| Monika | 123907 |
|
17.10.2022 14:50:47
Kat, to utlumení podlahy se jeví jako ideální řešení, jenom mně napadá, že možná tomu dítěti nejde o házení kuliček a spol. na zem, ale právě o vytváření zvuků. Když to nebude fungovat na zemi, bude třeba mlátit do nábytku n. co já vím. Ale přeci jen by se to mohlo trochu míň přenášet do spodního patra ...
|
| K_at | 121378 |
|
17.10.2022 14:40:48
Dooly, "víme, že má AS". No nevíme. Paní to říká. Třeba má, třeba si to paní jen myslí....pozor na to.
|
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
17.10.2022 14:32:17
mě budí před 6 školník (nebo kdo) ze školky naproti, zametá denně rýžovou metlou chodník, občas přitom skopává motykou trávu, když se nějaká opováží ukázat mezi dlaždicemi chodníku
naučili jsme se v noci zavírat okno vrchol byla sousedka, která ve čtvrt na pět ráno sekala trávu, elektrickou sekačkou sousedka už to nedělá, někdo jí něco řekl, školník je ignorant, už jsem i já několikrát žádala dokonce i dopisem, aby před 6 nerušil noční klid, přestane třeba na týden a potom znovu |
| K_at | 121378 |
|
17.10.2022 14:31:09
Lído, pochopení pro rodinu se speciálním dítětem neznamená, že vy se máte zbláznit. Určitě existují nějaké podlahové krytiny plus třeba takové ty maxi puzzle z eva pěny, které by to utlumily. Ještě je otázka, do jaké míry je dítko opravdu AS, a zda to není nezvládnutý AS. Pokud dítě spí cca 4 hodiny denně, musí být taky úplně k.o.
|
| Bára + 4 | 20280 |
|
|
17.10.2022 14:30:57
Je mi to líto, je to fakt těžko řešitelné. Zažívala jsem to z druhé strany, než Lída. Nemám aspíka, ale dítě s DMO, těžkou formou. Když byl malý, tak kopal do zdi, bouchal hračkama do zdi, kopal do země, někdy se dokulil i k ústřednímu topení a kopal do něj. Měl rád ten rámus. Ale má opravdu těžkou MR, takže mu nic nevysvětlíš. Trávím většinu času vedlě něj, takže jsem tomu bránila, ale nelze 24h. Nikdo si nestěžoval, pod námi nikdo dlouhé roky nebydlel. Až jednou byl manžel ob patro u sousedky něco pomoci a slyšel tlumené rány. Úplně se lekl. Takže jsem vypolstrovali všechny zdi.Ale kolikrát mi bylo do breku, co mám dělat. Svázat ho nemůžu a na vlastní dům nemáme s jedním platem peníze. Vyrostl z toho, nemá už tolik energie, takže už je dlouhé roky klid. Volat tehdy na mě někdo policii, tak by to byla asi ta poslední kapka.
Lído, je mi tvé situace fakt líto. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
17.10.2022 13:42:25
V sousedských přích je na prvním místě domluva. Jenže...Vše ostatní je až na dalších místech. Umím si představit, jak voláte ve čtyři ráno policajty na bouchání kuličkama
![]() Pro ně dobrej materiál do vtipných historek ze služby. V této situaci vidím hodně problematického: - policie nebude opakovaně jezdit řešit bouchání kuličkama nebo skákání postiženým dítětem - rodičům to nepřijde jako něco k řešení, naopak jsou to normální projevy jejich dítěte, které potřebuje ke zklidnění - v bytě rodičů dítěte tyto zvuky nejsou rušivé - rodiče nedokáží chování dítěte korigovat - jste v tom sami, protože nikoho jiného v domě to neruší - budete za magory, kterým vadí kraviny nebo za necity nebo za neurotiky nebo za šikanéry (bouchání smetákem, zvonění) - časem se z vás ti neurotici stanou - druhá strana - tedy rodiče, musí chtít řešit. Druhá strana - tedy rodiče, musí být schopni to řešit. To samé platí o majiteli bytu. - pokud jim chcete nějak pomoci situaci řešit, musí s tím být v souladu (koberec, pomoc s dcerou) - všechno musí být dlouhodobé, stabilní a efektivní Výše uvedené věci nejsou jen na vás. Na vás může být: odhlučnění bytu, zkusit si zvyknout, spát se špunty či sluchátky, spát jinde, začít užívat návykové látky, získat podporu od ostatních sousedů, jednat s majitelem bytu, čekat, jak se situace vyvine - nic netrvá věčně, zbláznit se, jít někoho zabít, hledat řešení s rodiči, hledat si jiné bydlení... Bydlet s lidma nablízku je prostě náročné, protože velmi často jsou ostatní lidi lidem ukradený. Už jsem bydlela na víc místech a vždycky tam byl nějaký kretén, který mě rušil a ještě si na tom zakládal. A nemoci se opakovaně vyspat ve svém domově je prostě ![]() |
| libik | 142094 |
|
|
17.10.2022 13:32:14
No, ty kráso, to je strašný (a neřešitelný)
|
| daba+holčička | 55689 |
|
|
17.10.2022 13:29:02
A pro vás sluchátka s noise cancelling, můj kolega je má a musím do něj šťouchnout, když s ním chci mluvit, je totálně hluchej :)
|
| daba+holčička | 55689 |
|
|
17.10.2022 13:25:08
Nemohli by oni nějak odhlučnit podlahu?
tohle by mohlo zabrat, když se to dá pod plovoučku nebo lino https://www.deskywolf.cz/12-akusticke-desky-wolf |
| Lúthien | 119741 |
|
|
17.10.2022 13:17:42
To mě moc mrzí a fakt rozumím tvé frustraci se sousedy.
My podobný teror zažívali 4 roky / ne s postiženým dítětem, ale s dospělým bezohledným jedincem /. Já tedy polici volala, volali i sousedi, psali jsme majiteli bytu, aby věděl, jaké má nájemníky apod.... U nás to bylo pravidelné ranní buzení cca 3x týdně, kdy muž přišel z práce / dělal v baru, takže asi po zavíračce / - vždy v 4.00 -5.00 si pustil na plné pecky reprobedny a hodinu vyhrával Byl to masakr, zvlášť, když vstáváš do práce 5.30 a někdo ti pravidelně dělá dřívější budíček. Domluva žádná, majitel bytu bydlel cca 300 km daleko, ne v našem městě, jen prostě pronajímal byt. Přiznám se a nejsem na to pyšná, že jsem mu párkrát dala párátko do zvonku dole u vchodových dveří, když jsem odcházela do práce prostě jsem byla tak vytočená, že jsem ho naoplátku taky probudila, když se po svojí ranní produkci on uložil ke spánku....Každopádně u nás zabralo až dopisování s právníkem družstva / byly to družstevní byty v osobním vlastnictví /, který kontaktoval majitele se stížností ostatních vlastníků bytů ohledně rušení nočního klidu apod... Poté bylo zklidnění a nějakou chvíli byl klid. Ale my se už v té době stěhovali, měli jsme malé dítě a našli si naštěstí větší byt. Každopádně to byl běh na dlouhou trať, což vám nepřeji a doufám, že se u vás vyřeší nějakou dohodou se sousedkou... ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.