| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Feminismus

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 144034  [Dalších 143934 >>]
Líza 17721

Re: Pátek

6.2.2009 15:08:25
Xantipo, myslím, že by to měla být velmi podrobná zpráva o stavu péče v jejich zařízení, co jim napíšeš. Má napsaná analgetika, nedostane je. Má napsané piškoty, nedostane je...
kaMyš 6886

6.2.2009 14:54:35
Xan, ta nemocnice mi přijde zralá na jeden velkej průvan ~o~~o~~o~
Xantipa. 34439

6.2.2009 14:46:39
Eli - já si nejsem jistá, zda bych měla chuť se soudit. Já prostě chci, aby pochopili, že ty formuláře nejsou jen pro ten papír, ale že to, co tam je, když to tam je, se má dodržovat.
Dobrá zpráva - synovi je dobře, to jsem viděla, mluvila jsem s ním a poslal mě domů, že prý si tam s kamarádem povídají. To je dobře.
Ale sestra si neodpustila - no vidíte, já říkala, že zítra mu bude dobře. Opravdu jsem musela zatnout zuby.
Copak je tak nepochopitelný, že i já jsem doufala, že mu bude dobře, ale ty bolesti prostě nemusel mít, že to bylo naprosto zbytečný. Ale lidská paměť nefunguje tak, že vše je zapomenuto. Naopak, tu bolest si dobře pamatuje a když nastane nějaká podobná skutečnost /třeba nějaký zákrok/, bude to pro člověka ještě horší, protože díky předchozí zkušenosti bude mít obavy.
Ještě mě včera dorazila sestra - říkám - prosím, mohla byste upozornit chirurga, až přijde zítra /jako dneska v pátek/ na vizitu, zda syn může něco jíst? On totiž nejedl nic od úterý ráno, tak kdyby mohl, aby se to zas neposunulo o jeden den - na sobotu. A ona - no to nevím, jestli si vzpomenu, on si ty děti obchází sám, ale kdyby ne, nebojte, on do soboty neumře, protože ho zavodňujeme kapačkou.
Do háje - je snad logický, že když se mu uleví, bude mít hlad, ne. Tak jestli tomu nebrání něco z lékařského hlediska, tak by mu to jídlo měli dát a ne spoléhat na to, jestli si sestra vzpomene, vždyť on za den neumře. Navíc - i tahle pohoda dle mého podporuje sílu organizmu se hojit.
Hlavně že při příjmu měli obavy, že syn je velký, ale hubený - jak říkala doktorka - jste si jistá, že syn výrazně nezhubl? To není možný, aby byl takhle hubený. A teď jim je jedno, že zbytečně by byl bez jídla den navíc.
Na upřesněnou - dnes dostal nějaké piškoty. Syn si ale o ně chirurgovi sám řekl a on mu prý odpověděl - jasně, je dobře, že máš hlad, ty piškoty dostaneš, ale já to do karty psal, že když nenastanou komplikace, máš je dnes ráno mít. Chápete to - chirurg napíše nějaký postup, předá dítě na dětské oddělení, ale tam se sestry pravděpodobně řídí pokyny lékařů pouze z dětského oddělení a když tento dětský lékař přehlédne, že od pátku piškoty, tak prostě dítě nebude jít. A dětský lékař to velmi pravděpodobně přehlédne, neboť se mi dostalo vysvětlení, že s tímhle /jako se slepákem/ oni nemají nic, to chirurgové. No já se po:-©
Xantipa. 34439

6.2.2009 14:30:23
Tak mně píchali ucho jako dospělé a bohužel, netušila jsem, co bude dělat. Je to 15 let zpátky, za tu bolest bych ho dneska stáhla z kůže. Komplikace, které nastaly, jsem už popisovala. Nicméně, zhruba před 10ti lety se mi začaly objevovat záněty zvukovodu - já podezírám, že to je tím pícháním, doktor /už jiný než tehdy/ říká, že musí být opatrný a je těžký to jednoznačně určit.
Starší syn trpěl záněty středního ucha pravidelně, co 2 měsíce - není to nafoukáním do ucha, ale bacilem, který je prý třeba normálně v krku a on se přesune do ucha. Doktor mi říkal, že s tím pícháním je to těžký, protože některý rodiče prý normálně řeknou - tak mu to píchněte, přežili jsme to taky - a když nepíchne, tak je za doktora, který neléčí a pak jsou tací jako já - který řvou, ani za nic a jsou ochotni přistoupit na toto řešení až po důkladné a vyčerpávající diskuzi a vyzkoušení kde čeho.
Ale - synovi tyhle problémy přestaly nástupem do školy - je to divný, ale je to tak. Dle doktora je to prý nějakým vyzráváním - asi toho ucha, možná zvětšováním - netuším. Nicméně - pravidelný pacient jsem u něj už já.
Naposledy mě to chytlo mezi svátky a já nechtěla jít jinam, takže jsem trpěla doma a doufala, že po svátcích nebude mít dovolenou. Neměl. Jenže ten zánět se mi rozšířil do celého ucha a nešly aplikovat léky, protože to ucho bylo sevřené. Tak mi tam chtěl dát na vatě ten lék a nějakou dezinfekci, protože zjistil, že sliznice ucha je /jak říkal/ odchlíplá. Nečekala jsem takovou bolest a opravdu jsem si ulevila a zaječela - auuuuu, jděte s tím doprdele, do háje. Hned jsem se teda omluvila, ale on se smíchy řezal, div nespadl ze stoličky. Prý - tohle mi dlouho nikdo neřekl, ale chápu, měl jsem vás upozornit a vysvětlit.
elindra 28290

6.2.2009 14:10:56
Xantipo, teď jsem vyprávěla MM o tý situaci a říkal, že bys mohla něco i vysoudit. Za to, že operovali bez tvýho souhlasu. Fakt se chovaj jak hovada, takovou neprofesionalitu aby člověk pohledal ~a~
Jana Z. 4110

6.2.2009 13:59:54
Fakt mrnousky lituju~;((~;((~;((~;((

Ucho, muj strasak - taky mam sama obe usi pichane nackrat, takze jsem si rikala, ze deti to asi nemine, kdyz byla matinka takovy chabrus...

A ono nic (tedy o nicem nevim), a milionkrat tukam na drevo.

Xan - takze dite je velke a ma si o leky rict, kdyz si o leky rekne, tak je vyhodnoceno jako male dite, ktere nevi zda breci kvuli bolesti ci kvuli stesku...(akdyz bude dite male, tak bolesti taky nema - je moc male, aby vedelo...oni vedi..ech, jen jaksi zapomneli dat leky na bolest...)tywole a ta nemocnice jeste stoji? bych to vzteky rozebrala na castice...~q~~q~~o~

Zita + JDA 29063

6.2.2009 13:38:08
No kluci vždycky dostávali do ucha jakýsi tampón, který byl v něčem namočený - ale teda už nevím čím a jak ho měli, tak to bylo v pohodě a už je ucho pak nebolelo. Tak nevím - nemám pocit, že by to bylo pak nějak horší - co jsem si tak zjišťovala, tak se často v zahraničí uši nepíchají také. Já svému dr. taky věřím, takže si myslím, že to byl správný postup.

elindra 28290

6.2.2009 13:32:01
Pamatuju si, že mi maminka pak vždycky dávala na hlavu minimálně šátek, nebo i čepici, právě kvůli "nafoukání" do ucha. Jestli je to k něčemu dobrý, to nevím, ale čepici stejně v zimě nosej ~d~

Jutko, tak když se to vyřešilo takhle samo, tak buď ráda, kolikrát to mučení na ORL děti totálně vyřídí a pak nesnášej všechny doktory...
irlev 29736

6.2.2009 13:29:26
Mar.Star, to je pravda.

Jutko, tak hlavně, že to odeznělo ~R^
Jutka 27795

6.2.2009 13:25:46
spíš
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 144034  [Dalších 143934 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.