| Ajlina |
| • |
8.6.2011 14:53:32
v tvém případě bych se pokusila, aby tvůj přítel tady měl vlastní restauraci, ceny pronájmů restaurací se dostávají pod 10 tis. Kč měsíčně a to se dá i na malém městě, myšleno dá - že se dá vydělat, zaplatit nájem a něco z toho mít
|
| Donell | 104631 |
|
|
8.6.2011 14:42:17
Já jsem právě na RD, časem bychom dali malého do školky a následně bych chtěla nastoupit do práce. Ale právě se bojím, že to bez té francouštiny bude problém....Stěhovali bychom se tam právě kvůli přítelově polepšení v práci, protože jeho profese je u nás špatně placená narozdíl od Francie, kde by mohl mít až dvakrát více...no a já ted řeším to, že kdybych já zůstala bez práce ( což nechci ) abychom na tom ve finále nebyli stejně jako tady...jinak díky za info!
|
| Lili |
| • |
8.6.2011 14:06:15
Donell,
bez jazyka nesezenes dobrou praci, pokud vubec nejakou. Jedina znama sehnala pouze s aj, v Parizi, v nejake nadnarodni firme, ale mela zase vyborny zivotopis se spoustou prof. zkusenosti (vzdelanim je ing ekonomie). Nevim, jake mas povolani, ale pokud mas dobre misto v CR, tak bych zustala v Cechach. Myslim, ze si moc nepolepsite. |
| malostranska | 101622 |
|
|
8.6.2011 13:33:32
sorry, Provence.
|
| malostranska | 101622 |
|
|
8.6.2011 13:33:06
Zalezi na tom..kdyz je manzel francouz, tak se vyzna a vi, kde co je..ja osobne bych volila lokatitu pobliz Italske hranice, nebo Provece, kde se mi moc libi.
|
| Ajlina |
| • |
8.6.2011 13:10:35
Domell, moje sestra nakonec z Franice odešla, výborné jednání na úřadech, zaplatili jí kurz francouštiny, ale bez perfektní znalosti řeči prostě nemáš šanci, s přítelem se kvůli tomu rozešla, prostě to nešlo, ale ona je výtvarnice,m pokud máš nějaký víc žádoucí obor, tak to zkuste
|
| Donell | 104631 |
|
|
8.6.2011 12:24:39
Ráda bych poprosila o názory a zkušenosti..Spekulujeme s partnerem ( Francouz ) o přestěhování z Čech do Francie. On pochází z oblasti, do které nechceme ( sever ). On má nějakou představu, kam bych chtěl, nicméně já se chci optat těch, kteří ve Francii bydlí o zkušenosti s konkrétními místy, oblastmi, městy...atd. Kde se vám líbí a kde naopak ne, a proč? Jak bych se třeba já sama mohla pracovně uplatnit? Podotýkám, že francouzsky neumím - pouze ČJ a AJ. Přítel to má jasné, je kuchař. Jaké máte zkušenosti s úřady, školkami, zdravotní péčí? Od přítele samozřejmě něco vím, ale ráda si vyslechnu i jiné postřehy... Jaké jsou mzdové podmínky v porovnání s nutnými platbami ( nájemné, jídlo, ošacení atd.. ). Lze i po poplacení všeho nutného něco ušetřit? U nás se nám to totiž víceméně nedaří...
Přiznám se, že já stále váhám, ale jak o tom stále přemýšlím, ráda bych to zkusila. Již jsme žili v Anglii, s adaptací nemáme problém. Manželé nejsme, máme 14m syna. Všem děkuji za jakýkoli postřeh! ![]() |
| focus |
| • |
6.6.2011 14:55:05
Dlouho jsem hledal nějaké kloudné fotky z Francie i s popisem. Naštěstí se mi podařilo najít web http://www.fotofrancie.cz/ kde je vše hezky popsáno a fotky jsou dobré kvality.
|
| EvaMarie | 44410 |
|
|
10.3.2011 15:53:55
Chystáte se v Brestu do Oceánopolis? Jestli váháš, doporučuju
![]() |
| EvaMarie | 44410 |
|
|
10.3.2011 14:59:34
PS: trvalé bydliště v tom žádnou roli nehraje
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.