| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kontaktní čočky

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 762  [Dalších 652 >>]
Lída+2 28136
21.4.2014 17:37:55
Dooly , syn nosí brýle 5-6let a Nikdo mu NIKDy sklo nenutil, vždy to byl plast....různě tvrzený, s různýma úpravama....
Lída+2 28136
21.4.2014 17:36:36
Syn nosí čočky do lesa, bez brýlí běhat nemůže(má hodně dioptrií) a v lese by je zničil při orientačním běhu......sama očařka mu je okolo 13roku vyloženě doporučila....kdy jsme se shodly na tom, že to pro něj začíná být v lese nebezpečné.
Dooly. 12201
21.4.2014 17:30:41
Natasenko a ani vam neodectou cenu standartu od vasi nadstandartni? To u nas driv delavali..ale je pravda,ze uz je to nejakou dobu,co v Cr nezijeme
Dooly. 12201
21.4.2014 17:28:29
Supliku,mozna z toho opravdu nic nema,ale nekteri ocari jsou proste "setrivi". Mne tenkrat v CR vnucoval dr klasicka skla pro 3 leteho syna.Kdyz jsem rekla,ze ani nahodou,at tam napise plasty,ze nechci aby se syn zranil o ta skla,tak mi bylo receno,ze to jeste nikdy nevidel. tAk jsem mu ukazala svoje sesivane vicko a to cumel..a najednou to slo,napsal mi je.Ale je to ponizujici takhle se muset dohadovat.Myslim si ze u deti by mel byt aspon ten plast samozrejmosti.Resenim je,zajit k ocnimu,u kt vite,ze nedela problemy...

Natašenka 133027
21.4.2014 15:11:43
3uplíku. Chodíme k dr a ona hned vedle má optiku. Probíhá to tak, že nám napíše poukaz na skla a na obruby. Na skla máme nárok 2x ročně a na obruby 1x ročně. Letos nám psala jen 1x skla´a potřebovali jsme nové obruby, tak nám napsala obruby a 2x skla a v té optice nám tu slevu za 2 skla nechtěli ani odečíst.
Když jsem se přímo ptala, tak mi řekla, že jsem vybrala nadstandard. Ona by nám asi dala nějaké skla přes pojišťovnu, ale my prostě musíme mít tenčený a odlehčený, taky když už to děcko má takovou vadu, tak at ještě k tomu nevypadá jak debil. Možná pokud bych se smířila s tím, že by měla 1 sklo o cm silnější tak asi by pojišťovna připlácela.
Mě jen vadí, že se nad tím někdo nezymyslí, chtěla bych vidět, jestli opravdu taková skla někdo v brýlích má. Navíc si myslím, že bych si asi musela někde na půdě vyhrabat obruby po prababičce, protože do těch dnešních moderních by to těžko šlo zabrousit.
Oni ani nepočítají s tím, že by někdo v dnešní době to tenčené sklo nechtěl.
Jitule+2 35166
21.4.2014 10:20:25
Dcera nosí brýle na dálku,má astigmatismus,každé oko jiné,na jednom má 5 dioptrií a na druhém 4dioptrií a 6 párů čoček stojí 1500kč.Nosí je každý den krom víkendu.Má je je tak na 4 měsíce.Co se týká brýlý tak vždy když jí je dr. napíše tak má plastová skla scela zadarmo.
Miilu 74767
21.4.2014 10:15:49
já mám VZP.
V pohodě....ale fakt bych klekla na doktorku, klidně mne uveď jako příklad, že to jde, opravdu Ti nekecám. Jsou to naprosto ty nejobyčejnější čočky, co lze sehnat....nechápu, proč když to jde u mne, nemůže to jít u vás....
Já jdu ke svému očním až na podzim, dřív se tam asi nedostanu, ale i já bych se zeptala, jakým způsobem to dělá, že mi je pojišťovna vždycky proplatí....
Natašenka 133027
21.4.2014 10:09:16
Millu, nic si neužívám. Vycházela jsem z toho, jak jsi to vše psala. Psala jsi, že ti dr odmítá napsat brýle. Nevím, jsem zvyklá na to, že nám dr dává vybrat ze všech možností atd.
Možná jsem se tedy nechala unést tím začátkem, když jsi vyjmenovala tvé vady, tak jsem z toho vyčetla akorát to, ž eje dcera na tom hůř a z toho jsem vycházela.

Je také možné, že nějaká pojišTovna tohle tedy dělá, je tam zvedena OZP.

Já ale bohužel nemohu pojišťovnu měnit, protože tahle naše zase jako jediná nám hradí něco jiného, což by jinak pro nás bylo likvidační a ty brýle jsou proto tomu kapka v moři.

Omlouvám se tedy, že jsem ti to napsala tak arogantně. Zřejmě máš standard čočky, které ti pojišťovna hradí.
Jitule+2 35166
21.4.2014 10:05:01
Ahoj dceři je 12 a čočky nosí od deseti let a v pohodě,jelikož hraje lední hokej.Doktor nám řekl,že je můžou nosit i mladší děti,ale pokud budou schopné si je sami nasadit.A musí se u toho naučit hlavně i tu hygienu,aby si nesahli do oka špinavou rukou a nesmí se jí dostat voda do oka,když má čočky.Dcera ten hokej hraje od šesti let,proto chtěla čočky už v šesti,ale bohužel nebyla schopná si je sama nasadit,tak jsme to odložili až když jí bylo deset.Jitka
Miilu 74767
21.4.2014 10:01:21
možná máš opravdu blbou očařku...
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 762  [Dalších 652 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.