrdí, že všichni se rodíme se zcela totožnou metální výbavou (neexistuje nic jako individuální osobnostní rysy) a odlišné rysy chování, které potom vidíme mezi lidmi, jsou výsledkem výhradně odišného sociálního prostředí a odlišných podmínek, ve kterých daný jedinec vyrůstal a ve kterých žije nyní.  
Proto podle ryzího behaviorismu není třeba zabývat se žádnou analýzou kořenů psychických znaků daného jedince (takže je v určitém smyslu protikladem psychoanalytických směrů), ale je třeba pečlivě pozorovat jeho projevy chování v interakci s prostředím a posléze hledat a vytvářet ty vlivy v prostředí, které to chování můžou změnit žádoucím směrem. "Vnitřek" člověka je v tomto vnímán jako určitá pasivní černá skříňka. Příkladem takto aplikovaného behaviorismu jsou změny chování vyvolané tréninkem podmíněných reflexů. Např. známí Pavlovovi slintající psi. Dnešní bevaviorismus (označovaný taky jako neobehaviorismus) už existenci vrozených osobnostních odlišností nepopírá a je vlastně určitou formou syntézy s jinými směry, ale pořád s akcentací určitého tréninku, nácviku žádoucího jednání pro dané situace, a daleko méně než jiné směry se zabývá tím, co je kořenem toho původního nežádoucího jednání. Takový spíš prakticky orientovaný směr, prostě.  | 
| Čumča. | 160024 | 
| 
 | 
 13.10.2023 13:42:08 
https://www.slideshare.net/MarekZimi/behaviorismus 
 | 
| Černá kronika | 103775 | 
| 
 | 
 12.10.2023 21:39:43 
Mohl by mi to někdo lidsky vysvětlit? Samozřejmě jsem si to našla na netu, ale vůbec tomu nerozumím a nevím, co si pod tím představit. 
 | 
| Beat | 107867 | 
| 
 | 
 19.9.2023 20:25:53 
A jo, smejdi. Koukam, se někde píše, ze už je to zakázany!? Tak tomu nerozumím. Nicmene mám tu asi poslední 4 tablety, tak dalši nekoupím 
 | 
| babi_ | 48341 | 
| 
 | 
 19.9.2023 19:43:29 
Beat, je to tam. Ne ve složení tablety - tam jsou uvedeny ty skvělé prospěšné látky, ale o kousek níž (ke konci): 
SLOŽENÍ hydrogenfosforečnan vápenatý dihydrát, mikrokrystalická celulóza, oxid hořečnatý, extrakt z listu a květu jetele lučního, sojové izoflavonoidy, extrakt z guarany, extrakt z kořene kozlíku lékařského, kroskarmelosa sodná sůl, oxid zinečnatý, protispékavá látka stearan hořečnatý, extrakt ze smldince chlupatého, pantothenát vápenatý, cholekalciferol (vitamin D3), pyridoxin hydrochlorid, extrakt z kořene ploštičníku hroznovitého, chlorid chromitý hexahydrát, seleničitan sodný pentahydrát. Potah tablety: stabilizátor hydroxypropylmethylcelulóza, barvivo oxid titaničitý, stabilizátor polyvinylpyrolidon, protispékavá látka talek, stabilizátor triethylcitrát, barvivo chlorofyl.  | 
| Beat | 107867 | 
| 
 | 
 19.9.2023 18:50:42 
Hroudo, kde to čteš? Na krabičce to napsáno nemám, ani ve složení na webu.. 
 | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.