| Lubar | 16347 |
|
|
6.11.2014 23:40:59
U nás taky dárky nenosí Ježíšek... dětem nešlo do hlavy, jak je možný, že to malinký miminko by mělo nosit dárky :D Když se děti zeptaly, tak jsme jim nelhali... A přece to pořád má kouzlo, tu hru hrát chtějí, takže teď nejvíc řeší, jak to děláme, že tam ty dárky pod tím stromečkem jsou a oni zase neviděli, že jsme je tam dávali :D
|
| noemmi | 66862 |
|
|
6.11.2014 23:08:13
Jodie, vidíš, tak to já si dodnes pamatuji, jak jsem se pravdu o ježíškovi dozvěděla já a nic moc. Zpětně jsem si přišla jak trotl před dětmi, kterým jsem tvrdila, že existuje...
Samozřejmě já vím, to "kouzlo vánoc", ale pro mě to jde i jinak. Nevím, jestli to některé děti nemohou brát jako podraz od rodičů, zpětně to určitě pochopí, ale ale... Nicméně o tom jsem ani moc diskutovat nechtěla. Vyjmenovaná slova neřešíme, ale tvrdé a měkké souhlásky bychom mohli začít. Syn tak hodně čte, že jsem čekala, že to přijde samo, ale pořád se ptá. Možná se spíš ujišťuje, ale už by to mohl vědět sám. (jeho věčný argument - když já jsem si nebyl jistý, jestli to není cizí slovo - jak poznám cizí slovo?) |
| Helča + J+V+M | 110737 |
|
6.11.2014 23:02:49
Tak na té tebou zmiňované stránce jsou i materiály,které jsme také používali. Jen jsme je stahovali z dum.rvp.cz - autorem byl pan Miloš Novotný.
|
| JODIE | 24790 |
|
|
6.11.2014 22:25:58
Já jsem právě devítiletému synovi před týdnem řekla pravdu a ulevilo se mi. A mám pocit, že i jemu, protože mu už dlouho vrtalo hlavou, jak to ten Ježíšek dělá - je technicky založený ;-) Nyní se nadchl a už plánuje, jak sám připraví dárečky, tak aby je nikdo neviděl.
Kotrmelko, děkuji to se hodí. Syn si vyjmenovaná slova po V maloval, ale zabralo to mnoho času, tak se nám teď pomůcky hodí. |
| kotrmelka | 58142 |
|
|
6.11.2014 21:35:28
Ale původně jsem chtěla něco jiného. Dnes jsme začali řešit výjmenovaná slova a objevila jsem skvělou stránku, možná vám též pomůže (pc hry,písnička,kartičky....spousta tam toho je), ale stojí za to si to prolistovat celé, těch tipů je mnohem víc k různým tématům a předmětům :)
http://trida-u-mufa.webnode.cz/news/vyjmenovana-slova-po-b/ |
| kotrmelka | 58142 |
|
|
6.11.2014 21:26:25
tak u nás je to podobné jako u Helči a Noemi :)
..koupila jsem v Lídlu takovéty kreativní kalendáře, teda jen měsíce s čísly a obrázek se tam musí dodat. Takže děti pilně vytvářely své výtvory na každý měsíc,jeden už mají hotový, podarujeme babičky (i když nevím,o ten jeden se už strhla bitka, chtějí i domů)...jinak mám v plánu s dětma též něco vyrábět. Možná mýdla, svíčky,nevím,chtělo by to něco neotřelého... ať se do toho darování ostatním děti též nějak zapojí. No a též se těšíme. Hlavně na jídlo na Štědrý den (vždycky předtím hlasujeme co si dáme :))))..loni to vyhrál Boršč...ano,jsme trochu divná rodina ![]() |
| noemmi | 66862 |
|
|
6.11.2014 21:13:23
Tragiko, no jasné
.Jsme křesťané, co se týče vánoc, snažíme se tak nějak po svém, musím přiznat, že co se z vánoc stalo je mi proti srsti. Takže ježíšek u nás dárky nenosí. Doufám, že letos stihnu nechat udělat kalendáře s našima fotkama, to je taková moje každoroční vánoční meta, kterou ne vždycky dosáhnu. Když už jsme u těch tipů na dárky:). Originální to moc není, ale úspěch to má. Děti furt točí v pokojíku starý kalendář, kde jsou oni a kamarádi. |
| Helča + J+V+M | 110737 |
|
6.11.2014 21:05:36
Noemmi
- u nás podobně, u nás žije Ježíš . Nicméně na Vánoce se všichni těšíme, nejvíc manžel na prázdniny a děti na cukroví .A pro Tragiku - jsme křesťané, z Apostolske církve. |
| Tragika | 61116 |
|
|
6.11.2014 20:17:37
Noemmi, co si mám představit pod - Ježíšek u nás není. Pokud to teda není tajné. Jehovisté?
![]() |
| noemmi | 66862 |
|
|
6.11.2014 17:32:33
Z konference DV jsem se dnes se slzou v oku odhlásila. Něco nám do toho vlezlo a nakonec to získalo vyšší prioritu. Ale je mi to hodně líto.
Ježíšek u nás není, ale na vánoce se těším aji tak. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.