Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Rodinová | 140078 |
|
|
6.9.2024 9:23:01
No to jo, chudinky jedny odsunuty…
![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
6.9.2024 9:22:47
no za těch 20 let, co tu jsme, tak nám vyrostla celá jedna ulice za domem...
když jsme se nastěhovali, rostl na naším domem nádherný mohutný dub vždycky při kojení jsem seděla v křesle a viděla přes okno a balkón na ten strom a pozorovala jak se to listí vlní a bylo to prostě krásný... a pak tam rostla spousta menších stromů a stromků, hodně náletových břízek, takové pokojné to bylo... pak nám tam začaly růst domy jeden za druhým, k tomu jednomu vybudovali i bazén - to bylo hořkosladké, protože samozřejmě "závist" a na druhou stranu se hladina krásně odrážela nám na strop a to bylo taky krásný, jenže jim asi chybělo soukromí (kdo by to byl řekl, když si vybuduje bazén hned u paneláku ) a vystavěli nějakou asi technickou budovu, takže si schovali bazén a my čuměli do zdi... další parcelu pak obehnali vysokánským plotem... naštěstí se zachránila aspoň jedna bříza těsně u plotu a ta už teda dosahuje úctyhodné výše, ale je jen jedna, no, to moc nezachrání... a ploty teda postupně obrostly popínavkami, takže to už není tak tristní pohled... ale ten dub, ten mi chybí pořád... a vůně z té původní zarostlé džungle... |
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 9:15:50
Buřte, na své zahradě nedám ani jabloň, která už stojí jen na vnějším dřevu - až spadne, tak spadne, nedám... No, a během jedné letní bouřky spadl (nemohl svým pádem nic v okolí ohrozit)
Aspoň tohle pro ty odsunuté Němce můžu udělat, bránit stromek, co tam ve třicátých letech vysadili... Něco ale pryč šlo, to zase jo, stromky, které byly - no fakt k ničemu - ale s výhledem, že místo něj přijde 10 keřů ![]() |
| Buřt | 147593 |
|
6.9.2024 9:10:37
Čumčo, je to tak, lidi se prostě musí ozývat.
Když už se něco skácí, tak tlačit náhradní výsadbu atd. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 9:10:36
"ale letos vody dost, pořád stačí deštovka, o prázdninách bohužel pršelo každou chvíli."
jo, studny pořád mají vodu, to je pravda, pršelo relativně slušně, až teď je to špatné jak se tu psalo, že z tohoto počasí jsou deprese, tak opravdu skličující pro mě je, když je příroda vyčerpaná, povadlá (i keře i stromky), bez lesku, to na mě působí hodně a fakt si přeju déšť |
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 9:05:43
Dooly, moje standardní teplota je taky pod 36° a je mi pořád teplo, ne návalovitě, ale prostě pořád, i v zimě. Jestli bude u nás rozvod, tak kvůli mému větrání...
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 9:01:51
"stromy, co tu kolem rostly a byly úžasné, padly za oběť další zástavbě kolem nás
"Rose, to se u vás může? U nás je kvůli pokácení každého stromu hotový lidový tribunál, aby ten či onen strom pokácen nebyl (i když regulérně padající větve ohrožují kolemjdoucí a zvedají cestu) Já sama jsem pro udržovací řez u stromů, které tady jsou už věky...Bydlela jsem na vesnici, a kolem pokácení lípy u cesty bývaly stížnosti na odboru životního prostředí a výš a ještě výš Lidi nebyli uklidnění ani po výsadbě tří nových stromků za každý starý strom...Já je teda na zahradě taky bráním vlastním tělem, každoročně máme s manželem rozepři a se zahradní architektkou jsem se hádala taky - ten strom je tady xkrát déle než my...takže nedám ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.9.2024 8:51:26
neznámá, ale to už tady myslím v srpnu párkrát bylo, že k ránu bylo jen něco nad deset...mám balkón otevřený na sever a spím pod okny otevřenými na jih (aby se prostor provětral), a vím, že jsem kolem svítání obojí zavírala, prostě už mi pod lněnou dekou byla zima
![]() |
| wexi | 119051 |
|
|
6.9.2024 8:19:56
Koníčku, krásně napsáno. Miluju to, když mám po zahradně poházený věci, nemusím furt hlídat, kde co zmokne a kde co schovat, barák ve dne v noci dokořán, okna to samé, vybíhám bosa a neřeším, co na sebe, boty beru jen do auta, nikde nemáme klimatizaci, přizpůsobuju se teplu a je mi dobře. V práci jsem ve starým baráku, klimoška taky žádná, netěším se na zimu, až budu furt hledat teplý ponožky. Co teda nesnáším, je vítr, co třeba včera byl. A ještě by byl ideál mít studnu v čerpadlem na zalévání, takhle pořád taháme konve, ale letos vody dost, pořád stačí deštovka, o prázdninách bohužel pršelo každou chvíli. Jinak za mne at tohle počasí vydrží co nejdéle, miluju to
![]() |
| Dooly. | 12201 |
|
|
6.9.2024 8:15:34
Beat - Tohle počasí je pro lidi, co nepotřebuji, nebo nechteji nic dělat. Nemají potrebu pohybu. Stačí jim sedět, nebo ležet a číst si.
teplo si uzivam, ale rozhodne nelezim minuly tyden jsem sla pochod Ceskeho rozhlasu Stribrna stopa na Klinovci.13km a pekne jsme si tam dali i vyslap sjezdovky v cervenci jsem lezla v Italii na Monte Baldo a jinak ruzne ferraty , i po Cechach asi se to neda takhle zevseobecnit,ze horko maji radi lenosi a ostatni z nej chcipaj spis mame kazdy jinou termoregulaci me je jinak porad zima,mozna je to tim,ze ma standartni telesna teplota je 35,5C |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.