Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Muumi | 41406 |
|
11.9.2024 12:53:08
Pojištěné to nějak bylo, to se vyřešilo. Bohužel většina například fotek je pryč, zařvalo tam mimo jiné celkem cenné piano a knihy, tak to byla horší ztráta než barák. Babička nejdřív bydlela nějakou dobu u našich - museli kvůli ní částečně přestavět barák, ale stejně to bylo dost složitý soužití, pak se uvolnilo místo v domě s peč. službou tam, kde žila celý život. Barák se pak prodal, kupující to myslím asi museli nechat strhnout celé, dneska je tam nový dům (no vlastně částečně nová ulice). Já bych si tam teda ale asi nic nekoupila... Navíc tam všude natekl ten toxický sajrajt ze Spolany a to tam podle mě bude už navždy. Tak pak pěstuj něco na zahrádce, jako se to v Polabí dělalo a dělá. A ulice se nadále jmenuje Na potoce:).
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
11.9.2024 12:43:41
no, panejo, jak se to dále řešilo, byl domek pojištěný, co babička?
|
| Muumi | 41406 |
|
11.9.2024 12:39:12
Tak mojí babičce v roce 2002 u Spolany v obci Libiš spadl barák. Je tam slepé rameno Labe a celou níže položenou část obce smetla zpětná vlna, jak se to "odrazilo" o ten slepý konec. Takže ano, většinu roku lituju, že ve městě, kde bydlím, nemáme řeknu, ona jsou ta města s řekou prostě prakticky všechna hezká. Pak jsem pár dní sakra ráda...
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
11.9.2024 12:36:07
Muumi, pocházím ze záplavových oblastí, zažila jsem záplavu a řízenou evakuaci celé firmy (zaměstnavatele), záplavy se opakují v místě, kde jsem se narodila, a týkají se i domu, kde jsem dále vyrůstala, tam Labe taky pravidelně "úřaduje". Přesně z tohoto důvodu jsme coby mladí ušáci hledali domek na kopci
Tam se nám sice stejně xkrát vyplavil sklep (zaneslo se čerpadlo nějakým bincem), ale to je nic![]() |
| Muumi | 41406 |
|
11.9.2024 12:31:28
Bude to zřejmě veliká, veliká prča:( Sleduju to od neděle. ČHMÚ vydal červenou výstrahu na extrémní srážky a povodňové jevy. Prý je to stav podobný tomu, co se sem valilo v roce 1997. Jestli se splní, tak to bude fakt průser.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
11.9.2024 12:27:22
Palac, bude to stačit myslíš? Viz níže úryvek ze zpravodajství...
"Podle údajů organizace se „celá srážková epizoda bude odehrávat hlavně od čtvrtečního brzkého rána do pondělního rána“, a to s možným prodloužením. „Nejhorší situace by měla nastat na jihu Čech, částečně ve středních Čechách, dále na severu a východě Čech a také na Vysočině,“ uvedli experti s tím, že stejné nebezpečí hrozí i na celé Moravě." škádlím tě, nemyslím to zle, prostě jsem si jenom vzpomněla, jak jsi psala o tom, co příroda potřebuje ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
10.9.2024 22:37:30
https://globe24.cz/pocasi/pocasi-na-nemecko-se-zene-tisicileta-voda-povoden-muze-zasahnout-i-cesko.ei0h4qub
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
10.9.2024 22:04:41
My máme v plánu oslavu v bytě, jsem ráda, že se budeme konečně doma potit.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
10.9.2024 21:38:36
Beat, jakou barvu parky sis vybrala?
Já si taky koupila kabát 3v1 s vysokým vodním sloupcem z Tchiba, úplně propracovaná není, spíš obyč (poslední dobou to Tchibo designuje nějaký cvok ), ale byla smaragdově zelená a je opravdu krásně variabilní. K Polaris leloskám bude báječná.![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
10.9.2024 21:32:57
no, jasně, jeden týden bude chladný a spousta deště, ale potom se teploty ustálí na 15-19°C, to je přece na září velmi pěkné
![]() Do půlky října není v předpovědi žádný "saigon", může to být hezký podzim ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.