Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 10:01:28
vždycky je i jiné řešení než to radikální s kolektivní vinou
Rodinová, založ téma...třeba to bude zajímavá debata ![]() |
| Rodinová | 140078 |
|
|
6.9.2024 9:51:32
Kat, dyt to ja preci vim, nevinni dojeli na kolektivni vinu, nejen Nemci, spousta dalsich. Lito je mi nevinnych vsech.
Nicmene verim, ze jine reseni nez odsun nebylo. |
| Stará husa | 154854 |
|
6.9.2024 9:48:50
Rose, já sice bydlím v paneláku, ale koukám na vilovou čtvrt, která je starší, než paneláky, asi z 30. let. Jinak naše sídliště je krásně zelené, plno stromů, trávníky a paneláky jsou všechny malé, jen třípatrové kostky. Chodím naším sídlištěm na procházky a je to jak v parku. Jediné, co mi vadí je, že tu není blízko do opravdové přírody. Tam, co jsem bydlela dřív, byl hned za barákem les a vesnice, rybníčky, prostě příroda. Tady se musí jít docela dlouho zahrádkami, než se dojde někam, kde to je jakž takž "divoké". Jinak musím do přírody jet MHD.
|
| K_at | 121378 |
|
6.9.2024 9:45:58
Rodinova, nevím jak Šumava, ale Krkonoše a spol., tak šli prostě 8 Němci, kteří žili a pracovali, pečovali o půdu stovky let. Nikomu neškodili. Žili s ostatními sousedy v klidu. A dokonce odsun ani nezazlivali. Chápali, proč to muselo být. A jo, těch mi je líto.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 9:43:34
zkoukla jsem několikrát České století (kde je vidět, jak se v exilu Benešovy názory pozvolna mění), přečetla jsem si nějaká pojednání, viděla jsem Vzteklinu, Habermannův mlýn, první díly Zdivočelé země a další - a výsledek? Nevím, fakt nevím, je to hrozně bolavý...
to se musíš kouknout do očí tomu starému pánovi, kdysi jsem si všimla, že nám vyčerpaně "visí" na brance, myslela jsem, že potřebuje pomoct, vyprávěl, že se v tomto domě narodil, byl malý školák, když je odsunuli, nabízela jsem mu, ať si sedne na zahradu, že mu dám něco k pití, a on na to, že by to asi bylo ještě horší, že ty stromy na zahradě sázel se svým tátou... |
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 9:36:31
Rose, dub bych bránila vlastním tělem, byť by nebyl na pozemku patřícímu k vašemu paneláku...ten by se prostě měl respektovat, já vím, že ke stáru shazuje větve, ale stejně
![]() |
| Rodinová | 140078 |
|
|
6.9.2024 9:36:21
Ale ano, mame chalupu v sudetske vesnici na miste stareho domu se starymi stromy vysazenymi byvalymi usedliky a meli jsme s nimi ruzne diskuze.
Jak ja moc cernobile neumim videt, tak tady ano. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 9:33:52
promiň, Rodinová, já jsem z bývalých Sudet, ty příběhy jsou hrozný (na obou názorových stranách), takže asi úplně nerozumíme...
|
| Rodinová | 140078 |
|
|
6.9.2024 9:30:55
Stromu je mi lito, taky kulturni krajiny a kontinuity, i nekterych jednotlivcu, ale “Nemcu” nikoliv, asi si rozumime.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 9:28:49
ano, té české Sokolky, co si vzala Němce, a jejichž syn před pár lety brečel u naší branky, mi je přeci jen trochu líto... Není nutné se mrzet, Rodinová, řeč byla o stromech
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.