| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Autismus

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 14761  [Dalších 14611 >>]
Bouřka 7675
17.10.2022 19:22:16
No můžete jim uspořádat sbírku na vlastní
barák. Tohle je přesně důvod, proč jsem vděčná za naše mizerné bydlení, když nic jiného, tak je to barák a nemusím řešit sousedy. Regulace těhlech dětí má své limity, nicméně očekávání, že jejich rodiče umí zázraky, je velmi rozšířené. Z jejich strany pravděpodobně nic moc dělat nejde, odmítání koberce může mít své opodstatnění, které ovšem kdo podobné děti blízce nezažil, vůbec nemusí být schopen pobrat. Je to hodně nešťastná situace pro všechny strany. Odhlučnění, špunty do uší, sluchátka... koště nevyřeší nic, dítěti to nejspíš bude v lepším případě srdečně jedno (v horším ho to ještě rozlítí a začne vyvádět, to by byl případ toho našeho) a matka to nejspíš ovlivnit nedokáže (fakt to nemusí být v lidských silách.
daba+holčička 55689
17.10.2022 17:25:57
ono to navíc shora zní jinak, nám sousedi občas taky něco takovýho dělali, jakoby si tam někdo hrál s kovovou kuličkou, pak občas jakoby vysypal plnou pokladničku mincí na podlahu... a normálně se lekneš, máš pocit, že ti něco padá na hlavu. Maj dlažbu rovnou na betoně a to je jak buben, slyším drápky i jejich Yorka a to by ho náš kocour sežral k svačině. Ale to mi nevadí, to neni pronikavý.
Len 108740
17.10.2022 17:16:24
Sluchatka by mohla pomoci i holcicce, spousta autistu ten zvuk vytvari proto, ze jim vadi jiny zvuk (zvenku, od sousedu, stoupacky... cokoliv).

Sama mam behajiciho a tleskajiciho autistu. Co dorostl do 190cm+, tak je to slyset dost. Utla jsem behani po 22 hodine, bud zaleze do postele a tam si tleska, nebo chodi dolu, kde to neni tolik slyset. V noci teda vzdy spal, mame to jednodussi, nocni desy se obcas jeste vyskytuji, bohuzel behem nich muze dojit k sebeposkozovani, takze je stejne nutnost utisit je.

Neresici maminku castecne chapu, je ubita, muze byt spousta duvodu pro nechteni koberce, byl by asi treba koberec ode zdi ke zdi, protoze jinak hrozi uraz. Spankova deprivace udela sve atd. Ono si hodne lidi ani hluk neuvedomi, kdyz v nem ziji. Dost mozna si mysli, ze to neni tak hrozne.
K_at 121378
17.10.2022 17:10:28
Mira, informace je prostě nepodložená a neověřená. Být rodičem dítě se speciálními potřebami ještě není rovno tomu, že zároveň rodič nějakým způsobem řeší stav dítěte. To je vše. Moje upozornění bylo pouze na to, že informace může být klidně zavádějící. To je vše. Nemusíš v tom hledat nic víc.
Yuki 00,03,07 49504
17.10.2022 17:05:22
náš třetí není AS, z jiných důvodů řval ve dne v noci několik let, mlátil vším, včetně sebou, vyřešily to léky na uklidnění, protože jsem řekla, že buď je bude mít on, nebo my všichni

bral to dohromady pár měsíců

ale spousta rodičů nechce dávat léky, ani v případě, že je dítě nezvladatelný, řešíme to ve škole často
takže může být jakákoliv kombinace problémů a přístupů
..mira.. 125101
17.10.2022 17:04:19
Kat, co je to prosím nezvládnutý AS? Kdo přesně nezvládá a jak to myslíš, že nezvládá? Ono u PAS jsou poruchy spánku poměrně běžné, a to že nereagují na režimová opatření ani medikaci taktéž. Normální dítě po pár dnech takového režimu odpadne, autistické dítě takhle vydrží i roky. To ale neznamená, že je to mámě toho dítěte jedno. Je mi jí líto, musí to mít těžký, spánková deprivace je šílená. Jako matka jinak postiženého dítěte, které nemá potíže jako dítě bydlící nad zakladatelkou, si myslím, že takové ty řeči "bůhví, jestli je opravdu postižené, dneska si diagnózu umí vyběhat každej" jsou extrémně neempatické, dost dalších věcí, které paní možná dennodenně řeší, nemusí být slyšet.
Lido, odhlučnění stropu by mělo být ne úplně drahé a hodně efektivní řešení, určitě účinnější než koberec. A vyřeší to i případné jiné sousedy, kdyby se paní odstěhovala (hlasitou na hudbu, malé dítě, člověka o holi, člověka se psem atp.), nebudeš je případně nucena eliminovat jednoho po druhém a budete mít klid.
TaJ 81121
17.10.2022 16:25:38
Májo, u nás jsme sovy já se synem, manžel odpadá v devět večer, ráno je z nás nejdřív vzhůru... Jinak tvůj syn je o kousek napřed v tom, že našeho zatím nezajímají holky ani omylem😉, jenom ty jeho vlaky 😁
Mája+kluci 07, 11 95717
17.10.2022 16:17:22
TaJ, to budou pánové stejnej případ ~:-D náš má skoro 15,5 a když má jet za přítelkyní, tak ejhle - vyráží v sobotu vlakem v 6:09, tudíž budíček myslím v 5 ráno ~8~ naštěstí už mě nepotřebuje a vstává si sám :-)
To hluboké spaní ti závidím! To je možná taky důvod, proč vystačíš s méně hodinami spánku, já spím mizerně, trhaně, budím se, takže kolikrát i po skoro 8 hodinách jsem jak zmlácená a unavená víc než večer. Ale my jsme soví famílie, všichni :-)
TaJ 81121
17.10.2022 16:01:52
Májo, našemu je 14,5 a taky spí do oběda, teda pokud nechce zrovna jet někam fotit vlaky, to pak klidně už v 6 nebo v 7h vyrážíme z domova...nebo když mají výlet s kroužkem, teď v sobotu třeba měli sraz na Hlavaku v 7:30, takže o hodinu dřív jsme vycházeli z domova 🙂. A spát teda chodí i ve všední dny kolem půlnoci... mně to naštěstí spaní nenarušilo, mám malou potřebu spánku takže běžně spím max 5 hodin, ale já lehnu a spím a nic mě nevzbudí...no a jemu řve digitální budík ani ne půl metru od hlavy, mě ve vedlejší místnosti to nakonec vzbudí a on si u toho hluboce chrni dál 😁
Muumi 41406
17.10.2022 15:58:42
No, kdybychom v době, kdy byla dvojčata malá, ještě bydleli v paneláku, tak mám dojem, že by sousedi sepisovali petice a zvonili a bušili. Jedná řvala celkem vydatně a dost. A prostě jedno řvoucí mimino se nějak snese, dvě řvoucí (nejlépe na střídačku) je psycho.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 14761  [Dalších 14611 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.