Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| prakashatko | 78067 |
|
|
7.2.2015 10:21:54
Zdravim vsechny
Mam na vas jednu otazku. Predem rikam, ze o domacim vzdelavani v podstate nic nevim. Ale mam kamaradku, ktera se rozhodla ucit sve dite sama doma. Kluk je ted ve 3. Tride. Plne nesdilim jeji duvody. Ale je to jeji rozhodnuti. Je tu jedna vec. Kamaradka nema maturitu, ktera je potrebna, aby mohla ucit sama sve dite. Pozadala me, zda bych ji nepujcila sve. Ze me oficialne uvede, ze budu jeji dite ucit. Ale v praxi to bude delat sama. Pry po me nic vic chtit ani ona ani nikdo jiny nebude. Pry se to neoveruje, kdo dite vzdelava. Na prezkouseni, ruzne konzultace co ma dite umet, pry nemusim. Ze vse uz obstara ona. Pry ji staci jen me vysvedceni. Muj dotaz zni: Je to pravda? Nebudou z toho zadne problemy? Opravdu po tom nikdo nepatra a nikam nemusim? Ja uz se rozhodla, ze do toho nepujdu. Nemam rada ruzne podvody. Nechci se pod neco takoveho podepsat. Navic si myslim, ze by mela resit jinym zpusobem problemy kluka ve skole nez domaci skolou. Ale to uz je muj nazor. Jen bych potrebovala nejake blizsi inofrmace, co mi pomuzou nejak argumentovat. Nechci ji rict jen NE. Bohuzel se mi nedari na netu nikde ňic vycist :-( Predem vsem moc dekuji |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
7.2.2015 7:26:10
Noemi, ale tak to u komutních škol funguje, ne? Já jsem si říkala,že fakt tak jednou týdně by to ještě bylo v našich možnostech, ale zatím tu není nic, o čem bych věděla a stálo to za to.
|
| noemmi | 66862 |
|
|
6.2.2015 22:45:48
Tragiko :)) a stejně se vám diví, jak jste daleko:).
Komunitní škola - já bych asi nedala, bo bych musela držet krok v těch zbývajících dnech a to je přesně to, co nechci. Mně by se líbilo, kdyby byla skupina třeba čtyř rodin a měly by společně nějakou nezávislou výuku jednou týdně. Tím nezávislou myslím to, že by nebylo potřeba nic předem zvládnout. (neumím to pojmenovat líp). Rozumíte, jak to myslím, že jo. Třeba bych nechtěla, aby společně měli matiku způsobem, že bych věděla, že do společného dne musíme probrat matiku str 20-25, do příště zase 27-32, atd. Tak to by se mi moc líbilo a dokonce to po našem přestěhování není úplně nereálné. Čímž zdravím Jodie, mělas svým způsobem pravdu:) |
| Tragika | 61116 |
|
|
6.2.2015 17:08:34
Mariko, myslím si, že domácí školáci, které škola hodnotí podle portfolia, se nemají čeho obávat. My bohužel takové štěstí nemáme a jsem přesvědčená, že škola nasazuje mému dítku ještě vyšší laťku, než svým žákům, kteří tam denně sedí v lavici. Pokud se mýlím, tak jsem kápla na školu, kde se vyskytují poze kandidáti na Nobel prize.
![]() |
| kotrmelka | 58142 |
|
|
6.2.2015 0:30:55
Mariko: vyděsit jsem tě nechtěla,promiň.Jen jsme to myslela tak,že asi každý má strach,že je toho málo, to je podle mě obvyklý pocit.Ale když to pak na přezkoušení to dítě,případně rodič prezentuje, řeší věci kolem, odpovídá na otázky, tak se to pak natáhne celkem na dlouho a pokud jste ten půlrok alespoň občas něco dělali, tak určitě něco máte :)) ..neměla bych strach :)....
komunitní škola: kdyby nějaká taková u nás byla, finančně dostupná a bez nějakého dojíždění,tak bych tam syna asi dala. Ideálně na 2-3 dny v týdnu :), proč ne. Ale na druhou stranu, nechodím do práce, žijeme z jednoho platu,tak jakékoli placení školného je u nás nereálné. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
5.2.2015 22:56:11
Kotrmelko, trochu si mě tím výčtem, co tam Tvůj syn vše předvedl, zase vyděsila
Tak snad je to taky normální, zase děláme jiné věci.Já bych komunitní školu taky uvítala, hlavně kvůli tomu, že co se týče té níže diskutované socializace, tak Eli hodně po dětech prahne. Jenže by to muselo být bez dojíždění nebo s malým dojížděním - nemáme auto. A finančně přijatelné, protože peníze navíc rozhodně nezbývají. Takže Praha 6 je pro nás out. |
| Kamisi | 129832 |
|
|
5.2.2015 18:47:55
Ale jo, taky bychom využili, kdyby komunitní centrum bylo dopravně dostupné. Taky záleží, jak by to v něm probíhalo.
|
| BEHAlini | 140852 |
|
|
4.2.2015 22:55:35
Děvčata, moc děkuji za tip, našla jsem ještě Lili a Vili, tak zkusíme zatím tu. Chci jen velká písmena, poté asi zůstanu u klasiky. Malá je předškolák. Nestíhám jí připravovat vlastní, tak potřebuji jen něco na zabavení
![]() |
| 7kráska | 18433 |
|
|
4.2.2015 19:12:46
Royo ne, kamarádka nemá známé na ministerstvu. Taky jsem psala, že to říkala, ne že je to tak. Přijela s tím ze školení v Praze (které se týkalo něčeho jiného ohl. pedagogiky).
|
| Lubar | 16347 |
|
|
3.2.2015 0:21:08
Ze strany školského výboru padl pozměňovací návrh na to, aby domškola na druhém stupni byla v zákoně, ze strany jednoho poslance pak návrh na to, aby tam nebyla. Doufejme, že síla školského výboru bude větší, než síla jednoho poslance. Bylo by to úlevné.
|
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.