| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Autismus

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 14761  [Dalších 14631 >>]
Lída+2 28136
18.10.2022 7:30:09
Pawlla, to mě ani omylem nenapadlo, ty lidi napadat.

Já jsem si prostě jen chtěla zjisti co a jak.
Pawlla 106336
18.10.2022 7:28:44
Majo, ale každý aspík je jiný. Někdo ti na nastavování hranic nezareaguje nebo zareaguje ještě horšími projevy. Zkus si o tom něco přečíst od doktora Hynka Juna, když tak potom hodím odkaz. Byla jsem kdysi na stáži v DZR pro autisty se závažnými poruchami chování. Znám i jejich příběhy, to není o rodičích s příliš demokratickou výchovou, to je lidech, kteří si sáhli až na dno. Já mám taky doma autistu a mám to štěstí, že tyhle věci se nám vyhnuly, ale ani omylem si nemyslím, že to je moje zásluha. Ano snažit se musíš, ale pokud to výsledky nepřináší, zákonitě přijde bezmoc až apatie. Prosím nekopejte do takových lidí...
Lída+2 28136
18.10.2022 7:20:23
Pawlla, proč by nemohlo mít ty kuličky.....beru, že má rituál. Kuličky kostičky.

Jako moji kluci neusnuli bez další večeře a tou byla do 10-12let kaše-0,5litru.
Lída+2 28136
18.10.2022 7:18:49
Pawlla, hele já v 4h stávám a pořád se říká, že člověk to má dodržovat den co den +- stejně.

Takže jak píšu, být tu sama je mi to celkem šumák.

Mladší zmizel, přestal tu úplně spát.

Manžel má špunty. A ten je na tom nejhůře, možná i protože má od vždycky problém se vstáváním.

Straší jen víkend.
Pawlla 106336
18.10.2022 7:16:39
Kat a to pomůže Lídě jak? Ona těžko vezme cizí dítě na psychologické vyšetření. A vůbec nemám ráda takové podezírání, toho si všichni rodiče s autisty už užili dost. Přece, kdyby dítě pořádně vychovali, nechoval by se jak spratek, že? Desetileté dítě, už má jiné zájmy než kostky, kuličky a skákání před TV.
Pawlla 106336
18.10.2022 7:11:00
No Ty s tím neuděláš nic, s tím mohou něco děla rodiče té dívenky, ale je docela dost dobře možné, že už udělali maximum. Přiznám se, že víc soucítím s rodiči té holčičky, ale chápu i Tebe, že je to nepříjemné, hlavně, když chodíte do práce nemáte to kdy dospat. ~;((
Lída+2 28136
18.10.2022 7:03:01
K_at, já si třeba myslím, že u té slečny bude problém ve střídavé péči.

Copak takové dítě tohle může dávat.~n~

Když s tím mají problém i jinak zdravé děti.

Když si vezmu, že je nemocná a zase skončila tady u nás. Má nemoc, ještě potřebuje asi svoje rituály. No nevím. To dítě je podle mě chudák.
Lída+2 28136
18.10.2022 7:00:36
všem moc děkuji, za Váš čas.

Navíc jsem zjistila, že to je asi malinko jinak.

Znova jsem mluvila s majitelem, byt je pronajatý mamince s klukem(no má dlouhé vlasy a já myslela, že to je ta příčina toho hluku). Nikdo jiný v bytě není. Takže tam nikdo takový nebydlí. Tím to uzavřel. Nemáme ho otravovat. Byt zkontroloval a je tam jen paní a její syn. Nikdo další a už vůbec ne dítě s AS.
Pod plovoučkou má izolaci dostatečnou(podle mě žádnou).

Takže večer zase od 18h strašný, no čož není 22h, takže jsem vyrazila nahoru, poptat se znova:
S tou paní žije pán(je napsaný na schránce) a ta dcera je jeho.~8~ Pán si s ní moc neví rady, mívá ji ve střídavé péči. Prý je to sní těžké. Budou se snažit ji od 22h držet víc v klidu.
Vše s dcerou řeší manželka. Ona nechce, aby se do toho vrtal. Takže přesná diagnoza/léky-spaní, zklidnění jak tu psal někdo. Netuší.
Když jsem ho slyšela, tak jsem se ani neptala na školu. Dítko je momentálně nemocné, tak ho paní poslala k němu. On je doma se zlomenou nohou. Tak ji tam bude mít jako o prázdninách. Špatně spí to my potvrdil, že je problém ji uspat i v v 1:30. Nechce se ji.
(po tom co jsem si tu přečetla, je to zcela normální, že skoro nespí, roky čtu Týnu- a vím, že u nich 23h je normální, takže pro mě takto malé děti nespat od 20h bylo SCIFI)

S manželem jsme rozhodnutý udělat si ten strop, protože se nám oběma příčí na ně volat polici.

Finance na to není problém:
NYní pořešit jak a kdy, protože v obyváko/ložnici spíme. Cožpak přes týden můžeme spát na matracích na podlaze u kluků, ale tam asi skončí většina vybavení obyváku a nebude kde. Takže poprosíme syna, aby nejezdil z koleje domů, až by nastal ten problém s realizací a poprosíme mladšího, aby mu vypral. Což on problém mít nebude.
Protože jak jsem psala, na zahradě už bydlet nemůžeme.

Chyba byla to neudělat v létě, ale kdoví jestli by někdo měl čas to udělat v srpnu. A doufat, že se to uklidní.

Manžel špunty používá od července.
Já je nepotřebuji.~h~
(jak jsem psala, kdyby měli za sousedy jen mě vůbec by se nic neřešilo, v 20:30 usnu a v 4-4:30 se probudím z komatu, jak říkají kluci~f~)
Stejně jako mi nevadí, vysavač u postele, jako mi nevadí centrála na zahradě, prostě spím.

Další sousedi pod nima nejsou a vedle nás je prázdný byt. A vedle ve vchodě hluchý důchodce. Takže problém je vlastně jen my.

Jinak manžel si myslí, že neurotik už z něj pomalu je.....

Takže ještě jednou děkuji všem, že nám dali různé úhly pohledu na věc.
děkuji všem za Váš čas.~x~

A všem co pečujete o takové dítko.~;((~;((~x~~s~

K_at 121378
18.10.2022 5:41:40
Mira, ještě takhle: nikdy bych nenapsala, že "DG může mít každý, bůh ví, jestli....". Ne, diagnózu si fakt každý nevyběhá. To je blbost. Problém je, že tvá zkušenost je nějaká. Ale to neznamená, že to tak mají všichni. "Nezvládnutý AS" Jsem myslela 5ak, že jsou i rodiče, kteří rezignují. Někdy zcela pochopitelně (vyčerpání atd) a někdy "jen" kvůli tomu, že prostě zamávají papírem a víc neřeší. A znovu opakuji, že jsem pouze uvedla to, že informace o zdravotním stavu dítěte je zprostředkovaná a procezená přes jiné. Tak mi laskavě nevkládej slova do klávesnice a nepřisuzuj krkavčí úmysly. Jako obvykle.
O tom, že pečující rodiče to mívají zatraceně těžké, o tom snad jinak není třeba vůbec pohybovat.
Půlka psa 24064
18.10.2022 4:43:07
Lído, můžete si nechat změřit zvuk nebo si koupit / půjčit hlukoměr a v noci si ho změřit sami. Bude se vám líp argumentovat, pokud bude nad limit.

Jinak, kdysi jsme měli v pronajatém bytě ne postižené dítě, ale mimino, což je z hlediska hluku fakticky úplně totéž (v noci brečí, když se budí na kojení, ve dne tlapká rukama a koleny do podlahy jak leze po čtyřech a sem tam něco upustí). Soused pod námi chodil nadávat snad každý den. Koberec nepomohl, takže když prudil dost dlouho, tak jsme se odstěhovali někam jinam, kde byl pod námi už jen sklep. (A původní soused nafasoval nad sebe rodinu se třemi malými fotbalisty a dodnes naříká, jak bylo za nás dobře.)

Řekla bych, že když jim to budete říkat dost intenzivně a dost dlouho, tak je časem vyprudíte k nějaké akci (koberec, odhlučnění stropu, stěhování do přízemí,....). Změření a zaznamenání hlučnosti určitě pomůže. Oni ti lidé (majitel ani nájemník) vlastně neví, jak moc to je přes podlahu slyšet, tak je třeba to nějak kvantifikovat a případně argumentaci podložit hlukovou normou na noční klid.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 14761  [Dalších 14631 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.