Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Rodinová | 140078 |
|
|
6.9.2024 18:13:16
Pavi hody mi nejak nesedly.
A to jsem na Jeleni jezdila jeste za totace a mam k nemu vztah ![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
6.9.2024 17:32:33
Teď koukám na zprávy, letošní léto je nejteplejší v historii měření, a pak že jsme taková léta běžně zažívali v sedmdesátkách
![]() |
| angrešt | 114837 |
|
6.9.2024 15:32:25
Deprese z aktuálního počasí nemám, počasí mě na náladě prakticky skoro neovlivňuje, ale stín smutku z toho, že tahle nezvyklost počasí je jednou ze součástí posunu, který asi bude dlouhodobě náročný v řadě oblastí, trochu mám.
Zahradu teda saharovou nemám, naopak, je krásně zelená. Sázela jsem ji teda už s výhledem na to, že bude s lety postupně větší horko, takže je udělaná tak, aby sama sebe co nejlíp chránila před nadměrným vysycháním, aby odolné rosltiny přiměřeně přistiňovaly ty citlivé a aby se tu nic nadměrně nerozpalovalo. Ale letos mi teda pomáhá i místní dostatečné množství srážek, zalévat nepotřebuju venku vůbec. Vlastně zalévám jenom skleník a letnící se citroník. Venku mi horko nevadí, chodím se projít Prahou, kdykoli mám volno, nejlepší to, pravda, bylo v úterý ráno, kdy jsem byla u zubaře už 6:45, takže to byl chládek i v centru :) Ale ani po odpoledních mi to neva. Je mi horko, to jo, ale nějak se snažím myslet na jiný věci, než je tělesný nepohodlí, a ono mi pak nějak míň vadí. Ale nepodaří se mi to pokaždý, to je fakt. |
| neznámá | 91073 |
|
6.9.2024 15:27:34
![]() Ano, opravdu bydlíme někde poblíž, Koníček tu psal, kde bydlí a i končiny znám velice dobře. ![]() A jsem ráda, že potvrdila, že u nás prší. ![]() |
| Peppa | 133447 |
|
6.9.2024 15:06:38
Koníčku, to vypadá, že bydlíš někde poblíž Neznámé
Ta taky říká, jak u nich pořád prší. U nás pršelo naposledy asi někdy v půlce srpna, krátká bouřka a od té doby nic. Tráva na zahradě je žlutá a křupe a bojím se, že mi propíchne žabky Daří se jedině plevelům..Já deprese z počasí nemám, ptž aspoň můžu jezdit na koupák plavat. Ještě jsem si objednala další letní šaty. Podzim kategoricky odmítám, chci, aby bylo krásně teplo přes den a v noci ať si klidně prší, dobře se mi u toho spí Jediný co mě trápí je moje křečová žíla, které se to teplo nelíbí a bolí jako prase a taky jsem neustále nachlazená z klimatizace.. ale to určitě brzo přejde ![]() |
| Beat | 107867 |
|
|
6.9.2024 14:33:42
Docetla jsem včera Paví hody. Úžasná čeština, nádherné čtení, půvabné ilustrace. Je to k tématu. .. odsunu, ne vedra
![]() |
| Muumi | 41406 |
|
6.9.2024 14:18:50
Když je co dědit. Když zůstavitel za života všechno daroval tomu kočičímu útulku, žádnou čtvrtinu nikdo nedostane.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
6.9.2024 14:04:32
"novostavbu po Němcích vesele opravoval jedna radost"
no vidíš a pak že se nestarali ![]() absolutní spravedlnost neexistuje a už vůbec ne, pokud jde o historii... kde jsou spravedlivé hranice? která ta doba je ta pravá, abychom se na ni odkazovali? a kdo je spravedlivým vlastníkem domu, který jeden postavil, vzali mu ho a další ho koupil a pečoval o něj po desetiletí a investoval do něj? znám třeba příběh domu se zahradou v krkonoších, kde se díky sňatkům a dědictví stal majetkem "cizí" (německé) rodiny a pokrevní (česká) příbuzná zůstala bez domova, po odsunu němců pak dům odkoupila s mužem od státu a hospodařila v něm dál po vzoru svých předků, původních majitelů a po revoluci před dům přijel němec (podle věku už se musel narodit v německu, tady nikdy nežil) a začal vykřikovat, že tohle je jeho majetek a že tohle mu pěkně všechno vrátí a rozkřikoval se po vsi jako by mu patřila celá... majitelka domu, v té době už dost stará paní, málem měla infarkt, že ji o její rodný dům zase někdo připraví... samozřejmě nic z toho se nakonec nestalo, dům rodině zůstal dál, nicméně pan němec je jezdil obtěžovat ještě hodně dlouho a vždycky tropil scény na celou vesnici, vykřikoval o zlodějích a jak je odtud všechny vyžene, protože ON má přece právo, jeho rodina byla vlastníky domu, byť jen pár měsíců... ![]() jsou to nejrůznější příběhy, je těžko posuzovat zpětně něčí nároky, je těžké nějak narovnávat historii... škoda, že člověk se neumí z té historie poučit, přijmout ji jak byla, vůbec ne černobílá, ale plná barev a odstínů, a nesnažit se ji nějak ohýbat podle svých potřeb... |
| Rodinová | 140078 |
|
|
6.9.2024 14:00:39
Tiha…hlasim lago v horach 1.100 m, 19 stupnu, oblacno, aaach
![]() Na Nemce kaslu. |
| Vážný2 | 158667 |
|
6.9.2024 13:52:14
Mj. Němců bylo přesídleno cca 11-13 milionů a ti, co skončili v SRN měli kliku. Mohli taky skončit na Sibiři.
Ve stejné době bylo vzájemně vyhnáno cca 14 milionů lidí mezi Indií a Pákistánem. A 700 000 Palestinských Arabů bylo vysídleno že vzniklého státu Izrael. Řada jich odešla do Gazy, kterou pak ztratil Egypt 1956? a na Západní břeh a do V Jeruzaléma, které anektovalo Jordánsko, ale vyklidilo v šestidenní válce 1967. Egypt postoupil Gazu Izraeli v mírové smlouvě a Jordánsko se v důsledku pokusu Palestinců o puč zřeklo vazeb na Západní břeh a uzavřelo mírovou smlouvu, kde hranicí je Jordán. Tím se uprchlíci vrátili zpět pod moc Izraele. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.