| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kontaktní čočky

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 762  [Dalších 612 >>]
Harimau 1236
20.4.2014 19:16:22
no, to je zřejmé. Ale doufala jsem o nějaké osvětlení typu "specifická kombinovaná oční vada" nebo "od x dioptrií výše"...
Harimau 1236
20.4.2014 19:13:27
To je opravdu hodně! V našem případě je to ve třetí třídě 1 z 26 a v primě 2-3 (?) z 32 dětí. Podle naší lékařky dioptrických vad hodně přibývá, ale za mého dětství nás s brýlemi chodilo více než vidím ve třídách mých dětí. Tak pořád nevím - nějaká místní anomálie nebo brýle schované v aktovce nebo ty čočky od útlého věku....?
nebeska 90979
20.4.2014 19:09:04
Modni doplnek ano, ale jen do urcitych dioptrii, v brylich vypadam dobre, dokud tam nedaji moje skla(samozrejme odlehcena, ale i tak hruza). Spousta ramecku si nemuzu vubec dovolit:((
Janet+sluníčko:-) 75570
20.4.2014 18:54:55
po operacích jsme dostávali patero kapek. každé kapat 3x denně, některé 5x denně. Takže jsem musela mít rozpis, v kolik hodin které kápnout. Masakr.
Proti nasazování čoček bylo kapání kapek paráda ~7~
Hrozné období fakt.
První operace šedého zákalu v pěti měsících. Pak opakované zakalování pouzdra čočky. Neustálé operace a kapání a kapání ~n~
A v Motole neustálé odmítání brýlí. Nechápu to.
Klepu na dřevo, že se to zlepšílo :-)
Janet+sluníčko:-) 75570
20.4.2014 18:43:21
Tak třeba v Motole dávají kontaktní čočky i miminkům. Což nechápu a zavrhuju to.
Bylo to peklo. Katastrofa.
Dcera měla šest měsíců a v Motole trvali na tom (před sedmi lety), že čočky jsou prostě lepší než brýle. Trápili jsme se s tím asi půl roku, kdy jsem požádala i přes výslovný nesouhlas očařů z Motola naši ošetřující doktorku v Ostravě, ať nám předepíše brýle. A světe div se, dcera je hned přijala. Nesundávala si brýle, a nosí je dodnes.
Dcerka se bránila nasazování, i vyndávání. Kdoví jestli jí to vůbec dělalo dobře - nosit čočky, když takové mimčo si neřekne, že něco vadí, bolí. Bylo to nejhorší období v mém životě. ~n~
Klauri 95515
20.4.2014 18:09:25
Existuje Okluzní kontaktní čočka. Používá se místo okluzoru na oku nebo brýlích.
Lída+4 138596
20.4.2014 17:41:13
No, možná by ses na to dívala jinak, kdyby dítě mělo větší vadu.
ronniev 8556
20.4.2014 17:36:35
Proč jsi tak útočná? Napsala svou zkušenost. Kdyby napsala "čočky jsou hrůza, já je taky měla a nikdy víc", tak to by bylo podle tebe lepší?
Nikde jsem tam nečetla to, co ty jí podsouváš.
ronniev 8556
20.4.2014 17:34:50
Myslím, že to zvládne dítě snáz než dospělý. Aspoń moje dcera už v necelých deseti letech uměla nasadit čočku tak nejvýš na dva pokusy, u mě je to "porod" dodnes. Nebo je jen šikovnější...
ronniev 8556
20.4.2014 17:32:20
Čočky dětem může aplikovat jen lékař, který na to má oprávnění, to jest ne každá optika apod. Dcera je nosí asi od deseti let, protože hraje divadlo a na jevišti neviděla. Našli jsme příslušnou lékařku (což nebylo úplně jednoduché) a ta dceři předepsala jednorázové, což věc značně zjednodušuje. Po nějakém tréninku se je naučila nasazovat sama, ale nosí je jen občas - jednak tvrdí, že se s nimi dřív unaví, a jednak nás lékařka varovala, že příliš časté a dlouhé nošení čoček může způsobit změny na rohovce, které by v dospělosti mohly zabránit laserové operaci (kterou si dcera chce nechat udělat).
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 762  [Dalších 612 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.