| Persepolis | 107413 |
|
|
3.2.2012 22:23:37
Už jsem to tu psala, z Mašínů mám hodně rozporuplné pocity. Nejvíc mi na nich vadí, že nikdy neprošli žádnou sebereflexí. Bude asi znít divně, ale kdyby někdy řekli, že je jim líto těch mrtvejch, ale že to tenkrát jinak nešlo, tak bych se na jejich čin dívala úplně jinak. Ale oni dodnes tvrdí, že si smrt zasloužili, protože to byli posluhovači režimu.
Pokladník, pochůzkář z Čelákovic? Jo, byl to policajt, ale i v padesátých letech existovala běžná kriminalita. |
| Petronela s pubescentom | 122654 |
|
|
3.2.2012 22:22:43
Naše slovensko odbojové Biele légie
Aj keď ani to nie je pravda, aj tam celé rodiny zostali bez otcov, deti nemohli študovať, sledovala ich bezpečnosť... v pravde, robiť odboj bez ohrozenia svojich blízkych nebolo možné. To bolo asi na komunistickom režime to najhoršie, keď si vybavoval účty s malými deťmi, ktoré mali iba tú vadu, že boli spermiou veľkostatkára, továrnika, Hlinkovca, kapitalistu... |
| ali 1 | 110089 |
|
|
3.2.2012 22:20:31
Neviděla jsem 13. komnatu,ale přemýšlela jsem taky nad Mašinovými v souvislosti s tím,že museli vědět co způsobí svoji rodině a přesto na to nebrali ohled.Já je za hrdiny nepovažuju ani náhodou.
|
| aky | 102722 |
|
|
3.2.2012 22:14:01
Napriklad?
|
| Evžíček | 52045 |
|
|
3.2.2012 22:12:26
tak je i něco mezi tím, podepisovat trest smrti pro Horákovou a vraždit lidi a nechat svoje blízké napospas komunistům....
|
| aky | 102722 |
|
|
3.2.2012 21:52:52
A zodpovedny nedobrodruh bol kto? Ten, kto podpisoval peticiu za smrt Horakovej?
|
| Šešule | 94264 |
|
|
3.2.2012 21:41:32
Muselo jim bejt jasný, co se stajne jejich rodinám. Podle mě to nejsou hrdinové, ale vrazi je možná moc silný slovo. Nejvíc se mi na ně hodí výraz nezodpovědný dobrodruzi, který není proč oslavovat ani obdivovat
![]() |
| Petronela s pubescentom | 122654 |
|
|
3.2.2012 21:33:42
Škoda, už to skončilo. Ak ma niekedy niečo na bratoch Mašínoch tzv. vadilo (to je zlé slovo, ale lepší nenachádzam) a na čo by som sa ich rada spýtala, tak to bolo to, či im nevadilo, ako bude trpieť ich rodina. A nielen Mašínov, ale aj napr. Švédu, ktorý mal dve malinké deti.
Celé rodiny pozatvárali, u Mašínov zostala doma len babka a mladá Zdena, obidve pocítili veľké represie na vlastnej koži, sledovala ja Štb. Zvyšok rodiny žaláre, pani Mašínová starší zomrela v strašných bolestiach na chladnej zemi, keď jej nechali rakovinu prerásť celým telom. U Švédových pozatvárali celú rodinu, rodičov, bratov, manželku, deti odmalička až do dospelosti vyrástali takmer po súsedoch. Otec popravený, matka zatvorená na 25 rokov... Strašné. |
| Ajlina |
| • |
3.2.2012 21:30:26
taky jsem to viděla, bylo to hodně působivé a skutečně děsivé
|
| .. | 67953 |
|
3.2.2012 21:27:30
Ani jsem nechtěla rozpoutat debatu, spíš mě to docela zaujalo, vidět ještě tu třetí stranu mince... bylo to moc zajímavé, kdo chce, zhlédněte na netu.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.