| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Manželské etudy

(?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 2989  [Dalších 2659 >>]
Pole levandulové 23006
27.1.2023 13:55:50
Marťasíno, já jsem taky nikdy nešla cestou klubíků, ale kamarádek u nás nebo u nich doma, ale někomu to vyhovuje a ty možnosti rád využije. Překvapivě jsem dost kamarádek získala na dětském plavání, u obou dětí jsme se s některými "našly" a stýkáme se dodnes, přestože děti už máme dospělé nebo skoro dospělé, ale to přišlo jen tak mimochodem, nikoho jsem cíleně nevyhledávala.
Beat 107867
27.1.2023 13:50:33
Myslela jsem to stejně, jako Rose. Záleží na osobním nastavení.

Zažila jsem to se sousedkou/kamarádkou. Naši muži spolu pracovali, měli jsme stejně peněz i děti. Já byla spokojena, ona si na vše stěžovala. A muže měla hodneho, neměla si nač stěžovat.. Ale proste ty bramboraky byly vždycky málo bramborový.
Martina Bergerová 70170
27.1.2023 13:47:59
"ale byla hřiště a na nich další matky, které se rády družily."

možná ano, já jsem spoluzakládala mateřské centrum a můžu říct, že prostředí tam se někdy stávalo pořádně toxické, a to se ty holky znaly od školky, celý svůj život, nakonec jsme se po dvou letech scházely spíš 3-4 matky na naší zahradě, bylo to celé méně náročné...
Martina Bergerová 70170
27.1.2023 13:44:26
"ale z toho vůbec automaticky neplyne snadnost života ani méně životních hrozeb. "

no, dneska se dozvíš, že když necháš dítě očkovat, tak zásadně riskuješ jeho zdraví...když nebudeš 6 měsíců plně kojit, zásadně ohrozíš jeho imunitu...je strašný tlak na ženy, aby byly perfektní, perfektně informačně nabité, precizně rozhodnuté...

Ale připouštím, že jsem si v letech 2011-2013 tuhle zátěž vyrobila i sama~d~ Bylo mi tehdy blbě~d~
Pole levandulové 23006
27.1.2023 13:42:23
Huso, možná to byl jen tvůj případ. Skleničky byly, máma je používala už na mě, jsem ročník ""72. Na bráchu, o 4 roky později, už měla papírové pleny. Nebyly to sice Pampersky, ale jednorázové byly, pamatuji si je, protože jsem ho často přebalovala, vypadaly spíš jako velké vložky.
Sunar jsme nepoužívali, máma nás kojila, dokonce bráchovi do nemocnice na nedonošenecké vozila odstříkané mléko /to, že to pak sestry slily dohromady a dítě tak dostávalo bůhvíjaké mléko i od matek kuřaček, už je věc vedlejší/.
Košilky se, pokud vím, nekupovaly, ale šily, šil tehdy snad každý a ušít košilku nebyl problém.
Sice nebyly asi běžně mateřské kluby, ale byla hřiště a na nich další matky, které se rády družily.
Nemyslím si, že to bylo nějak extra náročné, člověk se nerozptyloval zbytečnostmi, práce byla od-do, já bych to tak černě s tím tehdejším mateřstvím neviděla.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
27.1.2023 13:39:47
řekla bych, že takové porovnávání je k ničemu - jsou lidé, pro které to bylo/je/bude snadné a ti, pro které to bylo/je/bude těžké... mnohem víc než na vnějším prostředí záleží na vnitřním nastavení... ~d~
ano, jsou některé vnější vlivy, které to ovlivní výrazně - válka, pandemie... ale většinou to stejně bude odvislé od povahy...
Martina Bergerová 70170
27.1.2023 13:38:55
Huso, to uznávám nepamatuju to, tak si to idealizuju. Ale matky si tehdy byly tak nějak jistější (i s dávkou určité nevědomosti), dnes mladé ženy fakt nevědí, kam se názorově zařadit, jak jsou témata vyhrocená (očkování, strava atd.)

Mě to taky kříslo~f~
Půlka psa 24064
27.1.2023 13:36:24
"s výjimkou plenek, bylo snad všechno snazší, jednoznačnější, jednodušší, intuitivnější, nepřehlcené informacemi a hrozbami"

Ale tak tohle asi obecně není úplně pravda. Nepřehlcenost informacemi jistě platí, ale z toho vůbec automaticky neplyne snadnost života ani méně životních hrozeb. ~d~
Stará husa 154854
27.1.2023 13:29:38
No trochu těžší to bylo v tom, že byly jen látkové pleny, žádné skleničky, jídlo se museli vždy uvařit, Sunar šel blbě rozmíchat a spousta věcí na miminko se muselo shánět, já třeba měla jen tři košilky, nikde nebyly (bodyčka neexistovala). Taky dost lidí nemělo ještě automatickou pračku. A nebyly žádné mateřské skupiny,žádná plavání pro miminka, žádné kavárny baby friendly, do obchodů se nesmělo s kočárkem.
Martina Bergerová 70170
27.1.2023 13:26:47
"Ale prdlajs to bylo těžké"

úderné, břitké~:-D
nicméně pravdivé, s výjimkou plenek, bylo snad všechno snazší, jednoznačnější, jednodušší, intuitivnější, nepřehlcené informacemi a hrozbami
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 2989  [Dalších 2659 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.