Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Chloé | 102783 |
|
22.1.2016 20:02:07
Vami vyrobene vysvedceni
Nezlob se, ale to me rozsekalo. Myslis to vazne ? |
| Máňa * | 48715 |
|
|
22.1.2016 19:44:04
Tvoje dítě musí někde plnit povinnou školní docházku. Plní-li povinnou školní docházku v zahraničí, v české škole zkoušky dělat nemusí, je doporučeno nejméně jednou za dva roky udělat zkoušky pouze z češtiny (později z prvouky/vlastivědy/dějepisu/zeměpisu ČR). Pak myslím moc nezáleží na škole, kde jsou děti v ČR zapsané, naše jsou ve spádové.
To zřejmě na mysli nemáš. Když do školy v cizí zemi dítě nechodí (nedodáš vysvědčení s potvrzením o postupu do dalšího ročníku), dělá v Čechách zkoušky ze všech předmětů a podrobnosti o četnosti zkoušek budou předpokládám ve školském zákoně. Bude potřeba si v takovém případě dát pozor, aby ti takovou školní docházku uznali v zahraničí (ditě musí plnit školní docházku v zemi, kde reálně žije, a někde jsou pravidla o tom, jak dlouho/krátce v zemi může být bez chození do školy, dost přísná). |
| Marmiel | 149606 |
|
|
22.1.2016 18:50:05
Hledam pro dceru kmenovou skolu v CR, ucime se doma, zijeme v zahranici. Zatim jsem napsala do Brezove, o ktere ctu same pozitivni informace, a do Hlasku. Zajimalo me, jestli tady z vas neni nekdo, kdo provozuje v zahranici domaci vyuku a zaroven spolupracuje s ceskou zakladni skolou? Musite delat pravidelne zkousky, nebo staci vami vyrobene vysvedceni?
|
| Delete | 8214 |
|
|
22.1.2016 15:51:30
LoroX,
objednaní byli na 10:20, před jedenáctou už mi muž psal, ale nevím, jestli je třeba nevyali dřív. Myslím, že je to tak 30 - 45 min na dítě. |
| Delete | 8214 |
|
|
22.1.2016 14:47:49
Moje dítě to má za sebou, zatím nevím dojmy, jen výsledek. Ještě včera v noci jsem tvořila a tiskla jakousi evidenci průběhu, ale reálné tam byly snad jen názvy měsíců
.Každopádně dítě připravené celkem bylo, mít čas a věnovat se jí, měla by už učivo 5. ročníku probrané, protože informace stále nasává jak houba a navíc si je pamatuje. Takhle byla odkázaná převážně na samostudium a vlastní pevnou vůli (no moc pevná nebyla). Zvládla to, bude mít jednu dvojku, s čímž se na gympl hlásit dá, a já od toho ani víc neočekávala. Jsem zvědavá, co bude doma vyprávět. |
| Helča + J+V+M | 110737 |
|
21.1.2016 15:07:43
Ráchel - běsné to je. ALe co je nejvíce postavené na hlavu, je FAKT, že žádná metodika či kritéria , jak by mělo probíhat přezkoušení domácích školáků NEEXISTUJE. A protože to neexistuje, nelze dle mého ani hodnotit.
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
21.1.2016 13:52:34
tak já jsem přezkoušení odpískala, půjdeme na jiné datum - protože mi bylo řečeno, že tam u toho bude inspekce. a to by náš chlapec fakt nedal, by se akorát zasekl.
mmch, děvčata - inspekce momentálně prování kobercový nálet na všechny školy, kde je DV, a je to dle mých informací teda fakt běsný ![]() |
| Tragika | 61116 |
|
|
21.1.2016 0:37:18
Dnes nás čeká už páté přezkoušení a já jsem kupodivu v absolutním klidu. Abych pravdu řekla, je mi to nějak jedno. Udělali jsme maximum v mezích našich omezených možností.
(Tento školní rok jsem zjistila , že není v mých silách učit dítě českou školu poté, co mu každý den končí vyučování v 15.30.) Když si vzpomenu na svou nervozitu před rokem, musím se pousmát. O co tady vlastně jde? Dítě by nemělo propadnout, aby mohlo pokračovat v DŠ. Pokládám své učitelské ambice k ledu a věřím.... Nic jiného se ani dělat nedá. |
| maja3maja | 76839 |
|
|
20.1.2016 21:34:37
Zdá se mi, Mariko, že máš asi stejné aktuální info jako já. Víš o někom, kdo to teď v Heřmánku absolvoval?
|
| Helča + J+V+M | 110737 |
|
20.1.2016 9:35:46
TAk jen, že vše netrvá věčně a i kontrola jednoho dne odejde. Já myslím, že kdyby něco bylo, že by vám to daly vědět.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.