| aky | 102722 |
|
|
10.3.2011 11:57:10
Tak ked tam nebudes legalne zamestnana ( a predpokladam, ze Ta nebude chciet zamestnat ani po tych 3 mesiacoch, brigadnikov na farmu, ktori budu radi robit "nacierno" je dost), tak nedostanes nic, ziadny rodicovsky prispevok, nebudes mat platene zdravotne ani socialne. Ked Ti kamaratov otec povie, ze na druhy den uz nemas prist, tak sa Ti odpracovany cas nikde nezarata. Aspon tak to vidim ja.
|
| dadlenka | 68589 |
|
10.3.2011 11:56:33
přesně tak, jednou jsem byla na služebce ve Francii, u německých hranic a manžel mi potřeboval něco vzkázat, neměla jsem u sebe tehdy mobil tak chtěl nechat vzkaz na recepci v hotelu... nepochodil ani anglicky ani německy.... dodnes na to vzpomíná
![]() |
| FialoFka | 95290 |
|
|
10.3.2011 11:55:55
Naopak jsem slyšela, že Francouzi nesnáší, když jim někdo komolí řeč.
|
| Petra Neomi |
| • |
10.3.2011 11:55:49
Jasně, do toho jim nic není, ale přítel si tu bude muset plati sociální a zdravotní, jinak bude mít dluh.
|
| binaryy szuká ovci | 109793 |
|
|
10.3.2011 11:55:41
taky si myslím, ale co, když se zadaří, a nebude se mi chtít vracet :) asi se to z FR řeší hůř..ale nic není nemožné
|
| EvaMarie | 44410 |
|
|
10.3.2011 11:55:02
neznám fr. soc. systém, ale dost o tom pochybuju, smyslem toho nařízení je, že se nezohledňuje tzv. trvalé bydliště (to si v ČR asi ponecháš, ne?), ale skutečné místo pobytu - teda kde fakticky žiješ, popř. pracuješ a od toho se odvíjí tvoje příslušnost k sociálnímu a veřejnému zdravotnímu systému
jestli je řešení každý 3. měsíc přijet do ČR a tak si zachovat nárok na RP nevím, moc se mi to nezdá, ale na to by ti měli odpovědět na ÚP, který rodičák vyplácí ohledně ostatního by bylo také nejlépe se obrátit na ÚP, nenechat se případně odradit neinformovanou úřednicí a dožadovat se někoho kompetentního (já se takhe z příslušného odboru dostala až na právní odbor ÚP, kde mi konečně kvalifikovaně odpověděli) |
| FialoFka | 95290 |
|
|
10.3.2011 11:55:02
Tak já byla na dovolený v Nice a všichni s námi anglicky mluvili
![]() |
| binaryy szuká ovci | 109793 |
|
|
10.3.2011 11:54:48
no když to zezačátku budu presentovat jako ,,výlet do francie" tak by mi nic vzít neměli?
|
| Lenka |
| • |
10.3.2011 11:54:45
Asi bych nejprve tady nic neřešila a jela to tam obhlídnout. Kdybys tady všechno administrativně ošetřila a po týdnu tam zjistila, že to nepůjde, bylo by asi docela psycho to tady zas uvádět do původního stavu.
|
| Petra Neomi |
| • |
10.3.2011 11:53:09
Přesně moje zkušenost... Ptali jsme se na cestu jen na výstavišti, evidetně rozuměli, ale ani ťuk... stačí pár francouzských slov a reagují, ale když si řekneš anglicky, neprodaj ti ani kafe.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.