| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1050] Názory 10511060 z 16377  [Dalších 15317 >>]
Máňa * 48715
23.1.2016 1:07:55
Teď jsem si to ještě ověřila a české dítě být v nějaké české škole zapsané být musí a musíš dodávat každý rok zahraniční vysvědčení (zkoušky z češtiny dělat nemusí). Omlouvám se za matení. Přesto bych si na tvém místě našla nějakou cestu nejmenšího odporu.
Tragika 61116
23.1.2016 0:57:22
Marmiel, my žijeme v zahraničí a syn je hlášen v Březové. Bylo mi řečeno, že můžeme dělat zkoušky 1x za dva roky přes Skype. V tom případě bych ale musela doložit vysvědčení z místní školy.
Kdybych dítě učila jen doma a do školy sem nechodilo, musím v Březové skládat zkoušky 2x do roka ( rovněž můžeš přes Skype). Tomuto přezkoušení ovšem předchází ještě pár dalších věcí : vkládáte na internet různé prezentace vaší školní činnosti a vyplňujete znalostní testy. Testy sice nejsou povinné, ale je v nich zhruba obsažen okruh učiva z každého předmětu, na které se pak při přezkoušení učitel ptá.
Jestli nemáš ani ponětí co se v kterém ročníku od žáka vyžaduje, má Březová velmi podrobně zpracované měsíční učební plány.
Na druhou stranu píšeš, že se s dětmi vlastně neučíš a jedete unschooling. Za sebe bych řekla, že ve vyšších ročnících si to moc nedovedu představit. Jak se unschoolingově naučit vyjmenovaná slova, pády, časování, skloňování, slovní druhy. vzory, či shodu podmětu s přísudkem, mi zůstává záhadou.
Vlastivěda a dějepis také vyžadují znalosti, se kterými se v zahraniční škole dítko nesetká.
Jestli jsem to správně pochopila, žiješ v zemi, kde domácí školák nemusí být registrován na žádné místní škole a netýká se ho tudíž ani přezkoušení. Doposud jsem netušila, že je něco takového možné. Zřejmě na jiném kontinentu?

Tragika 61116
23.1.2016 0:30:16
Delete, gratuluju!
Máňa * 48715
22.1.2016 23:17:47
Nevím, jestli jsem tě správně pochopila, ale jestli je nějaká instituce v zemi, kde žijete, ochotná vystavit papír, že dítě je schopno postoupit do 2./3./... ročníku, tak v Čechách budete po návratu nebo při přezkoušení dokazovat pouze znalosti češtiny, českého zeměpisu a české historie. Je úplně jedno, že osnovy třeba v matematice nebo přírodopise jsou úplně jiné. Jak ten zahraničí papír vypadá je úplně jedno, u nás oficiální vysvědčení nemá podpis ani razítko a úpravu bych taky zvládla za půl hodiny lepší.
Když nedoložíš vysvědčení ze zahraničí, tak dítě musí dělat zkoušky ze všech předmětů. Dokud jste v zahraničí, je to dobrovolné, ale může usnadnit návrat.

Upřímně řečeno, jestli si nejste jistí návratem a stejně máš v úmyslu v Čechách řešit domácí vzdělávání nebo alternativní školu, vykašlala bych se na českou školu úplně, jsou to jen starosti navíc.
Marmiel 149606
22.1.2016 22:36:26
V soucasne dobe netusime, jestli/kdy se do CR vratime. V pripade, ze by dcery chodily do zdejsich skol, stacilo by po prijezdu jejich vzdelani dolozit/overit. Vzhledem k tomu, ze tady vyucujeme doma a ceska legislativa je [nejen] v tomhle ohledu sto let za opicemi, bych je v CR radeji prihlasene mela, abych jim pripadny navrat zbytecne nezkomplikovala.
Marmiel 149606
22.1.2016 22:29:15
Zatim prave nevim, s cim bych mela pocitat. Vzhledem k tomu, ze se zadych osnov nedrzime (je nam blizsi unschooling), jsem zvedava, v jakem rocniku bych narazila na neco, co zatim ucit neplanujeme. Rada bych spolupraci s ceskou skolou vyzkousela, kdyz to nepujde, tak to holt nepujde. Podle me je to i celkem dobra cesta k udrzeni cestiny pro dceru.
Ráchel, 3 děti 76748
22.1.2016 22:26:53
nevím, čemu se směješ. mám dítě na domácím vzdělávání a známky mu navrhuji já - jsem totiž jaksi jeho vzdělavatel. jedině kdyby při přezkoušení byl výrazně mimo to, co jsem mu navrhla, tak by se to řešilo.
Marmiel 149606
22.1.2016 22:10:54
Kmenovou skolu tady mit nemusime (nemame).
Drop 147259
22.1.2016 21:51:15
ale upřímně, v Březové vás budou nutit právě do těch zkoušek, budete muset s nimi být v kontaktu, sice přes internet, ale budou i zadané různé práce, tak jen jestli s tím počítáš, že to bude práve navíc
Tatramelka+3 66284
22.1.2016 21:49:20
Vysvedceni z ceske ZS neni treba, pokud neplanujete dite umistit na ceskou stredni skolu ci vysokou.
[<<Předchozích 1050] Názory 10511060 z 16377  [Dalších 15317 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.