| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezi námi ženami

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 450] Názory 451460 z 231487  [Dalších 231027 >>]
apo-lena 159305
12.9.2024 9:55:08
O povodních 2002 jsem uvízla na návštěvě u kamarádky. Protáhla jsem návštěvu na týden.
Ona bydlí na kopci, stejně jako my, ale okolo bylo boží dopuštění. Sousedi tam vozili nábytek, zvířata...
Muumi 41406
11.9.2024 21:14:10
No vida. Tak je to oficiální, evakuační zavazadlo má obsahovat míč proti trudomyslnosti (ideálně teda asi nafukovací).
Vítr z hor 100046
11.9.2024 20:55:14
Já jsem zas našla formulář “Osobní povodňový plán”. Máš si ho vyplnit, abys měla po ruce číslo na ČEZ a na tetu Máňu, která tě ubytuje, abysis vzpomněla, že máš přeparkovat auto, přehodit závěsy přes garnýže a vzít si s sebou na evakuaci rádio a hračky.

https://www.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/CB/pruvodce/osobni_povodnovy_plan.pdf
neznámá 91073
11.9.2024 17:57:58
A v září, po návratu do školy, jsme byli infekční třída, objevila se ve třídě leptospiróza po pomoci při povodních, meningokok a mononukleoza - nevím, kvuli které z těchto chorob jsme chodili na výtěry z nosu a asi i krku. A při výtěrech se zjistilo, že mezi námi řádí i spálová angína.~:-D

Dnes nechápu, že nás nechali chodit do školy, že školu preventivné neuzavřeli. Řešilo to jen těmi výtěry.
neznámá 91073
11.9.2024 17:34:16
Ano, u nás naštěstí smrděly jen mrtvé ryby uprostřed luk a polí.
Vítr z hor 100046
11.9.2024 17:30:08
My jsme jeli z Roztok u Krivoklatu a jediny jez cestou byl nesjizdny. Byl tam skokanek snad pul metru. Taky jsme se zasekli na par melcinach.
neznámá 91073
11.9.2024 17:26:59
Já si říkám že těch vichřicí už bylo tolik, že snad už ani nemá, co spadnout, už vše popadalo.
Vím, že loni nešla mnoha lidem elektrika na Vánoce, snad dva nebo tři dny.~:(

My naštěstí nejsme v záplavové oblasti, ale bývají tu bleskové povodně, bydlíme uprostřed obřího kopce a okolo je plno polí. Voda ale většinou teče směrem od našeho domu, má takto vymletý koridor letitý, průšvih je, když někdo postaví třeba plot a vodu otočí.
Tisíciletou vodu jsem už zažila, stoletou už také, tak snad žádná obří vlna nehrozí. To by statisticky nevycházelo.~:-D

Zajímavé, jak se při velké vodě vrací voda zpět do vysušených koryt. U nás vždy kopíruje puvodní potok, dnes je zatrubněný a vedený jinak. Špatné je, že v místech původního potoku jsou domy.
Muumi 41406
11.9.2024 17:06:16
Nevím, před kolika lety to přesně bylo, ale byl to tenkrát ta podzimní vichřice na 28. září nebo října, takových 6 let to může být? Byli jsme ve vesničce u Vlašimi a opravdu tam ta elektrika nešla 3 dny. My jsme to druhý den vzdalu a jeli domů, byla nám zima a nemohli jsme si ani uvařit čaj, všechno na elektriku. Cesta po D1 v doznívající vichřici dodávkou s rakví na střeše není nic, na co bych ráda vzpomínala.
Muumi 41406
11.9.2024 17:02:41
No, o víkendu jsme na jezu v Zadní Třebaní dost drhli. Teď to asi pojede poněkud lépe... Blbá sranda, já vím.
Čumča. 160024
11.9.2024 16:58:47
neznámá, v naší vsi kdysi kvůli vichřici několik dní nešel proud (tuším že 4, mrazáky zachránit nešly), jak jsme vesnice obklopená lesy - prostě to bylo na seznamu někde na posledních místech, ostatní vesnice už fungovaly, ta naše ne - byly to zajímavý dny, se svíčkami
[<<Předchozích 450] Názory 451460 z 231487  [Dalších 231027 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.