| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezi námi ženami

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 510] Názory 511520 z 231487  [Dalších 230967 >>]
byvala radka 154149
10.9.2024 11:48:47
Nebyli nikde doma, stejne jako emigranti. Nemci se na ne taky divali skrz prsty, pro Nemce to byli Bemaci, cizinci. Nekde zijes po staleti a kvuli politice, moci, ideologii vsechno ztratis...
byvala radka 154149
10.9.2024 11:39:34
Krajina ve stinu dobre. Moc jsem o jihomoravskem a jihoceskem odsunu nevedela, vzdy jsem se zajimala spis o Sudety, tedy ve smyslu puvodniho pojmu Sudety. Zrovna jsem docetla Navrat nezadouci, o osidlovani Krasne Lipy, ale taky o zrudnosti totalitnich rezimu a vlastne plati stara znama pravda - je treba udrzet slusnost, zachovat si tvar a kdo je svine, je svine v kazdem rezimu. Smutne je, ze ti slusni jsou vnejsimi okolnostmi skoro vzdy na strane tech, co plati nejvic. Doufam, ze vnitrne je to jinak a lidstvi je stale hodnota. Ale prave proto je treba byt opatrny na rychle soudy, dokud v te situaci nejsme, nevime, jak bychom se zachovali...
Čumča. 160024
10.9.2024 9:51:30
"Mamke som sa snažila otvoriť oči (nové drahé auto, velký pôžitkár atd), dúfam, že už jej nenapadne ho podporovať 🙏"

knedli, jestli jsi o tom s maminkou takhle mluvila, a ona tě vyslechla, nespíš jsi jí skutečně ty oči minimálně pootevřela, a to je důležité~d~ Já jsem to původně pochopila tak, že maminka tomu knězi nadále bezpodmínečně důvěřuje

ten člověk je naprosto sociálně neobratný, jak ustrnul v tom vztahu kněz-věřící, na jakékoli situace si aplikuje tentýž vzorec, vůbec mu nedochází, že je ve vztahu host-hostitel - snad to ani nemyslel zle, nejspíš mu u vás bylo výborně, ale cítil svou osamělost, tváří tvář vaší příjemné rodinné atmosféře, kterou on vůbec nezažívá (ne v roli oslavence, potomka s milující rodinou)

nicméně vyčíslit tamtu částku tvé mamince je absolutní nehoráznost
Ropucha + 2 120300
10.9.2024 9:45:45
Buřte, může to být (v popisovaném případě) slepá úcta k autoritě, nebo jen prostá křesťanská solidarita s bližním, těžko říct na dálku.
Nekritická úcta k autoritám každopádně škodí, jak píšeš.
Škodí i těm kněžím, hezky o tom píše v jedné své knize otec Prokeš, jak absence kritických oponentů přispívá k nezdravému pocitu výlučnosti, neomylnosti, nadřazenosti.
Buřt 147593
10.9.2024 9:16:29
Ropucho, to jsi napsala hezky.
Mě ale spíš zaráží, že mu to chování prochází - u Knedliny maminky například - prostě ta autorita kněze přehluší toto všechno.
A to je podle mě docela dobrá ilustrace nezdravého přístupu solidní části věřících - sklon před autoritou kněze, ať je jakýkoliv. Právě z takového přístupu pak vyrůstají ty kauzy, kdy kněz dělal něco opravdu špatného - a dlouhé roky mu to procházelo. Hrozně doufám, že tohle slepé uctívání autorit s mladšími generacemi mizí a mizí.
Ropucha + 2 120300
10.9.2024 9:10:25
Rose, jojo, to je ono.
Ropucha + 2 120300
10.9.2024 9:09:48
Knedli, nezatěžuj mysl souzením ~;)
Podívej se na to takhle - ten člověk nemá vlastní rodinu, píšeš, že je v invalidním důchodu... Poživačností a lačností po penězích si nejspíš kompenzuje nejistotu ve vlastním životě, on život v kněžské službě není lehký, ti lidé vyhoří, procházejí různými krizemi... A samozřejmě mohou i úplně jednoduše charakterově selhávat, jsou to lidé.
Peníze jsou jen peníze, neřeš, kolik si pán vysloužil, ty jsi se zachovala jako vzorná hostitelka a pro příště se buď obrň trpělivostí bez všeho očekávání, nebo si
připrav výmluvu, proč hosta nepřijmeš.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
10.9.2024 9:05:49
ropucho, tohle jsem tím právě chtěla říct... že stačí jeden ostudný zástupce a kazí pověst stovkám dobrých lidí...
je to klasika, negativní věci prostě vždycky zaujmou víc, víc se to šíří... nikde se nepíše o slušné restauraci, která vaří poctivá jídla, ale stačí jedna, kde najdou špínu a krysy v kuchyni a jsou toho plné zprávy a hospoda je známá po celé zemi...
je to stejné i s učiteli, úředníky, řemeslníky...
a že by si tihle lidé měli uvědomit, jak moc škodí svému odvětví, své profesi... čím křiklavější příklad, tím větší dosah...
Ropucha + 2 120300
10.9.2024 8:56:21
Rose, a máš přehled, kolik je na jednu takovou ostudnou figuru poctivě sloužících?
Bizarnost vždycky zaujme více než příkladná mravenčí práce.
Netvrdím, že v církvi nejsou bizarní figury, které škodí. Jsou, včetně vysokých pozic. Je to holt hierarchická organizace složená z lidí, stejně jako každá jiná.
Ale škoda, že se veřejnost se stejným zájmem nechytá těch dobrých příkladů, jako se chytá těch špatných.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
10.9.2024 8:31:21
knedli, to je děs ~a~
tak nějak mám pocit, že právě tento typ lidí a jejich přístup má v čechách na svědomí většinu nevěřících...
[<<Předchozích 510] Názory 511520 z 231487  [Dalších 230967 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.