| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 16377  [Dalších 14637 >>]
MarikaP+3 82381
13.1.2015 18:02:34
Gratuluji všem k úspěšnému přezkoušení, my zatím nemáme žádné informace o termínech, nic, na jednu stranu jsem ráda, protože se nám rozbil foťák a já mám čas na to vymyslet, jak z něho vytáhnout fotky, které jsem měla do portofolia, na druhou stranu mě to přecejen poněkud zněrvozňuje.
Kamisi 129832
13.1.2015 17:22:45
To je dobrá zpráva. Nás to čeká v pátek.
Helča + J+V+M 110737
13.1.2015 17:08:45
Gratulace. To je fajn. :-) nás to teprve čeká.
Tuliša 6384
13.1.2015 15:32:18
Tak první přezkoušení za náma - 3. a 5. třída, Březová. Dopadlo to nad očekávání, skvělý a profesionální přístup všech, podpora, prostě super.
Kamisi 129832
13.1.2015 14:43:44
Máte někdo zkušenost nebo představu, kam na SŠ z domácího vzdělávání? Kde je možnost alespoň částečného samostudia? Letos dáváme přihlášky a rozhodování je těžší, než jsem čekala, klasická škola je pro naše dítě jistý průšvih.
Kamisi 129832
4.1.2015 11:46:08
Žluťásku, nejspíš ne, ty papíry jsou jednotné pro celý 2.stupeň. Ale stačí, když napíšeš panu řediteli mail, odpovídá rychle.
Kamisi 129832
4.1.2015 11:44:29
Nejsem si úplně jistá, ale je povinné hodnocení známkami? Není povolené slovní hodnocení? Já mám taky problém známkovat, ale musím, syn je v 9. třídě, kdybych si mohla vybrat, neznámkuju.
Já jsem pochopila, že ty testy jsou jen orientační, známka se neurčuje jen podle nich. V mailu máme napsáno, že na testy se při přezkušování MŮŽE brát ohled, tedy nemusí.

Jinak co se týče testů, nevím, jestli jste si všimli možnosti, že po vyplnění se nemusí test hned odeslat, když na konci testu nebo stránky odklikneš prostřední variantu (teď nevím, jak přesně zní), test se hned opraví a špatné odpovědi může dítě ještě opravit, tím se opraví i hodnocení.

Já ty testy chápu zase jen jako motivaci k učení, dá se na nich vypozorovat, co dítěti nejde a na co je potřeba se zaměřit, není cílem stresovat se z chyb.
Tohle mi v klasické škole strašně vadilo, chyběla zpětná vazba, možnost učit se na chybách, pracovat s tím, co dítěti nejde, dostalo známku a hotovo, jelo se dál, dítě domů test ani nepřineslo. Teď doma doháníme důsledky klasického přístupu a hodnocení a máme co dělat.
Tuliša 6384
3.1.2015 15:41:33
Mám dotaz, vy kdo jste v Březové... máme navrhnout dětem známky a protože jedeme na zkoušky poprvé, jsme na vážkách, jak velkou váhu ty naše návrhy mají. Syn dělal pololetní on-line test a docela ho zmastil, protože je nepozorný, udělal ho jen na 85%, tak je mi blbý mu navrhnout jedničku, i když původně jsem to měla v plánu... Je důležitější, co předvede na místě?
kotrmelka 58142
2.1.2015 13:56:42
Holky,až vám příjdou termíny na přezkoušení,tak prosím napište (jsme pod paní K)...nám ty termíny nějakým nedopatřením nechodí :( ,a tak to musím vždycky shánět nějak jinak.
Jinak do portfolia dáváme kde co. Vlastní výpisky a zjištění,pracovní listy, lapbooky,fotky, výtvarku..letos s sebou taháme i model hradu a malé divadélko s vlastnoručně napsanou bajkou a figurkami (vyrobené synem,samozřejmě) letos toho nemáme nějak moc (neboť jsme hlavně drilovali matiku),no tak uvidíme :-)
dík:-)
Dana J. 40589
30.12.2014 20:51:31
Kamisi, my tam jedeme v pátek 16.1.2015, přihlašovali jsme se na stránkách školy už před delší dobou. My máme zatím za sebou jen jedno přezkoušení, a to bylo nad dovezenými pracemi nebo jsme měli na flashce natočená videa jako prezentaci.No ale taky už mám vítr,snad to zvládneme
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 16377  [Dalších 14637 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.