| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezi námi ženami

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 231487  [Dalších 231037 >>]
Muumi 41406
12.9.2024 11:03:09
No, vyjedli byste, co se dá, nicméně při teplotě 5 stupňů je to jedno, dáš věci ven. Mrazák by měl garantovaně vydržet 24 hodin, a mám teda zkušenost, že nerozmrzl ani po 2 dnech, jen ho nesmíš otvírat.
Ropucha + 2 120300
12.9.2024 11:02:55
Rose, to mám stejně, důležité dokumenty jsou tak nějak ve dvou nebo třech šuplících, mezi tím náhradní klíče, papírky se zapsanými důležitými hesly, papírová hotovost, ovšem i méně důležité dokumenty a dohromady je to takový chaos, že v případě živelní katastrofy bych těžko zachránila zrovna to nejpodstatnější.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
12.9.2024 11:01:22
Nevím, co by na to lednička.
Ropucha + 2 120300
12.9.2024 10:56:54
Pár dnů bez elektřiny by se asi dalo s mobilem a power bankou úspěšně zvládnout.
Člověk by se musel připravit, jako když jede na vodu, všechno do nepromokavých obalů.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
12.9.2024 10:55:34
no nezavoláš ze svého telefonu, ale když bude živý aspoň jeden (dítěte, partnera, souseda...), věc to výrazně usnadňuje :-)
no my jsme absolutně nevybavení... jediné, čeho máme dostatek, jsou světelné zdroje ~:-D velmi často u nás stačila menší bouřka nebo i větší přeháňky, větší vítr a vypadla elektřina, takže všude po bytě jsou preventivně svíčky, baterky, led svítilny, dokonce i na wc ~t~ ačkoliv pak asi nějak posílili nebo zabezpečili sítě a už dlouho nám elektřina nevypadla (ťuk ťuk), tak nevím, jestli všechna svítidla fungují a nemají vybité baterie...
jinak fakt nic... já bych ani důležité dokumenty všechny nevytahala na první dobrou, jsou poněkud chaoticky naházené ve skříňce se všemi "důležitými papíry" (rozuměj záruční list a návod na toustovač, který jsme vlastnili před 20 lety a podobně)
ne že bych se bála povodní, ale říkám si, že bych to konečně měla asi nějak zreorganizovat...
Muumi 41406
12.9.2024 10:41:22
To sice jo, ale nezavolám si pak ani s čísly na papíře (pravděpodobně rozmočeném, takže před povodněmi je potřeba použít laminovačku).
No, vytáhnu naše rádio na kličku:) Koupili jsme trochu z legrace, ale teoreticky se může někdy hodit. Má i malý solární panýlek, kdyby teda náhodou svítilo, a tím dynamem se dá nabít i mobil, ale člověk se teda poněkud nadře. Pak mám ruční filtr na vodu, tak zas musíš pumpovat jak blázen a pak máš dvě deci vody:).
12.9.2024 10:37:14
no přijde na to, jestli pak budeš mít možnost mobil dobít, jestli nezvlhne a nepřestane fungovat... jak psala (tuším) čumča, když pak skončíš několik dní bez elektřiny, jsou ti všechny poznámky a kontakty v mobilu tak akorát prdeček platné ~;)
Muumi 41406
12.9.2024 10:22:05
Aha, to mě nenapadlo, to tak ano. Seznam, co máš udělat, je dobrá věc, kontakty by mi přišlo užitečnější uložit si rovnou do mobilu, ty si přece nebudu přepisovat na papír...
12.9.2024 10:04:51
myslím, že závěsy mají na mysli ty, co jsou až na zem, aby nenabíraly vodu a nepromáčely zbytečně zdi do výšky a taky pak svou vahou nestrhly garnyž... zvlášť pokud jde o těžší závěsy, ty pak nasáknou vodu a vedou ji nahoru a pojmou neskutečné množství a jsou pak opravdu těžké...
popravdě mi takový seznam přijde opravdu fajn, protože na spoustu věcí bych si opravdu nevzpomněla... ale teda celý život jsem prožila v bytech v patře, kde voda mohla přijít jen od sousedů shora, když jim vypadla hadice od pračky :-) a proti tomu se člověk stejně tak úplně nenachystá :-)
Muumi 41406
12.9.2024 9:56:07
K čemu jsou dobrý ty závěsy? Aby hasiči viděli dovnitř, nebo aby se ti neucouraly od bahna?
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 231487  [Dalších 231037 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.